ελληνική μουσική
339 online   ·  202.983 μέλη

Γιώργος Δημητριάδης - Σάββατο (νέος δίσκος)

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
14.05.2009, 23:29

 

Γιώργος Δημητριάδης - «Σάββατο»

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : MusicHeaven


Ο Γιώργος Δημητριάδης, ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, με τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ «Σάββατο» που κυκλοφορεί από το label ‘Μικρός Ήρως’ του Άγγελου Σφακιανάκη που ήταν μάλιστα ο παραγωγός του όταν πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1994 ως Γιώργος Δημητριάδης και οι Μικροί Ήρωες.

Το «Σάββατο» είναι το 9ο άλμπουμ του Γιώργου Δημητριάδη και περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια, στα δώδεκα από τα οποία υπογράφει τη μουσική ο ίδιος. Ένα τραγούδι είναι σε μουσική Γιώργου Χαρατζόγλου ενώ υπάρχει και η διασκευή του τραγουδιού των Moody Blues “The story in your eyes” σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Δημητριάδη. Στίχους έγραψαν -εκτός από τον Γιώργο Δημητριάδη- ο Κώστας Λειβαδάς, ο Σταμάτης Πανταζόπουλος, η Δήμητρα Νεοφύτου και ο Σταύρος Σταύρου. Στο τραγούδι «Να πονάμε κι οι δυο» μαζί με τον Δημητριάδη τραγουδά η Σοφία Στρατή.

Καθαρόαιμη ποπ- ροκ στο γνωστό ύφος του Γιώργου Δημητριάδη, μέσα από τη mod ματιά που τον χαρακτηρίζει. Τα τραγούδια αυτή τη φορά, αφορούν τον άνθρωπο που ζει στη μεγάλη πόλη, είναι αστικοί ύμνοι -όπως τα χαρακτηρίζει ο δημιουργός τους, τραγούδια ρόλων, χαρακτήρων και ανθρώπων και προέκυψαν από την περιπλάνηση του Γιώργου Δημητριάδη στους δρόμους αυτής της πόλης παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω του και φτιάχνοντας πιθανά σενάρια για τις ζωές τους. Ο ίδιος το περιγράφει ως εξής:

ΕΠΙΤΟΜΗ
«Μετρώ ένα βράδυ λιγότερο, μα αντί να φοβάμαι, ζω περισσότερο αυτό το ταξίδι κι ας μετρώ απώλειες, δικά μου λάθη, δικά μου πάθη, πρόσωπα που αγάπησα και είτε έφυγαν μέσα στη ζωή, είτε τα ‘κλεψε ο ύπνος ο αιώνιος, ανοίγοντας μου, παρά την θέλησή μου πολλές φορές, νέους δρόμους και νέους τρόπους να συνεχίσω την περιπλάνηση σ’ αυτήν τη πολιτεία που πληγώνει όσα αγαπώ. Όμως εγώ την θέλω αυτήν τη πόλη γιατί είναι κομμάτι μου και είμαι δικό της, την πονάω γιατί πονώ τους ανθρώπους της και μεταμορφώνομαι στα διαφορετικά πρόσωπα που βλέπω στους δρόμους άλλοτε σκεπτικά κι άλλοτε χαρούμενα μα πολύ συχνά και λυπημένα. Μπαίνω αυθαίρετα σε ρόλους που τελικά δεν μου είναι ξένοι, κι ας φαίνομαι σε κάποιους ως αεροβάτης, τραγουδώντας για τα κομμένα μου φτερά, το μεροκάματο που το ξερνώ κάθε Σάββατο σε δρόμους που κάνω τον αθάνατο πάνω στη βέσπα μου ή τη μηχανή μου, θυμώνω και φωνάζω τι να σκεφτώ την στιγμή που θυμάσαι πως υπάρχω όταν εσύ είχες ξεχάσει πως υπήρχα εγώ, σε εκδικούμαι γιατί ίσως μάταια θέλω να πονάμε κι οι δυο, γυρνώ αυτοεξόριστος σε μία χώρα που με φοβάται γιατί θέλω να αγαπώ, γιορτάζω κάθε που τρέχω να σε βρω, σου κρατώ το χέρι όταν παίρνουμε την κατηφόρα γιατί εγώ είμαι εδώ για σένα όταν χάνεις τη μπάλα, μα δεν είμαι και Θεός κι αν στα δικά σου πόδια δεν σταθείς θα πέσουμε κι οι δυο, κι αν σε πλήγωσε κάποιος ήταν ο χειρότερος εχθρός μου που είναι ο εαυτός μου μα όταν σε κοιτώ κάτι μου λέει πως δεν έχει τίποτα χαθεί γιατί το γέλιο σου μου σώζει τη ζωή και βρίσκω ξανά την ουτοπία μου, το νησάκι της νοσταλγίας για μια καλύτερη ζωή που δεν θέλω να ξεχάσω σαν το παιδί που με χτυπά στην πλάτη και πεισμωμένα μου φωνάζει…. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Τραγουδοποιός/ τραγουδιστής

Επισκεφτείτε και τα: www.myspace.com/aceface2 και www.youtube.com/giorgosdimitriadis

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : MusicHeaven
επισυναπτόμενα: d1.jpg d2.jpg 
#1   
kwstasagas
MusicHeaven Guru
Chat
17.05.2009, 11:12

"ενώ υπάρχει και η διασκευή του τραγουδιού των Moody Blues “The story in your eyes” σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Δημητριάδη"

Χμμμμμ ..... πολύ ενδιαφέρον !!!! Το δε συγκεκριμένο τραγούδι των Μ.Β. είναι ένα "δυνατό" ρυθμικό τραγούδι με καταπληκτικούς στίχους [άλλωστε, το στιχουργικό μέρος των Μ.Β. ήταν πάντα προσεγμένο και ... πάντα είχε κάτι να πει !!!]. Μπράβο στον Δημητριάδη που διασκεύασε τραγούδι από αυτό το συγκρότημα, για το οποίο οι περισσότεροι, δυστυχώς, νομίζουν ότι η δράση του .... "εξαντλείται" στο "Nights In White Satin" ......


#2