ελληνική μουσική
online 216·151.671 μέλη
αρχική > Forum > Μουσική εκπαίδευση - Θεωρία

ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής

FARSALOZAKK
Περαστική Νότα
04.05.2009, 19:01#1   

βασικα ειναι Τ.Ε.Ι αλλα με το τι  σχετιζετε????ξερει κανενασ??????? η μπορει να  φανταστει κανεισ?????{#emotions_dlg.confused1} εμενα μου ακουγετε σαν οιχολιπτησ!εγω  κοιτουσα σχολεσ σχετικα με τν μουσικη  και ειδα ενα που ελεγε μουσικης τεχνολογιας και ακουστικης κρητησς(ρεθυμνο) λεει???                                           ποιεσ αλλες σχολεσ λενε????

 

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : FARSALOZAKK στις 04-05-2009 19:05 ]

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 04-05-2009 19:12 ]


rory166
Φθασμένος
04.05.2009, 19:13#2   
  • Η εκπαίδευση των σπουδαστών με σύγχρονα εποπτικά και επιστημονικά μέσα στο γνωστικό αντικείμενο του προγράμματος σπουδών ώστε να είναι ανταγωνιστικοί σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον.
  • H εκπόνηση υψηλού επιπέδου πρωτοποριακής έρευνας στους ευρύτερους τομείς της μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής.
  • H σύνδεση της παρεχόμενης επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης με την κοινωνία μέσω υπηρεσιών και προϊόντων.
  • H ανάπτυξη δεσμών προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και έρευνας με τριτοβάθμια εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  • H διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.
  • H ανάπτυξη προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Το αντικείμενο σπουδών του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής είναι:

  • Η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στην καταγραφή, ανάλυση, σύνθεση, παραγωγή και διαχείριση του ήχου και της μουσικής πληροφορίας.
  • Η επιστήμη και τεχνολογία της ακουστικής.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο απόφοιτος του Τμήματος διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Τα πρώτα εξάμηνα των σπουδών περιλαμβάνουν μαθήματα γενικής υποδομής σε θέματα μουσικής, φυσικής και μαθηματικών, ηλεκτρονικής τεχνολογίας και πληροφορικής. Τα επόμενα εξάμηνα περιλαμβάνουν μαθήματα εξειδίκευσης, καθώς και σεμινάρια που αφορούν σε ειδικά θέματα του αντικειμένου του Τμήματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μαθήματα από τον κλάδο Διοίκησης, Οικονομίας−Νομοθεσίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Δ.Ο.Ν.Α) που έχουν σχέση με το αντικείμενο της εκπαίδευσης. Το τελευταίο εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στο επάγγελμα. Η Πτυχιακή Εργασία εκπονείται ατομικά ή ομαδικά, και πρέπει να αποτελεί δημιουργική σύνθεση των γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος.


κατα κυριο λογο ηχοληπτης βγαινεις,με ενδιεφερε κι εμενα για καποια περιοδο αλλα το αφησα διοτι υποτιθεται οτι το σκεφτηκα "αργα"..τελος παντων,τις πληροφοριες της πηρα απο το site του τει ρεθυμνου

(τα φουσκωνει βεβαια λιγο οπως καθε site ΤΕΙ που σεβεται τον εαυτο του {#emotions_dlg.biggrin})

-------------------
χτύπα το κεφάλι σου στον τοίχο , να δεις αν κάνει ωραίο ήχο

tago
Σολίστ
04.05.2009, 20:06#3   

Ο rory ήταν απόλυτα ακριβής σε ότι σου έγραψε. Εκεί που θέλω να σταθώ εγώ είναι στο γεγονός ότι σαν επαγγελματίας, όπου έχω συναντήσει παιδιά που να προέρχονται από αυτή τη σχολή, είναι απόλυτα καταρτισμένοι πάνω στο αντικείμενο τους και μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε κάθε ηχοληπτηκή εφαρμογή που θα τους τύχη. Υπάρχει όμως άλλη μία σχολή στο ΤΕΙ Κεφαλονιάς, Μουσικής τεχνολογίας και κατασκευής μουσικών οργάνων που τουλάχιστον σε ότι αφορά την ηχοληψία είναι μία εξίσου καλή σχολή και αξίζει τον κόπο κάποιος να φοιτήσει εκεί. Σκέψου το και αποφάσισε. Θεωρώ πως είναι πολύ καλύτερα να φοιτήσεις σε μία από αυτές τις σχολές παρά σε οποιοδήποτε ΙΕΚ ή κέντρο ελευθέρων σπουδών.


