0
ελληνική μουσική
online 76·183.762 μέλη
δραστηριότητα
αρχική > Μέλη

athenachioti

level

Βασική Νότα
11 Χρυσές Νότες / μέλος από 28 Ιούν 2012 / εθεάθη στις 31 Οκτ 2015, 09:28

φύλο

γυναίκα

Vita

 Η Αθηνά Χιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική το 2000. Έκτοτε έχει μελετήσει και ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής όπως η παραδοσιακή, η Βυζαντινή, το Λυρικό τραγούδι, η ethnic jazz, τα Fados, τα Σεφαραδίτικα και τα Κέλτικα τραγούδια.
Η σπουδή της στα παραπάνω μουσικά είδη την οδήγησε στη διαμόρφωση του προσωπικού της μουσικού ιδιώματος που ακροβατεί ανάμεσα σε παραδοσιακούς ήχους τόσο ντόπιους, όσο και διεθνείς.
Κατά τη διάρκεια της μουσικής της δραστηριότητας έχει παρακολουθήσει μαθήματα μεταξύ άλλων με τους Δόμνα Σαμίου, Ειρήνη Δερέμπεη, Αρετή Τοπουζίδη, Σίμωνα Πάτροκλο, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Λυδία Κονιόρδου.
Έχει συμμετάσχει στις 2 δισκογραφικές δουλειές των Lyre ‘n’ Rhapsody «Awakening the Muse» και «Κίρκη», αλλά και στον δίσκο «Μαστίχα Μύρισα» των Γιάννη Χούλη και Βασίλη Γκίκα.  Ακόμη, έχει υπάρξει μέλος αρκετών συγκροτημάτων και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
Τέλος, έχει διακριθεί για την συμμετοχή της στο διαγωνισμό φωνής του Vocal Studio με τη 2ηθέση τον Σεπτέμβριο του 2008, ενώ έχει επίσης κατακτήσει την 2η θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού του MusicHeaven τον Απρίλιο του 2013.

Σχόλια στο e-Περιοδικό (22)
Posts στο Forum (20)