ελληνική μουσική
59 online   ·  205.856 μέλη

Το ΕΣΡ επιβάλλει την ελληνική γλώσσα σε τουρκόφωνο σταθμό της Ξάνθης

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
01.12.2009, 01:38

Με την απόφαση 473-2009, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επιβάλλει τη διοικητική κύρωση της σύστασης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης, ώστε να εκπέμπει το πρόγραμμά του κατά 25% στην Ελληνική γλώσσα.

Πρόκειται για τον σταθμό TELE RADIO 104,2 fm, ο οποίος επέμπει αποκλειστικά στη Τούρκικη γλώσσα. Το ΕΣΡ αναφέρει ότι εάν ο σταθμός δεν συμμορφωθεί θα επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις.

Η απόφαση αυτή θέτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που αφορά την ελευθερία της έκφρασης: έχει δικαίωμα ένας ραδιοσταθμός να εκπέμπει στην Ελλάδα το πρόγραμμά του αποκλειστικά σε γλώσσα πλην της Ελληνικής ή όχι;

Πλήρης νομική ανάλυση στο e-Lawyer


#1   
alexk
Περαστική Νότα
Chat
01.12.2009, 12:02

Απαράδεκτο!


#2   
freakhood
Σολίστ
Chat
02.12.2009, 01:46

Ακριβώς. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Ατυχής η απόφαση του ΕΣΡ.


#3   
harmonizer
Σολίστ
Chat
02.12.2009, 01:56

http://old-boy.blogspot.com/2009/06/blog-post_14.html

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : harmonizer στις 02-12-2009 02:01 ]


#4   
freakhood
Σολίστ
Chat
02.12.2009, 19:40

Πολύ ενδιαφέρον το blog αυτό harmonizer.


#5   
kreator978
Περαστική Νότα
Chat
04.12.2009, 04:25

Η ταξική δικαιοσύνη που εφαρμόζεται μόνο εις βάρος των αδυνάτων έφτασε στο σημείο όπου το ποτήρι ξεχυλίζει σταδιακά.

Μέσα σ'ενα απόλυτα κατευθυνόμενο σύστημα παρα-πληροφόρησης, εξυψώνεται η σύγχρονη βλακεία και στερεοτυπία ως κάτι ιδανικό και ηθικά σωστό.

Η κατασκευή συνειδήσεων(σύνορα, θρησκευτικός+εθνολογικός ρατσισμός, κλπ, κλπ) έχει πλέον τόση ισχύ, ώστε να δθαστρεβλώνει τα πάντα και να τα ισοπεδώνει.

Επιτέλους, ας λήξουμε μεσα μας ολες αυτες τις αηδιες και ας κανουμε έρωτα.

{#emotions_dlg.walkman}

 


#6   
StavmanR
MusicHeaven Guru
Chat
04.12.2009, 12:17

Έστω ότι αυτή τη στιγμή μπαίνει ένας Κινέζος εδώ στα μπλογκς κι αρχίζει να γράφει απαντήσεις στη γλώσσα του. Πέρα από το "υποστηρίζουμε την ελευθερία έκφρασης" είμαστε -πιστεύω- όλοι βέβαιοι ότι θα του κάναμε υπόδειξη, σε κάθε πιθανή γλώσσα, να γράφει σε κοινά κατανοητή γλώσσα, παρά του γεγονότος ότι η γλώσσα που ομιλεί είναι εκείνη που ομιλούν οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Η υπόδειξη αυτή δεν έχει σχέση με κάποια νομολογία ή έθιμο. Εισερχόμενος σε κάποιο χώρο στον οποίο ομιλείται μία συγκεκριμένη γλώσσα και ομιλώντας σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι, σημαίνει είτε ότι ζεις σε άλλο πλανήτη και δεν γνωρίζεις τα βασικά της γλωσσικής επικοινωνίας, είτε ότι η αρχική πρόθεσή σου δεν ήταν ευγενής. Κι επειδή δεν διαθέτουμε δορυφορικές συνδέσεις internet με άλλους πλανήτες, απομένει η δεύτερη περίπτωση.

