ελληνική μουσική
64 online   ·  205.637 μέλη

Βασιλικός (Raising Pleasure): Η Μόνικα είναι υπερτιμημένη!

CHE
Βετεράνος
Chat
22.11.2009, 09:41

Ο Βασιλικός, συνθέτης και τραγουδιστής των Raising Pleasure, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είπε την άποψή του για τη Μόνικα:
- Δεν νομίζω ότι το μπαζ που έγινε γύρω από τη Μόνικα ήταν ανάλογο με τη δουλειά της. Θα μπορούσες να πεις ότι υπερτιμήθηκε καλλιτεχνικά. Είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι, που έκανε έναν όμορφο δίσκο. Από κει και πέρα ο τρόπος που το χειρίστηκε ήταν που έφερε όλη αυτήν την ανακατωσούρα. Επαιξε το παιχνίδι. Και καλά έκανε. Η Μόνικα, στην εσωστρέφεια που λέγαμε πριν, λειτούργησε ακομπλεξάριστα. Ανοίχθηκε προς όλους, έπαιξε το παιχνίδι των μίντια πολύ σωστά, είπε και τις ατάκες της και έγινε ό, τι έγινε. Υπάρχουν ελληνικά σχήματα που θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη απήχηση απ’ αυτή που ήδη έχουν, αλλά νομίζω ότι ναι μεν φταίει το “σύστημα” στην Ελλάδα, αλλά, κυρίως, τα ίδια τα συγκροτήματα που δεν έχουν ανοιχθεί και δεν λαμβάνουν υπόψη τους την ελληνική πραγματικότητα, η οποία είναι πολύ σαφής και συγκεκριμένη.

Προφανώς, με βάση την όλη σκηνή που παίχτηκε με τη Μόνικα και τη Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασιλικός λέει ότι αν θέλει ένα συγκρότημα να γίνει γνωστό στην Ελλάδα θα πρέπει να βγαίνει αριστερά-δεξιά, να κατηγορεί τους άλλους, και εν τέλει να δημιουργεί ντόρο προκειμένου να ακουστεί. Αυτό κατάλαβα από τα λεγόμενά του. Μπορεί και να 'χει δίκιο, δεν ξέρω... Προβληματίστηκα λιγάκι.
Από την άλλη, δεδομένου ότι στις 14 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί ο πρώτος σόλο δίσκος του, μήπως μπήκε κι ο ίδιος σ' αυτή τη λογική προκειμένου ν' ακουστεί το όνομά του; Αν πάλι το έκανε μ' αυτό το σκοπό, γιατί διάλεξε τη Μόνικα και δεν διάλεγε πιο πρωτοκλασάτο όνομα ώστε να προκαλέσει και μεγαλύτερο ντόρο; Τέλος πάντων, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τελευταία είναι όλο και πιο έντονο το φαινόμενο καλλιτεχνών που κριτικάρουν δημοσίως συναδέλφους τους. Διακρίνω νευρικότητα ή κάνω λάθος; 


#1   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
22.11.2009, 12:18

Εγώ πιστεύω οτι ο σωστός καλλιτέχνης είναι αυτός που κοιτάζει νά δημιουργή αυτό που θέλει καί δεν ασχολείται μέ τό τί κάνουν και λένε οι άλλοι καλλιτέχνες.

Καί σ'εμένα τήν ίδια εντύπωση δίνουν τά λεχθέντα απ΄τόν Βασιλικό.

Δέν ξέρω άν τό φαινόμενο τών καλλιτεχνών που κριτικάρουν δημοσίως τους συναδέλφους τους οφείλεται σέ νευρικότητα (οι καιροί είναι δύσκολοι,ο ανταγωνισμός μεγάλος,όλοι πρέπει να παλεύουν μέ νύχια και δόντια γιά να κρατηθούν όσο περισσότερο μπορούν στόν αφρό) ή σέ κάτι άλλο,πάντως θετική εικόνα γιά τόν εν γένει καλλιτεχνικό κόσμο δέν δείχνει....

