ελληνική μουσική
176 online   ·  202.837 μέλη

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα? το χρώμα που σας εκφράζει και γιατι?

MrsStranger
Περαστική Νότα
Chat
01.08.2007, 22:11
Λατρέυω αφάντασταα το κόκκινο και μαρέσει το άσπροοοοοοο.. Κοκκινο, χρώμα που δίχνει αβαιβεότητα κύνδινο λαι ρίσκο.. όλα είναι πιθανά όλα μπορούν να συμβούν όπως και όλα μπορούν να χαθούν μέσα σε μια στιγμή.. ¨Οπως και η ζώη.. ΄Για μένα η ΄ζωή είναι κόκκινη
#1   
Liza32
Φθασμένος
Chat
02.08.2007, 10:51
Λατρεύω το κόκκινο, διότι αγαπώ τη ζωή, και δεν θα αφήσω κανένα να μου κλέψει τις ελπίδες μου για μια καλύτερη ζωή!
#2   
CountessEfi
Βασική Νότα
Chat
02.08.2007, 14:23
μαύρο μοβ φούξια.
μαύρο γιατί είναι ένα all time classic χρώμα. ταιριάζει παντού κ μαρέσει κ σαν χρώμα (βσκ αντί-χρώμα είναι)
μόβ κ φούξια... δεν ξέρω . απλά μαρέσουν. είναι τα πρώτα που μου χτυπάνε στο μάτι
#3   
SOPHIA-MX-4EVER
Σολίστ
Chat
02.08.2007, 17:32
το κοκκινο για παρα πολλους λογυς που δεν μπορω να εξηγησω...
#4   
fanis_diathesopoulos_
Βασική Νότα
Chat
02.08.2007, 17:38
γαλαζιο....ταξιδιαρικο!!!
ολα ειναι ταξιδι...

#5   
tolaruba
Φθασμένος
Chat
04.08.2007, 15:52
Γαλαζιο , πρασινο , πορτοκαλι!
Δε ξερω τα θεωρω εξαιρετικα ευαισθητα χρωματα.Μου θυμιζουν καλοκαιρι τον ουρανο γλυκα χαμογελα!
#6   
lianameladaki
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
04.08.2007, 20:06
το βεραμαν και το τιρκουαζ..και τα 2 ειναι αποχρωσεις με μπλε και πρασινο,ειναι ''δυναμικα'' χρωματα,τ βεραμαν εινια περισοτερο χειμςνιατικο,και το εχς συνδεσει μ τον ουρανο τον χειμςναα λιγο πριν βρε3ει,το τιρκουαζ ειναι τ απολυτο χρωμα του καλοκαιριου!
#7   
Kerato
Σολίστ
Chat
05.08.2007, 12:51
Το μαύρο
Αν ανακατέψεις όλα τα χρώματα θα έχεις το μαύρο.
Το μαύρο καλύπτει τα πάντα. Ένα κατεστραμμένο ρούχο (από χλωρίνη, από λεκέδες που δε βγαίνουν, από ότιδήποτε τέλος πάντων) γίνεται σαν καινούριο αν το βάψεις μαύρο.
Όλα τα μυστήρια του κόσμου κρύβονται στο μαύρο.
Το μαύρο δεν είναι ένα απλό χρώμα.
Το μαύρο είναι κοσμοθεωρία.
#8   
MrsStranger
Περαστική Νότα
Chat
08.08.2007, 17:44
Ναι αλλά δεν είναι λίγο καταθληπτικό το μαύρο?..
Δεν ξέρω είναι το μόνο χρώμα που δεν μου αρέσει με τίποτα κ ποτλε δεν αγοράζω μαύρα ρούχα...........
#9   
Efklidis
Συγχορδία Μινόρε
Chat
12.08.2007, 18:26
Ασπρο
Μαύρο
Το άσπρο δείχνει τη γέννηση και τη ζωή ενός ανθρώπου ενώ το μαύρο τον θάνατο και τις δυσκολές στιγμές του ανθρώπου

