ελληνική μουσική
460 online   ·  204.519 μέλη

«Μάης '68 - Μάης '08»

vouliakis
Βετεράνος
Chat
21.04.2008, 00:56
«Μάης '68 - Μάης '08» είναι ο γενικός τίτλος ενός διημέρου μουσικής και ιστορίας που οργανώνει στις 16 και 17 Μαΐου το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Με αφετηρία τον Μάη του '68, οι εκδηλώσεις θα προσφέρουν μια ιστορική παρουσίαση (πολιτική-κοινωνική-πολιτιστική) των γεγονότων που σημάδεψαν τον κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλες συναυλίες με τους Διονύση Σαββόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Τσακνή, Βαγγέλη Γερμανό, Μελίνα Τανάγρη, Γιάννη Κούτρα, Κώστα Θωμαϊδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και άλλους, ημερίδες και συζήτηση με καθηγητές, δημοσιογράφους και άλλες προσωπικότητες και έκθεση με φωτογραφίες και αφίσες από τον Μάη του '68 μέχρι σήμερα.

Περιλαμβάνονται ακόμα προβολή ταινιών και βίντεο για γεγονότα-σταθμούς σε όλον τον κόσμο, μουσική αναδρομή στα 40 αυτά χρόνια με τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δράσεις και εγκαταστάσεις στον αύλιο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή των μελών του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Γραφικών Τεχνών της ΑΣΚΤ και της Κοινότητας Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ.

Πηγή: news.pathfinder.gr

#1