nicos00
Βασική Νότα
04.05.2009, 21:57#4   

Καλησπέρα φίλε! Είμαι σπουδαστής στο ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, στο τελευταίο έτος. Για να σου δώσω λοιπόν μια εικόνα, μια και τα έχω δει απο κοντά όλα αυτά τα χρόνια... Η σχολή έχει πολύ μεγάλο φάσμα. Υπάρχουν μαθήματα για μουσικές, φυσικές, μουσικό προγραμματισμό, ηχοληψία, μηχανικές ήχου, κατασκευή μουσικών οργάνων, πρωτόκολλο midi, μαθηματικά, ηλεκτρονικά,  μουσική ψυχολογία, παιδαγωγικά, marketing και νομοθεσίες, mastering, σύνθεση ήχου, τεχνολογία εικόνας και ήχου, πολυμεσικές εφαρμογές... και άλλα. Πολλά πολλά πράγματα πέρα απο την ηχοληψία. Μπορώ να πω οτι η ηχοληψία δεν είναι καν το κύριο αντικείμενο της σχολής, είναι ένα μέρος μόνο, για το οποίο υπάρχουν και μαθήματα επιλογής, και που άμα θες να ασχολθείς θα μάθεις πάρα πολλά πράγματα, και πάνω σε αναλογικά μηχανήματα και εγγραφή σε πολυκάναλη κασετα, αλλά και ψηφιακά σε pro tools. Μαθαίνεις να χειρίζεσαι πολλά προγράμματα, απο τα βασικά μουσικά (sequensers, pro tools, maxmsp κλπ) μέχρι πιο γενικά, όπως c++ αλλά και πιο εξειδικευμένα όπως csound. Το σίγουρο είναι οτι σου ανοίγει ορίζοντες, σου ανοίγει το κεφάλι, και βλέπεις οτι υάρχουν πάρα πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να ασχοληθείς σε σχέση με τη μουσική, και μάλιστα ειδικότητες που δεν θα τις βρείς σε καμιά άλλη σχολή στην Ελλάδα. Η ηχοληψία είναι μόνο μία απο τις πολλές επιλογές που θα έχεις σαν επαγγελματίας. Απο κει και πέρα σαν σε σχέση με τον χαμηλό της βαθμό εισαγωγής μπορώ να πω οτι είναι αρκετά δυσκολη, απαιτεί να το πάρεις σοβαρά και να διαβάσεις. Ξέρω αρκετούς που την έχουν παρατήσει. Είμαι ικανοποιημένος απο το επίπεδο των μαθημάτων και των καθηγητών, και είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το αντικείμενο. Πέρα απο όλα αυτά, το Ρέθυμνο είναι ΙΔΑΝΙΚΗ πόλη για να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια. Τουλάχιστον τα πρώτα 2-3 που θα θες να το ευχαριστηθείς κι όλας, και θα είσαι πιο χαλαρός, δεν φαντάζεσαι πόσο τέλεια είναι η φοιτητική ζωή. (Και πληροφοριακά για τους άντρες, το Ρέθυμνο έχει 6-7 τμήματα στο πανεπιστήμιο, όλα γυναικεία, και το ΤΕΙ. Φαντάζεσαι τι γίνεται, η αναλογία φοιτητές/φοιτήτριες είναι 1 προς 10.. {#emotions_dlg.lol})

 

