ελληνική μουσική
112 online   ·  205.628 μέλη

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Στέλιου Πετράκη

AERAKIS
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
07.02.2008, 09:59
Ο τιτάνας Ωρίων, εγγονός του Μίνωα, είχε εξαιρετική ομορφιά και δύναμη, περπατούσε πάνω στα κύματα και τόξευε αλάνθαστα τα άγρια θηρία… Όταν τον τύφλωσαν δεν απελπίστηκε αλλά πήγε και βρήκε τον Ήλιο, που του χάρισε το φως του. Όταν ερωτεύτηκε παράφορα την Πλειόνη, την κυνηγούσε χρόνια με τις εφτά κόρες της χωρίς να μπορέσει να την αγγίξει. Στο τέλος οι θεοί τους έκαμαν άστρα.

Ο Ωρίων από τότε κυνηγά την Πλειόνη (την όμορφη Πούλια) στον ουρανό χωρίς να την φτάνει… Οι ωραίοι αυτοί συμβολισμοί, η ομορφιά, η δύναμη, ο Ήλιος και το φως, η εξαφάνιση του κακού, ο αγώνας για το ιδανικό που ποτέ δεν φτάνομε, έδωσαν το όνομα του μυθικού τιτάνα στο cd αυτό. Αλλά και ένας ακόμη λόγος.
Οι εκλεκτοί φίλοι που συνεργάζονται στο δίσκο αυτό περπάτησαν κι αυτοί πάνω από τα κύματα για να ’ρθουν από τις μακρινές πατρίδες τους στην Κρήτη, όπως ακριβώς κάνουν και οι μουσικές παραδόσεις, αιώνες τώρα και είναι ο καθένας απ’ αυτούς ένας μικρός Ωρίων στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό ουρανό. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς, όπως και τους εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες από την Κρήτη…


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Το «καστ» των μουσικών που συμμετέχουν αγγίζει τα όρια της «υπερπαραγωγής» για το είδος της μουσικής αυτής και περιλαμβάνει τους κορυφαίους τραγουδιστές της Κρήτης Γιώργη Ξυλούρη και Βασίλη Σταυρακάκη, τη Μαρία Σίμογλου γνωστή και από το προγούμενο cd του Στ. Πετράκη και Bijan Chemirani «kismet» καθώς και διεθνούς φήμης μουσικούς από διάφορες παραδόσεις όπως Bijan Chemirani και Hammidreza Khabazzi (Zarb και Tar -Περσία), Efren Lopez (Viellaroue - Ισπανία), Kevin Seddiki (Κιθάρα - Γαλλία), Giorgi Petrov (Gadulka - Βουλγαρία), καθώς και τους εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους Γιώργη Μακρή (γκάιντα) , Γιώργο Καλούδη (cello) , Κώστα Μερετάκη και Παναγιώτη Κατσικιώτη (νταούλι) Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και Μιχάλη Καλκάνη (ακουστικό μπάσο). Το cd περιλαμβάνει έξι συνθέσεις του ιδίου σε στίχους των Μήτσου Σταυρακάκη και Γιάννη Πετράκη. Τέλος, την τεχνική επιμέλεια και επεξεργασία του cd που αξίζει να σημειωθεί πώς ξεκίνησε και τελείωσε εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη και είναι το πρώτο του νέου στούντιο που ο Στ. Πετράκης έχει ετοιμάσει στο Μόχλος (Mohlos Studio), έχει ο διάσημος Ιταλός τεχνικός Silvio Soave ο οποίος ταξίδεψε ειδικά γι αυτόν το λόγο στο νησί.

Καλή ακρόαση,
Στέλιος Πετράκης
www.steliospetrakis.comΟ Στέλιος Πετράκης έχοντας στο ενεργητικό του δύο δισκογραφικές δουλειές “Οι δικοί μου φίλοι” και “Kismet”, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο “Ωρίων” την οποία το «Σείστρον» με πολύ χαρά σας προτείνει. Στόχος όλων μας είναι να “κυνηγάμε” πάντα την ποιότητα στις παραγωγές, την ωριμότητα των δημιουργών μέσα από τις δουλειές που παρουσιάζουν, τον καλό ήχο και φυσικά καλλιτέχνες του νησιού μας που τους χαρακτηρίζει ύφος και ήθος. Ο “Ωρίων” αποτελεί μια τέτοια δουλειά και είναι μια μουσική πρόταση από το Στέλιο και όλους εμάς στη “Σείστρον”, για όλους αυτούς που ταξιδεύουν μέσα από μελωδίες στο μουσικό “σύμπαν”. Όπως ο «Ωρίων» αναζητάει συνεχώς την Πλειόνη στον ουρανό, έτσι κι εμείς θα αναζητάμε πάντα την μουσική που μας ταξιδεύει...

“Καλά ταξίδια”
Σείστρον
www.cretanmusic.com
επισυναπτόμενα: cover-mikro.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;