#10   
StavmanR
MusicHeaven Guru
Chat
15.08.2007, 15:44
Κάπου είχα διαβάσει ότι το κόκκινο χρώμα στο ρουχισμό, το προτιμούν όσοι τρέφουν υπερβολική αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους. Θα βρω το άρθρο και θα σας το παραθέσω. Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα χρώμα, καθώς πιστεύω ότι το καθένα έχει ιδιότητες φυσικές και ψυχολογικές. Απλά ως αγοράκι μου έμαθαν (ευτυχώς ή δυστυχώς) να αποφεύγω το φάσμα μεταξύ κίτρινου και κόκκινου, καθώς και τα πολύ ανοιχτά και έντονα (τουίτι στυλ ). Πιστεύω γενικότερα στην χρωματική ισορροπία.
#11   
StavmanR
MusicHeaven Guru
Chat
15.08.2007, 15:48
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει. Αναμφίβολα, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Έχει αποδειχτεί ότι οι προτιμήσεις μας είναι έμφυτες. Μπορούμε να πούμε ότι το χρώμα είναι ταυτόχρονα μια θετική και μια αρνητική δύναμη. Το χρώμα είναι κραδασμός, κραδασμός είναι κίνηση, κίνηση είναι δραστηριότητα μιας θετικής ή αρνητικής δύναμης. Ο δημιουργικός κραδασμός και ο καταστρεπτικός κραδασμός προέρχονται από την ίδια πηγή. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτήν την ενέργεια.

Ας δούμε τις επιδράσεις 5 βασικών χρωμάτων στην ψυχολογία του ανθρώπου:

ΓΑΛΑΖΙΟ: Είναι το χρώμα του πνεύματος. Το σύμβολό του στοχασμού, της προσευχής και του ουρανού. Σχεδόν κάθε είδος γαλάζιου είναι καλό αλλά οι βαθύτερες αποχρώσεις του είναι καλύτερες. Το ανοιχτό γαλάζιο δείχνει μικρό βάθος και έναν αγώνα προς την ωριμότητα. Εκείνοι με την βαθιά απόχρωση γαλάζιου έχουν βρει το έργο τους κι έχουν συμμετοχή σ' αυτό. Είναι κυρίως πνευματικά προσανατολισμένοι. "Το γαλάζιο είναι το χρώμα της συμπαντικής έλξης" σύμφωνα με τον Μπίρρεν. Είναι, ακόμα, το χρώμα της απελευθέρωσης, του συντηρητισμού και της αποδοχής των υποχρεώσεων.

ΠΡΑΣΙΝΟ: Είναι ο κραδασμός της ζωής στην ανάπτυξη. Το καθαρό σμαραγδένιο πράσινο, ιδιαίτερα αν έχει μια χροιά γαλάζιου, είναι το χρώμα της θεραπείας. Είναι χρήσιμο, δυνατό και φιλικό. Έχει την συμπαντική έλξη της φύσης με την αίσθηση της ισορροπίας και της ικανότητας. Όσοι αγαπούν το πράσινο πιθανόν κατοικούν στο μεγάλο δάσος της ανθρωπότητας. " Είστε ένας αξιοσέβαστος γείτονας, κατασκευαστής σπιτιών, γονέας, ψηφοφόρος, κηδεμόνας, συνεργάτης". Η "πράσινη" προσωπικότητα προσπαθεί να υπερνικήσει την αντίθεση με σκοπό να επιτύχει αναγνώριση.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Είναι το χρώμα της ενέργειας ή του σεξ. Μπορούμε ν' αποδώσουμε στο κίτρινο τα θετικά στοιχεία της δημιουργικότητας, εφευρετικότητας, επινοητικότητας, ανεξάντλητης ενέργειας, δύναμης ισχύος, θάρρους, αυτοπεποίθησης και δύναμης του χαρακτήρα. Επίσης, σ' αυτό αποδίδονται τα αρνητικά χαρακτηριστικά της διαμάχης, εριστικότητας, δογματικότητας και του θυμού. Το άτομο που προτιμά το κίτρινο έχει την τάση να είναι απόμακρο από τους άλλους. Έχει τις καλύτερες προθέσεις αλλά σπάνια κάνει οτιδήποτε γι' αυτές. Το να απορρίπτει κανείς το κίτρινο, είναι σαν να απορρίπτει το καινούριο και την καινοτομία.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Είναι το χρώμα του ήλιου. Είναι ένα ζωτικό και γενικά ένα ωραίο χρώμα που δείχνει περίσκεψη και ενδιαφέρον για τους άλλους. Το χρυσαφένιο πορτοκαλί είναι ζωτικό και δείχνει αυτοέλεγχο. Ενώ το καφετί πορτοκαλί δείχνει μία έλλειψη φιλοδοξίας και μία στάση αδιαφορίας. Το άτομο που προτιμά το πορτοκαλί θέλει να επιτύχει σε οτιδήποτε ασχολείται. Αναζητά την διέγερση και αναζητά να βιώσει πλήρως την ζωή. Είναι ένα πνεύμα που αγαπά την ελευθερία, που χαίρεται να έρχεται σ' επαφή με τους άλλους, είναι εκ φύσεως ενθουσιώδες και ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε νέο και συναρπαστικό. Αυτό το άτομο είναι αισιόδοξο για το μέλλον του, αναζητώντας να επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητες του και έχει πολλά ενδιαφέροντα.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Είναι ένας κραδασμός ώθησης που συνδέεται με την επιθετικότητα και την κατάκτηση. Είναι ένα ερεθιστικό χρώμα. Ο κόκκινος κραδασμός είναι το πνεύμα της δραστηριότητας, μια κινητήρια επιρροή. Μια προτίμηση γι' αυτό το χρώμα τονίζει μια δυνατή σεξουαλική ορμή, μια δημιουργικότητα, μία επιθυμία για νέα πράγματα και νέους φίλους, για ταξίδια και αλλαγές ακόμα και στο περιβάλλον. Στην αρνητική του όψη υπάρχει μία επιθετική, πολεμοχαρής στάση, εγωκεντρικότητα και αστάθεια. Μπορεί να υποδηλώνει ενδιαφέρον για τα μυστικιστικά και τα απόκρυφα. Οι "κόκκινες" προσωπικότητες θέλουν να είναι οι εμπειρίες τους τέλειες και πλήρεις.