Πέρα απο την πλάκα, αν θες να ασχοληθείς σοβαρά, και να ψάξεις σε βάθος την σύγχρονη τεχνολογία πάνω στη μουσική, είναι πάρα πολύ καλή η σχολή. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η ηχοληψία, πήγαινε σε μια ιδιωτική να κάνεις πέντε πράγματα και αρκετή πρακτική να τελειώνεις. (γιατί στο ΤΕΙ θα αργήσεις να κάνεις καλή πρακτική πάνω στην ηχοληψία. Πρέπει πρώτα να περάσεις κάποια μαθήματα που θα σου δώσουν όλες τις βάσεις, ώσπου να μπεις στο studio και να ξέρεςι τί σου γίνεται, και να μπορείς να το αξιοποιήσεις πλήρως). Εγώ πάντως θεωρώ τον εαυτό μου παρα πολύ τυχερό που κοπηκα στην αρμονία και δεν πέρασα μουσικολογία που είχα πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό μου, και πέρασα στο ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.

-------------------
:: www.nikos-hon.gr ::

FARSALOZAKK
Περαστική Νότα
04.05.2009, 23:57#5   

 

καταρχασ σασ ευχαριστω για τ ενδιαφερον που μ διξατε....να ρωτησω κατι?τα ποιο βασικα μαθηματα ποια ειναι?????????????τα ποιο κυρια!(θελει και πτιχιο αγλικων???αν ναι μεχρι ποιο πτιχιο???και απο  πυοιχια μουσικησ θελει κι εκει??μονο αρμονια τι??ποσα χρονεια ειναι η σχολη και οτν τν τελιοσει καποιοσ ποιο πτιχιο περνει σαν τι αναγνοριζετε??περνει ενα πτιχιο που λεγετε οποσ η σχολη που τελιοσε??????????{#emotions_dlg.confused1}

-------------------
kathe telos kai mia kainuria arxh!!!!!

nicos00
Βασική Νότα
05.05.2009, 00:40#6   

Παράθεση:

Το μέλος FARSALOZAKK στις 04-05-2009 στις 23:57 έγραψε...

τα ποιο βασικα μαθηματα ποια ειναι?????????????τα ποιο κυρια!

Όλα είναι βασικά, και σε όλα μπορεί να βρείς το ενδιαφέρον που θα σε τραβήξει να ασχοληθείς συγκεκριμένα σαν ειδικότητα. Θα δεις εφαρμογές του ήχου, και πως συνδέεται με τη φυσική και τα μαθηματικά που δεν θα το φανταζόσουν. Θα μπορούσα να πω οτι είναι πιο βασικές δύο αλυσίδες, και λόγω των γνώσεων που προσφέρουν, αλλα και λόγω του οτι είναι και το πιο δύσκολο και εκεί επικεντρώνονται οι περισσότεροι, αφού αν δεν περάσεις το ένα μάθημα δεν μπορείς να πάρεις το επόμενο και μένεις πίσω. Η μία αλυσίδα είναι μαθηματικά, σύγχρονη τεχνολογία Ι & ΙΙ, ηχοληψία Ι & ΙΙ, με προεραιτικά μετά ηχοληψία ΙΙΙ, mastering, τεχνικές μουσικής παραγωγής κλπ. Η άλλη αλυσίδα είναι φυσική κυμματική, φυσική ακουστική, φυσική μουσικών οργάνων, μηχανική ήχου Ι, ΙΙ & ΙΙΙ. Και βεβαίως η αλυσίδα με τις φυσικές είναι πολύ σημαντική, αφού πρώτα απ'όλα πρέπει να κατανοήσεις σε βάθος τη φύση του ήχου, και μετά το πως ψηφιοποιείται, και το πως χειριζόμαστε τα μηχανήματα. (Το τελευταίο είναι και το πιο γελοίο.)

 

Παράθεση:
(θελει και πτιχιο αγλικων???αν ναι μεχρι ποιο πτιχιο???

Δεν θέλει, εκτός αν δεν θυμάμαι καλά και θέλει lower. Πάντως υπάρχουν 3 μαθήματα, αγγλικά Ι, ΙΙ & ΙΙΙ, που είναι επιπέδου lower, και ίσως λίγο πιο δύσκολα, απλώς περιέχουν πολλές αγγλικές ορολογίες πάνω στο αντικείμενο της σχολής, και εκεί επικεντρώνονται.

 

Παράθεση:
και απο  πυοιχια μουσικησ θελει κι εκει??μονο αρμονια τι??

