ελληνική μουσική
332 online   ·  204.238 μέλη

Παντελής Θαλασσινός - Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
31.10.2009, 12:08


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
«Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος»
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΣΤΙΧΟΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Η παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος» του Δήμου Αβδελιώδη, μια  παραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, συνδύασε τη μαγεία του αυθεντικού θεάτρου με τη γοητεία του θεάτρου σκιών και έτυχε -όπου κι αν παίχτηκε- μεγάλης και συγκινητικής αποδοχής από το κοινό όλων των ηλικιών αλλά και την κριτική.

Τα τραγούδια και η μουσική που ο Βαγγέλης Γιαννάκης έγραψε γι’ αυτή την θεατρική παράσταση, κυκλοφορούν τώρα σε CD από την MBI. Τα τραγούδια εδώ ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός, ενώ συμμετέχουν ο Δήμος Αβδελιώδης και η Μαρίνα Αργυρίδου.

«Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος» είναι το δεύτερο άλμπουμ που υπογράφει ο Βαγγέλης Γιαννάκης ως συνθέτης και στιχουργός. Είχαν προηγηθεί οι «Ιχνογραφίες» το 2004, με ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα ενώ το δισκογραφικό του ντεμπούτο είχε γίνει λίγο νωρίτερα, με δύο τραγούδια του σε δίσκο της Αφεντούλας Ραζέλη. 

Η ιδέα του έργου «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος» στηρίζεται στο μοτίβο της δρακοκτονίας, προσφιλές θέμα των παραμυθιών και του θεάτρου σκιών με πολλές παραλλαγές. Ένας δράκος, το "καταραμένο φίδι", καταλαμβάνει το υδραγωγείο της πόλης και παραχωρεί νερό στους κατοίκους της μόνο αφού χορτάσει με ανθρώπινα θύματα. Η όρεξή του ολοένα μεγαλώνει και ζητάει διαρκώς περισσότερους ανθρώπους. Με διαταγή του Βεζύρη γίνεται καθημερινά κλήρωση που ορίζει τα επόμενα θύματα, ώσπου μια μέρα, κληρώνεται και η μοναχοκόρη του…

Ο Παντελής Θαλασσινός με την γλαφυρότητα της ερμηνείας του και τη μελωδικότητα της φωνής του, αποδεικνύεται ιδανικός ερμηνευτής των τραγουδιών του Βαγγέλη Γιαννάκη, που μιλούν για θέματα διαχρονικά μέσα από τα στοιχεία του αλληγορικού παραμυθιού. Τραγούδια με εσωτερική δύναμη και μελωδίες τόσο ελληνικές που δεν σ’ αφήνουν να τα προσπεράσεις.

Ήδη τα τραγούδια «Της γοργόνας», «Kirix.gr» και «Αχερουσία» ακούγονται από το ραδιόφωνο.

επισυναπτόμενα: aaar.jpg 
#1