ελληνική μουσική
364 online   ·  205.971 μέλη

Τριήμερο σεμινάριο Max/MSP από το Κέντρο Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας

vouliakis
Βετεράνος
Chat
07.11.2007, 01:33
Έως 9 Νοεμβρίου 2007 οι δηλώσεις συμμετοχής για το τριήμερο σεμινάριο Max/MSP (10, 11 & 15 Νοεμβρίου 2007) που διοργανώνει το Κέντρο Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας (ΚΕ.Μ.Σ.Ε.).

Ένα σεμινάριο που εισάγει τους αρχάριους στα βασικά στοιχεία του MaxMSP. Ένας συνδυασμός από εκτεταμένη πρακτική εργασία και διαλέξεις θα βοηθήσει τους αρχάριους, δίνοντας τους την ευκαιρία σε μικρό χρονικό διάστημα να χρησιμοποιήσουν το MaxMSP στα δικά τους δημιουργικά έργα.

Διδάσκων: Tim Ward, συνθέτης, διδάσκων του Τμήματος Μουσικής Ιονίου Πανεπιστημίου στο μεταπτυχιακό Ηλεκτροακουστικής Μουσικής

Για το MaxMSP

Το MaxMSP είναι μία γραφική γλώσσα προγραμματισμού σχεδιασμένη από μουσικούς και παραγωγικούς καλλιτέχνες προς χρήση από άλλους μουσικούς και καλλιτέχνες. Είναι προσιτό και γνωστό για την ευχρηστία του και με σχεδόν απεριόριστη δημιουργική δύναμη. Είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα εργαλεία μουσικής τεχνολογίας.

Το φάσμα των εργασιών που μπορεί να καλύψει το MaxMSP είναι τεράστιο. Από την ηλεκτροακουστική σύνθεση έως την εξεζητημένη επεξεργασία κινούμενης εικόνας και από την αλγοριθμική σύνθεση έως τον ζωντανό αυτοσχεδιασμό με χρήση υπολογιστών (live laptop improvisation). Μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο σχεδόν σε κάθε δημιουργικό έργο που εμπεριέχει υπολογιστή.

Εφόσον το MaxMSP είναι μία γλώσσα προγραμματισμού, η εκμάθησή του δεν είναι απλή και εύκολη όσο η χρήση ενός έτοιμου λογισμικού. Η γραφική του διεπαφή και ο φιλικός προς τον χρήστη σχεδιασμός του απέχει πολύ από το να κάνει εύκολα τα πράγματα. Παρόλα αυτά παραμένει ένας βασικός σκελετός από ιδέες και θεωρία που είναι βασικά να κατανοηθούν. Αυτό το σεμινάριο έχει στόχο να εισάγει τον αρχάριο σε αυτές τις ιδέες, παρέχοντάς του ένα ουσιαστικό υπόβαθρο στα βασικά στοιχεία του MaxMSP επάνω στο οποίο θα μπορεί να πειραματιστεί.

Για τον Tim Ward

O Tim Ward έχει διδάξει το MaxMSP πολλά χρόνια, κυρίως σε μουσικούς και δημιουργικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το συγκεκριμένο λογισμικό. Είναι ιδρυτικό στέλεχος στα πολύ φημισμένα σεμινάρια MaxMSP στο Goldsmiths College, University of London, τα οποία τραβούν την προσοχή των σπουδαστών σε διεθνές επίπεδο κάθε καλοκαίρι.

Ημέρες σεμιναρίου

Η βασική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/11 και τη Κυριακή 11/11 από τις 10π.μ. έως τις 5μ.μ. Μία επόμενη συνάντηση θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτη 15/11 από τις 8μ.μ. έως τις 11 μ.μ., συμπεριλαμβάνοντας μία μικρή συναυλία, μία παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση.

Πρακτικές λεπτομέρειες

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να έχουν φορητό υπολογιστή με μία ενεργή έκδοση του MaxMSP. Εάν κάποιος ενδιαφερόμενος δεν έχει φορητό υπολογιστή με μία ενεργή έκδοση του MaxMSP, παρακαλώ να επικοινωνήσει με το Κέντρο Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας έτσι ώστε να βρεθεί εάν είναι δυνατόν κάποια λύση (παροχή υπολογιστή για το σεμινάριο).

Οι θέσεις για το σεμινάριο είναι αυστηρά περιορισμένες, με σκοπό να δοθεί στο σεμινάριο η καλύτερη δυνατή πρακτική εμπειρία. Παρακαλώ επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατό για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής.

Το σεμινάριο θα γίνει σε συνδυασμό Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας στην οδό Ιπποκράτους 156, 11472 Αθήνα, τηλ.210 6455777


#1   


Αυτά τα διάβασες;