Δεν θέλει πτυχίο μουσικής. Και πάλι υπάρχουν μαθήματα που καλύπτουν την ύλη της θεωρίας και της αρμονίας, καθώς και ιστορικά και μορφολογικά στοιχεία της μουσικής, μουσικά ρεύματα και κινήματα κλπ. Απλώς αν δεν έχει κάποιος ιδέα απο μουσική, συνήθως δυσκολεύεται, αλλα με λίγο διάβασμα περνιούνται, δεν είναι τίποτα. Συνήθως στην εξεταστική μετράνε 50-50 οι μουσικές γνώσεις και οι ιστορικές γνώσεις. Οπότε και να μη σκαμπάζεις τίποτα απο πεντάγραμμο, με καλές θεωρητικές γνωσεις μπορείς να τα περάσεις. Αν και είναι μουσικό το ΤΕΙ, επιβάλλεται να έχεις γνώσεις απο πεντάγραμμο.

Παράθεση:
ποσα χρονεια ειναι η σχολη και οτν τν τελιοσει καποιοσ ποιο πτιχιο περνει σαν τι αναγνοριζετε??περνει ενα πτιχιο που λεγετε οποσ η σχολη που τελιοσε??????????
Θεωρητικά η σχολή είναι 4 χρόνια. Πρακτικά δεν γνωρίζω κανέναν που να την τελείωσε σε 4 χρόνια. Μόνο άτομα που στα 4 χρόνια τελείωσαν τα μαθήματα και τους έμεινε η πρακτική τους (κανα χρόνο ακόμα δηλαδή). Και το πτυχίο φυσικά αναγράφει τη σχολή που τελείωσες, "Μουσική τεχνολογία και ακουστική".
-----------------

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : nicos00 στις 05-05-2009 00:44 ]


dessypris
Φθασμένος
05.05.2009, 09:14#7   

Κύριοι, (όσοι απαντήσατε στον φίλο που έθεσε το ερώτημα), ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Και για τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις, αλλά και για το επίπεδο (μόρφωσης - γραμμάτων & "ζωής") που φαίνεται απ τα γραπτά σας ότι βρίσκεσθε, συνολικά σαν άνθρωποι!

Πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα, για νέους ανθρώπους και λάτρεις της Μουσικής (και όχι μόνον) Τέχνης...

Άντε γιατί έχουμε γεμίσει δικηγόρους κι αρχιτέκτονες σ αυτή τη χώρα!{#emotions_dlg.clap}

-------------------

nicos00
Βασική Νότα
05.05.2009, 13:43#8   

Να 'σαι καλά φίλε dessypris!

 

Φυσικά τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη. Αναλόγως με τα ενδιαφέροντα του καθενός, και το κατα πόσο καλύπτονται απο τη σχολή, διαμορφώνονται και διαφορετικές απόψεις. Τυχαίνει να έχω 2-3 φίλους, συμφοιτητές, και μέλη του MusicHeaven ταυτόχρονα, οπότε θα τους ειδοποιήσω να περάσουν να μας που κι αυτοί τη γνώμη τους, να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα!

-------------------
:: www.nikos-hon.gr ::

tomicmta
Περαστική Νότα
09.06.2009, 09:56#9   

Καλησπέρα..

Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψε ο nicos00 (είναι και προσωπικός μου φίλος απο το πρώτο εξάμηνο στο ΤΕΙ). Επάνω στο σχετικό θέμα έχω γράψει άλλο ένα post στο οποίο πάνω-κάτω λέω τα ίδια πράγματα.Τον Σεπτέμβριο (πρώτα ο 'θεός') παίρνω το πτυχίο μου στο ΤΕΙ. Οπότε λέω συνοπτικά..

