ελληνική μουσική
    673 online   ·  210.857 μέλη
    MantoKokkini
    21.12.2008, 01:54

    [ τροποποιήθηκε από τον/την MantoKokkini, 22-04-2016 17:01 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την MantoKokkini, 22-04-2016 17:09 ]


    music-fan
    21.12.2008, 02:47

    δεν ειμαι σιγουρη.μπορει να λεω βλακεια αλλα νομιζω 2 μερες


    konvoulis
    21.12.2008, 15:47

    Εγω νομιζω οτι ζουν σε ολο το χρονο αλλες πεθαινουν και δεν σταματαει αναπαραγωγη μυγας και παντα θα μας ταλαιπορουν στην ζωη μας!!!Τι να κανουμε;Ετσι γεννηθηκαμε κι εμεις και ετσι βρισκονται οι μυγες στην ζωη μας.Αυτα ειχα πω....Δεν ειμαι και σιγουρος οτι σας ειπα αλλα καπως ετσι θα ειναι......


    Anastasiablumwi
    22.12.2008, 15:01

    Ψάξε στο Google!!!!{#emotions_dlg.laugh}


    konvoulis
    23.12.2008, 12:35

    Πώς μπορούμε να προστατευτούμε; Χτυπώντας το κακό στην... ρίζα του: Όσο λιγότερες μύγες υπάρχουν, τόσο λιγότερες είναι και οι πιθανότητες να μολυνθούμε.

    Οι μύγες για να πολλαπλασιαστούν ψάχνουν κάθε μορφής οργανικά απορρίμματα όπως είναι τα σκουπίδια που έχουμε στο σπίτι, τα απορρίμματα ζώων, οι φάρμες όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες όλων των ειδών απορριμμάτων και οι χωματερές με στάσιμο νερό.

    Στον πολλαπλασιασμό τους δεν βοηθά όμως μόνο το πρόσφορο έδαφος αλλά και η αύξηση της θερμοκρασίας. Έχει διαπιστωθεί πως σε θερμοκρασία 32 βαθμών Κελσίου, η διαδικασία αναπαραγωγής των μυγών, δηλαδή από την εναπόθεση των αυγών μέχρι την ανάπτυξη τους σε μύγες, χρειάζεται μόλις 12 ημέρες! Αντίθετα, σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ο χρόνος αυτός ανέρχεται στον ένα μήνα.

    Τα εντομοκτόνα χωρίς αμφιβολία αποτελούν ένα μέσο λύσης του προβλήματος, δεν είναι όμως και το καλύτερο αφού και οι διάφορες χημικές ουσίες που περιέχονται σ' αυτά μπορούν να έχουν αρνητικές συνέπειες στον άνθρωπο, έτσι ώστε η χρήση τους να πρέπει να περιορίζεται.

    Σίγουρα, εμείς από μόνοι μας δεν μπορούμε να κηρύξουμε τον "πόλεμο" στις μύγες. Μπορούμε όμως να λαμβάνουμε κάποια μέτρα που βέβαια δεν θα αρκέσουν για να νικήσουμε τον "πόλεμο" αλλά θα μας βοηθήσουν να νικήσουμε κάποιες "μάχες":

    Η καθαριότητα είναι το παν. Ρίχνοντας απόβλητα σε ανοικτούς χώρους δημιουργούμε ένα ωραίο "σπιτικό" για τις μύγες και τους απόγονους τους!

    Τα δοχεία στα οποία βάζουμε τα άχρηστα πρέπει να είναι καλά κλειστά για να μην εισέρχονται σε αυτά μύγες και να πολλαπλασιάζονται.

    Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασία είναι ψηλή, πρέπει να καλύπτουμε καλά τα φαγητά. Σε πικνίκ ή ψήσιμο φαγητών έξω στα κάρβουνα έξω σε εκδρομές, πρέπει να προσέχουμε πολύ ώστε να μην πλησιάζουν στα φαγητά οι μύγες.

    Μην ξεχνάτε ποτέ να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά από το φαγητό!

    Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να πλένονται με μπόλικο νερό.

    Όταν μαγειρεύουμε, τα φαγητά πρέπει να ψήνονται καλά και αφού ψηθούν να μην έρχονται σε επαφή με τα ωμά.

    Πάνω από 2 ώρες δεν πρέπει να μένουν τα φαγητά έξω από το ψυγείο.

    Όταν πρέπει κάποιο τρόφιμο να ξεπαγωθεί, είναι καλύτερα το ξεπάγωμα να γίνεται στο ψυγείο παρά έξω.

    Ακολουθώντας αυτά τα απλά προστατευτικά μέτρα, ο κίνδυνος να μολυνθούμε από κάποιο βακτηρίδιο που μεταφέρουν οι μύγες ελαχιστοποιείται κατά πολύ και μπορούμε πλέον να απολαύσουμε το φαγητό μας!


    marakiasteraki
    23.12.2008, 21:26

    Με έστειλες τώρα!!!!!!!!!!!


    Anastasiablumwi
    25.12.2008, 12:13

    Παράθεση:

    Το μέλος konvoulis στις 23-12-2008 στις 12:35 έγραψε...

     .....ο κίνδυνος να μολυνθούμε από κάποιο βακτηρίδιο που μεταφέρουν οι μύγες ελαχιστοποιείται κατά πολύ και μπορούμε πλέον να απολαύσουμε το φαγητό μας!



    Ας ελπίσουμε πως δεν είναι και πολύ βλαβερά αυτά τα βακτηρίδια{#emotions_dlg.happycrazy}