 


#2   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
22.11.2009, 12:30
Με τη Μόνικα είχε γίνει πολύς ντόρος, πολύ πριν πει αυτά για τη Γαλάνη. Ο Βασιλικός επιλέγει να μιλήσει για το "μετά", μιας καλλιτέχνιδας που νομίζω κινείται στα ίδια καλλιτεχνικά νερά με αυτόν. Το "πριν" που πήγε;

Νομίζω οτι 2 καλλιτέχνες τέτοιας αξίας τους χωράει η Ελλάδα και δεν πρέπει καν να σκέφτονται αρνητικά για συναδέλφους τους. Ας κοιτάξουν τη δουλειά τους που ξέρουν να την κάνουν πολύ καλά και οι 2.
#3   
rompa
Βετεράνος
Chat
22.11.2009, 13:09
Μήπως και ο ίδιος επαναλαμβάνει τα λάθη της Μόνικας? Μήπως έχουμε βαρεθεί να ακούμε τον έναν να κρίνει και να θάβει τον άλλον για να ανέλθει ή να διαφημιστεί? Μήπως είναι φαύλος κύκλος για να είναι όλοι στο προσκήνιο? Ας ασχολείται ο καθένας με το πόστο του και ας μην καταπιάνεται με τις "επιχειρηματικές" κινήσεις του άλλου γιατί μάλλον πάει πολλή φαιά ουσία χαμένη και πέφτουν και στα μάτια μας.
#4   
kithara-woman
Φθασμένος
Chat
22.11.2009, 17:39

Χωρίς να είμαι φαν της δουλειάς ούτε του ενός ούτε του άλλου,συμφωνώ με αυτά που λέει,ανεξάρτητα αν κρύβουν σκοπιμότητα ή όχι,κακία,συμφέρον ή οτιδηποτε άλλο.Το κορίτσι δεν αμφισβητεί κανείς ότι έχει ταλέντο.Σιγουρα έχει,είναι αρκετά καλή σε αυτό που κάνει.Αλλά με ενοχλεί απίστευτα όταν ανοίγω το ραδιόφωνο ή ανοίγω ένα περιοδικό και την μυθοποιούν λες και πρόκειται για την αποκάλυψη του αιώνα,με βαρύγδουπες εκφράσεις.Κοντεύει να γίνει ο ''μαιντανός'' σε όλα τα μέσα,δεν ξέρω αν γίνεται με τη θέληση της ή όχι.

Αυτη η τάση των μέσων να δημιουργούν ''μόδα'' σε όλα,με ενοχλεί απίστευτα,άσχετα αν την ευννοούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες με τη στάση τους ή όχι.Λίγο σε πλύση εγκεφάλου μου κάνει.Έχουμε άποψη για τη μουσική(θέλω να πιστεύω οι περισσότεροι),αν κάτι θέλουμε να το ακούσουμε,θα το κάνουμε,άσχετα αν μας το προβάλλουν όλη μέρα ή όχι.


#5   
madprofessorus
Βασική Νότα
Chat
26.11.2009, 13:58
όλα αυτά είναι χωρίς νόημα κ μου θυμίζουν τα μεσημεριανάδικα...ένας καλλιτέχνης οφείλει να ασχολείται με το έργο του κ μόνο,χωρίς να κριτικάρει τους συναδέλφους του,αν αυτό γίνεται για λόγους σκοπιμότητας είναι λυπηρό από καλλιτέχνες σαν τον Vassiliko που αντιπροσωπεύουν κάτι διαφορετικό στην εγχώρια σκηνή.
#6   
sigur
Συγχορδία Μινόρε
Chat
27.11.2009, 13:53

παντως για να ήμαστε ειλικρινής η συντευξη του στην Καθημερινή είναι μεγάλη και μιλά για άρκετά θεματα πάνω στη νεα του δουλεια και γενικοτερα για τον μουσικίο Βασιλικο. Για την Μονικα μια τοποθετηση εκανε ο ανθρωπος δεν εστιασε εκει...


#7   


Αυτά τα διάβασες;