Όλα τα τριτοβάθμια ιδρύματα σε αυτή τη χώρα σου παρέχουν ένα τεράστιο φάσμα γνώσεων, επάνω σε ένα μεγάλο επαγγελματικό και ερευνητικό κλάδο. Δεν σε εξειδικεύουν επάνω σε κάποιο αντικείμενο εκτός απ' το εξάμηνο της πρακτικής σου άσκησης. Αυτό είναι καλό διότι αποκτάς το υπόβαθρο για να ασχοληθείς με ότι θέλεις εσύ και με ελάχιστη προσπάθεια ,να αναγνωρίζεις τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις από τη ρίζα τους. ΤΟ ΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑΣ. Απλά αν θέλει κάποιος μπορεί να ασχοληθεί μ' αυτήν ,εφόσον ξέρει να λύνει ολοκληρώματα ,παραγώγους ,Διαφορικές εξισώσεις, σειρές furrier κλπ. {#emotions_dlg.biggrin}

Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί συγκεκριμένα με το επάγγελμα της ηχοληψίας, καλύτερα να πάει σε ένα ΙΕΚ να μην ταλαιπωρείται. Και επειδή οι νέοι ενθουσιάζονται, λέω οτι πρέπει να ανοίξει και ένα θέμα με τις οικονομικές απολαβές και τις θέσεις εργασίας των ηχοληπτών στην Ελλάδα για να μην βρεθούν κάποιοι προ τετελεσμένων ...


fibonazzi
Βασική Νότα
09.06.2009, 14:18#10   

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον φίλο FARSALOZAKK και να του θυμίσω πως για να περάσει έστω και απέξω από τη σχολή θα πρέπει να βελτιώσει τη γραφή του! Δεν είναι πολυτέλεια, είναι εργαλείο ο τρόπος (γραπτής) έκφρασης.


tomicmta
Περαστική Νότα
09.06.2009, 14:58#11   

Παράθεση:

Το μέλος fibonazzi στις 09-06-2009 στις 14:18 έγραψε...

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον φίλο FARSALOZAKK και να του θυμίσω πως για να περάσει έστω και απέξω από τη σχολή θα πρέπει να βελτιώσει τη γραφή του! Δεν είναι πολυτέλεια, είναι εργαλείο ο τρόπος (γραπτής) έκφρασης.Βασική προϋπόθεση  !!

 

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : tomicmta στις 09-06-2009 15:00 ]


giorikas200
Περαστική Νότα
06.09.2010, 20:24#12   

Αγαπητοι music lovers πολυ καλα ολα αυτα που διαβασαμε και σας ευχαριστουμε. Ειμαι μαθητης της τριτης λυκειου και στοχευω κ εγω στο τμημα Μουσικης τεχν. και ακουστικής. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω μοναχα ειναι το εξής: Μετα τις σπουδές μου που θα μπορεσω να δουλεψω? Θα μπορω πχ να κανω εγκαταστασεις ήχου?? Ή μονο ηχοληπτης σε καμια επομπη? Θα μπορεσω ας πουμε να ανοιξω studio? Μαγαζι με ηχεία και τα τοιαυτα?? Που κινουμαι επαγγελματικα???

 

Ευχαριστω πολυ


obscureman
Περαστική Νότα
08.09.2010, 11:41#13   

καλησπερα.. ειμαι 18 χρονων,περασα στο τειμουσικης τεχνολογιας και ακουστικης στο ρεθυμνο αλλα δν νομιζω οτι αξιζει να παω..

1)καταρχας γιατι τα λεφτα για το ενοικιο θα βγουν πολλα, δλδ περιπου 1000 ευρω τον μηνα(ολα τ εξοδα)

2)γιατι εχω ακουσει οτι το τει εχει λιγα εως πολλα προβληματακια( σχτικα με καθηγητες/μαθηματα/ωρες πρακτικης κτλ

3)δινεται πολλη εμφαση σε μαθηματα γενικης παιδειας

4)δν αναγνωριζεται το χαρτι που παιρνει καποιος οταν τελειωσει (αυτο δν ειναι παντα βεβαιο) και δν υπαρχει επαγγελματικη αποκατασταση

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Τ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, αν καποιος γνωριζει κατι καλο για εξωτερικο και δν ζηταω μονο αγγλια αλλα και σε αλλες χωρες που να ειναι οικονομικες.οσον αφορα ιδωτικες σχολες σε αθηνα εχουμε

1) SAE το διπλωμα sound engeenering einai 7.500 ευρω για ενα χρονο, δν γνωριζω αν απο σαε μπορει καποιος να παρει πιστοποιηση