Το χρώμα είναι η ουσία της δύναμης και της ζωής γύρω μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε χρωματικό κραδασμό εποικοδομητικά ή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε καταστροφικά. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε αρμονία με την δημιουργική δύναμη ή μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε εγωιστικά και για ιδιοτελείς σκοπούς. Η επίγνωση αυτής της αρχής μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερες ικανότητες για περισσότερη αρμονία.

Πηγή : Edgar Cayce, Color and the Edgar Cayce Readings.


Ένα καλό άρθρο που βρήκα μόλις... κι από ότι βλέπω πετυχαίνει κάποιους... (Μαρία ;))"Ονειρεύομαι τη ζωή σαν ένα γαλάζιο ουρανό, αεράκι αγνό και καθάριο η ζωή μου να πνέει, πουλί λευκό η ελπίδα μου θε πάντα να πετά ψηλά..."

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 15-08-2007 15:53 ]


#12   
MrsStranger
Περαστική Νότα
Chat
15.08.2007, 23:56
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο stavmanR!!!! ευχαριστώ πολύ Και βέβαια πετυχένει!!!
#13   
GeorgeSadoor
Περαστική Νότα
Chat
24.08.2007, 22:50
Μάυρο!
Με εκφράζει το σκοτάδι!
#14   
mike-railse
Συγχορδία Μινόρε
Chat
25.08.2007, 19:08
MOU ARESEI TO MAURO GIATI
EINAI TOSO SKOURO......
OPWS KAI H ZWH MOU !!!!
life without music would be an error

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mike-railse στις 25-08-2007 19:08 ]


#15   
MrsStranger
Περαστική Νότα
Chat
26.08.2007, 14:08
Παράθεση:

Το μέλος mike-railse στις 25-08-2007 στις 19:08 έγραψε...

MOU ARESEI TO MAURO GIATI
EINAI TOSO SKOURO......
OPWS KAI H ZWH MOU !!!!
life without music would be an error

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mike-railse στις 25-08-2007 19:08 ]
..ma giati to les afto?.. gemise tin xromata na deis pos orea einaii i zoi.. kai oxi katamauri opos les


#16   
kamelia8
MusicHeaven Guru
Chat
09.02.2008, 12:43
Το γαλάζιο και το μοβ.


#17   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
09.02.2008, 13:33
Το γαλάζιο γτ σου δημιουργεί αυτό το ταξιδιάρικο ονειροπόλο βλέμμα
και το μαύρο γτ περιέχει όλα τα χρώματα!
#18   
Stroumfita456
Φθασμένος
Chat
09.02.2008, 13:49
το χακι,το κίτρινο και το μαυρο!
#19   
oomarioo
Βασική Νότα
Chat
09.02.2008, 15:40
Το ΚΟΚΚΙΝΟ!!!Και το ΓΑΛΑΖΙΟ!
Είναι 2 απ τα περισσότερο αγαπημένα μου χρώματα, αφού όλα μου αρέσουν!
Το κάθε ένα έχει τη "ζουζουνιά" του! Δική μου λέξη αυτή...
#20