ελληνική μουσική
58 online   ·  205.856 μέλη

Ο Haig Yazdjian και ο Γιάννης Χαρούλης, 11-12 Μαΐου στην «Αυλαία»

beatlus
MusicHeaven Guru
Chat
27.04.2009, 15:42

Ο Haig Yazdjian και ο Γιάννης Χαρούλης μοιράζονται τη σκηνή της «Αυλαίας» για το διήμερο 11-12 Μαΐου. Σε μία ελεύθερη διερεύνηση των σημείων επαφής φαινομενικά μακρινών, αλλά εν τέλει συγκοινωνούντων σημείων και οριζόντων μουσικής τέχνης οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές και καλλιτέχνες θα μας χαρίσουν δύο βραδιές γεμάτες μελωδίες από την Αρμενία, την Κρήτη και τον ευρύτερο Μεσογειακό χώρο.

Haig Yazdjian

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής world-jazz μουσικής σκηνής την τελευταία δεκαετία, εξαίρετος μουσικός, σολίστας (στο ούτι), συνθέτης και ερμηνευτής. Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία, ο Χάικ Γιαζιτζιάν ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Εδώ ανακάλυψε τη μαγεία της Ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις πολλά υποσχόμενες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

 

Γιάννης Χαρούλης

Ο Γιάννης Χαρούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, στα Έξω Λακώνια, Αγίου Νικολάου. Ο πατέρας του –γλύπτης- του έδειξε σε ηλικία 6 ετών μαντολίνο. Σε λίγο καιρό είχε μάθει να παίζει και να τραγουδά το παραδοσιακό «Τούτο το μήνα». Τρία χρόνια αργότερα πήρε το πρώτο του λαούτο και μελετούσε την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Δεκαπέντε ετών άρχισε να παίζει επαγγελματικά σε πανηγύρια. Το 2000 γνώρισε τον Χρήστο Θηβαίο. Έτσι τον Ιούλιο του 2002 ο Χρήστος κάλεσε τον «μικρό του αδελφό» όπως τον αποκαλεί στο Λυκαβηττό σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη. Ο Χρήστος Θηβαίος αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πει , σε εκείνη την συναυλία, τρία τραγούδια. Είπε ένα, αφού τα άλλα δύο τα είπε ο Γιάννης. «Κόσμε χρυσέ» και «Οι πόνοι της Παναγιάς». Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφορεί ο δίσκος «Γύρω μου και εντός» με συνθέτη τον Μιχάλη Νικολούδη και παραγωγό τον Μιχάλη Κουμπιό.
Ο «Χειμωνανθός» (2007), το δεύτερο προσωπικό album του Γιάννη Χαρούλη τον ανέδειξε ακόμη περισσότερο ως ιδανικό ερμηνευτή σε ακούσματα πολύ μακρύτερα από τα παραδοσιακόφερτα. Ο Χαρούλης ξεχωρίζει πλέον για το βάθος του συναισθήματος που αποδίδει, ενώ οι επιλογές του επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες για έναν καλλιτέχνη με γερές βάσεις και προσανατολισμό στην αισθητική του.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 12 €

Διεύθυνση: Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός

www.avlea.gr

 

 

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : beatlus στις 27-04-2009 15:46 ]

επισυναπτόμενα: HAIG YAZDJIAN.jpg Xaroulis.jpg 
#1   
mellia
Σολίστ
Chat
27.04.2009, 15:45

Ε? Μα αυτά είναι υπέροχα νέα!!! Πώς μου ξέφυγε?
Εννοείται οτι θα είμαστε εκεί!{#emotions_dlg.thumbup}


#2   


Αυτά τα διάβασες;