2)ιεκ ακμης  διπλωμα ηχοληψιας ειναι 3.800 τον χρονο και ειναι για 2 χρονια, εδω μπορει κανεις στο τελος να κανει πστοποιηση ωστε να αναγνωριζεται απο τ κρατος

με λιγα λογια τα ιεκ ειναι λιγοτερος χρονος απο τ τει και λιγοτερα χρηματα, για αυτο τον λογο σκεφτομαι σοβαρα τα ιεκ

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

ΕΓΩ ΒΟΗΘΗΣΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ...πειτε     μου  λοιπον την γνωμη σας για ολα τ θεματα και αν αξιζει τει/ ιεκ/ εξωτερικο'''''''''

και σιγουρα οταν λεμε για εξωτερικο εννοω μελλοντικα σε ενα δυο χρονια δλδ πρωτα θα ξεκινησω κατι εδω.. για να μαθω και αγγλικα η οποια αλλη γλωσσα

για να εχετε μια καλυτερη εικονα απο εμενα www.obscureman123.com 


riacrazy89
Περαστική Νότα
19.06.2011, 22:36#14   

Γεια σου, βλέπω ότι πέρασες στο ΤΕΙ (όπου σπουδάζω κι εγώ)... η αλήθεια είναι ότι διάβασα μόνο μέχρι εκεί που αναφέρεις τους λόγους που δε θέλεις να πάς και όπως λες ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ... Εγώ είμαι εδώ για να σου πω κάποιους λόγους που αξίζει να πας (και να ξέρεις ότι δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον από αυτό)..

Σαν απάντηση στο post σου λοιπόν σου λέω... ότι καταρχήν το ΤΕΙ αυτό είναι δυσφυμισμένο, χωρίς λόγο, απλά κάποιοι έχουν συμφέροντα και το κάνουν αυτό... και γενικά "του έχει βγει το όνομα" που λέμε, από κάποιους ανόητους... αν μου επιτρέπεις φυσικά την έκφραση... αλλά επίσης κι από κάποιους που απλά ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ για το τι ακριβως είναι το ΤΕΙ που πάνε...

Απαντάω λοιπόν:

1) Και φυσικά θα σου βγούν πολλά τα χρήματα στα ενοίκια, κάτι το οποίο προφανώς γνώριζες όταν δήλωσες τη σχολή και σε οποιαδήποτε σχολή (σε άλλη πόλη κι αν πήγαινες... πάλι θα πλήρωνες για το ενοίκιο κάποιου σπιτιού). Είναι δύσκολες εποχές οικονομικά, και ίσως πως αν το θες πραγματικά θα δυσκολευτείς πολύ από αυτή την άποψη. Αν αποφασίσεις πάλι να πας σε κάποια ιδιωτική σχολή, εκτός της πόλης σου, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί θα πρέπει να πληρώνεις σχολή και σπίτι... Επίσης, εάν διαβάζεις και περνάς κάποια μαθήματα -που δε θυμάμαι αριθμό- (εφόσον πας στο ΤΕΙ) το κράτος αν δεν κάνω λάθος σου δίνει 1000 ευρώ το χρόνο ή το εξάμηνο, δε θυμάμαι ακριβώς...

2) ΑΚΟΥΣΕΣ οτι το ΤΕΙ έχει "λίγα" προβληματάκια... Σε ενημερώνω ότι το ΤΕΙ έχει ΠΟΛΛΑ προβλήματα όπως ΟΛΑ τα ΤΕΙ και τα ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ της χώρας αυτής... Από καθηγητές δεν υπέχρε κανένα απολύτως πρόβλημα , αφού έχουμε τους καλύτερους και στο λέω εγώ που δεν έχω καθόλου προσωπική σχέση με κανέναν τους.. Έχουν φοβερές γνώσεις όλοι... Πριν λίγες ημέρες όμως ο αγαπημένος κ. Πανάρετος έβγαλε μια εγκύκλιο όπου απομένουν από Σεπτέμβριο μόνο 15 καθηγητές μόνιμοι σε ΟΛΑ τα ΤΕΙ και έτσι το ΤΕΙ τώρα είναι υπό κατάληψη, κυρίως γι αυτό το λόγο... και πλέον με την πληοψηφία των φοιτητών (που αγαπάνε αυτό που σπουδάζουν) να είναι υπέρ και χωρίς κόμματα ΠΛΕΟΝ!! Ευχόμαστε να μην έχουμε μεγάλο πρόβλημα πάντως από Σεπτέβρη, να γίνει κάτι, γιατί είναι από τα καλύτερα στο είδος του (και καμιά συγκριση με ιδιωτικό)... Πάνω κάτω έχει τα προβλήματα που είχε προφανώς και το λύκειο που πήγαινες και το γυμνάσιο και ΟΛΑ τα σχολεία, Πανεπληστήμια, ΤΕΙ της χώρας αυτής!!

3) Δε δίνεται πολύ έμφαση σε μαθήματα γενικής παιδείας... Δίνεται έμφαση σε θεωρείες που σου είναι απαραίτητες, ώστε να παρακολουθήσεις έπειτα τα εργαστήρια... είχε κάνει πριν καιρό κι άλλο ένα παιδί ένα παρόμοιο ποστ και του απάντησα αυτό: "Τα μαθήματα δεν είναι δύσκολα εαν κάτσεις και διαβάσεις, όπως είπε ένας φίλος παραπάνω σε 5 εξάμηνα μπορείς να έχεις τελειώσει εάν και εφόσον ασχοληθείς μαζί του! Εγώ μπαίνω τρίτο έτος και θέλω να ελπίζω ότι σε πολύ 1 χρόνο τελειώνω! Οι καθηγητές είναι πολύ καλοί. Το ΤΕΙ ναι μεν ασχολείται με Ακουστική πολύ, αλλά όχι μόνο (και μαθηματικά έχεις μόνο 2 εξάμηνα τα οποία είναι εύκολο να περάσεις διότι τα έχεις δει ήδη στο λύκειο)!" Τώρα βέβαια είμαι 4ο έτος και έχω μόνο ένα μάθημα (το οποίο μεταξύ μας το άφησα επίτηδες)...

4) Το χαρτί που παίρνεις και φυσικά αναγνωρίζεται... ποιος σου είπε το αντίθετο;;; Προφανώς κάποιος που κάνει προπαγάνδες... και φυσικά αναγνωρίζεται, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα πλεον ΣΕ ΟΛΕΣ τις δουλειές... αν ξέρεις κάποια που δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου κι εμένα να πάω να την κάνω... μετά το ΤΕΙ αυτό μπορείς να ασχοληθείς σε πολλά πράγματα, (ακουστική, ηχολήπτης, μουσικός, κ.α. ανάλογα τι έχεις μάθει να κάνεις καλύτερα)... Το να πάρεις χαρτί του ΤΕΙ ή χαρτί του ιδιωτικού δε σου εξασφαλίζει και δουλειά κανένα από τα δύο, στις μέρες μας... ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ (έχει ή όχι 100 πτυχία)... αυτή είναι η ελληνική πραγματικοτήτα...

Μπορείς επίσης να μπεις στο site του ΤΕΙ: http://www.teicrete.gr/mta/gr/ και να ενημερωθείς για κάποια πράγματα... μην πας αδιάβαστος... επίσης γίνεται μία προσπάθεια από κάποια παιδιά: www.lagalex όπου ανεβαίνουν θέματα, λύσεις κ.α. από τους ίδιους φοιτητές ώστε να ενημερώνονται οι επόμενοι και να βοηθούνται...

Δεν πρόλαβα δυστυχώς να διαβάσω και τι γράφουν κάποιοι συναδέλφοι από κάτω... ελπίζω να σε κάλυψα πάντως... και πριν κάνεις οτιδήποτε ενημερώσου καλά... Πάντως μια δοκιμή θα σε πείσει... :)

-------------------
Μουσική και κυρίως το ραδιόφωνο..!

paduflas
Περαστική Νότα
15.10.2012, 15:13#15   
Θέλω να μου απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις. 1) ξέρετε την βάση της σχολής για το 2012?? 2) η σχολή ειναι ενεργή ακόμα 3) υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτή την σχολή?