Παίρνω το παράδειγμα και δεύτερου Κινέζου ο οποίος εισέρχεται στο χώρο αυτό, να χρησιμοποιήσει τις συζητήσεις για να χαιρετίσει τον προηγούμενο. Και συνεχίζουν το χαβά τους σε κάθε συζήτηση, μπλογκ κλπ. Πέρα από το πώς θα το αντιμετωπίσει ο εκάστοτε διαχειριστής, υπάρχει η απορία του "πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την πρόθεση των συγκεκριμένων Κινέζων;". Κι αν, επιπλέον, τύχει να γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι κατάγονται από Έλληνες υπηκόους και μπορούν να μιλήσουν μία χαρά την Ελληνική, δεν μας προβληματίζει ως προς την πρόθεση της κίνησης να συζητούν στην Κινεζική;

Δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, τίθεται θέμα αρχών και ηθικής τάξης. Εφόσον χρησιμοποιείς ένα δημόσιο μέσο ή έστω ένα μέσο που οργανώνεται από τους δημόσιους φορείς, πρέπει να δείχνεις τον απαραίτητο σεβασμό σε εκείνους στους οποίους απευθύνεται το μέσο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις ραδιοσυχνότητες, οι οποίες έχουν περιορισμένο εύρος και μπορούν να φιλοξενήσουν περιορισμένο αριθμό μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης. Κανείς δεν υπέδειξε σε κανέναν πως θα μιλά στο δρόμο ή στο σπίτι του. Μα η χρήση των δημόσιων αγαθών, από τη στιγμή που υπάρχουν κανόνες, ερμηνεύονται με βάση εκείνους. Το γεγονός ότι κάποιος καταλαμβάνει ένα δημόσιο μέσο για να γίνει ακατανόητος από το 98% του πληθυσμού, δηλώνει κακή πρόθεση και τίποτε άλλο. Και προσπαθεί να γίνει ακατανόητος, με δεδομένο ότι την ελληνική την καταλαβαίνουν λίγο-πολύ όλοι.

Επειδή γνωρίζω τις περιοχές πολύ καλά -σε αντίθεση με πολλούς που φιλολογούν περί των θεμάτων της Θράκης εκ του μακρόθεν-, γνωρίζω κι ότι οι συγκεκριμένες περιοχές δεν στερούνται δορυφορικών συνδέσεων με τουρκικά κανάλια. Ούτε και υπάρχει κάποιο φίλτρο στους κόμβους του διαδικτύου να απαγορεύει την πρόσβαση σε Τουρκόγλωσσες σελίδες. Τέλος, κυκλοφορούν και Τουρκόγλωσσες εφημερίδες οι οποίες μάλιστα έγραφαν πρόσφατα "Όχι ψήφος σε Έλληνα. Τούρκος ψηφίζει Τούρκο" , χωρίς καμία παρέμβαση από την πολιτεία. Η νομολογία αφορά τα δημόσια μέσα που υπόκεινται σε φυσικούς περιορισμούς. Ας μην γενικεύουμε τόσο εύκολα τα περί "ελευθερίας" και "φασισμού" κ.ο.κ.

Ανάλογη πράξη ασέβειας είναι να μιλάς σε άλλη γλώσσα από εκείνην της παρέας με την οποία κάθεσαι, εφόσον βέβαια έχεις τη δυνατότητα να μιλήσεις στη δική τους. Δείχνει άνθρωπο που δεν επιθυμεί την επικοινωνία και την προσέγγιση.  Άνθρωπο που θεωρεί ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι υποχρεωμένος να  τον ακολουθήσει στα δικά του "θέλω". Αντίθετα, πολλές φορές η γλωσσική διαφορετικότητα ενισχύει την επικοινωνιακή δύναμη, μα μόνο όταν γίνεται χωρίς επιτήδευση. Έχω πάμπολλες φορές δηλώσει ότι αν έμενα στην Αμερική, θα δίδασκα στα παιδιά μου ως πρώτη γλώσσα την Αμερικανική (Αγγλική). Η ελληνική θα ήταν η γλώσσα των προγόνων τους, που θα ήταν χρήσιμο και καλό για εκείνα να γνωρίζουν από κάθε άποψη.

Στο κείμενο που παράθεσε ο Jorge, αναφέρεται ότι λειτουργούν αγγλόφωνοι σταθμοί στην Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ακροατών δεν γνωρίζει την αγγλική σε μέτριο ή ικανοποιητικό επίπεδο; Εκτός αυτού, τίθεται και θέμα εσωτερικής οργάνωσης της Ε.Ε. Όταν με το καλό η Τουρκία εισέλθει στην Ε.Ε (Ευρασιατική Ένωση), τότε πιστεύω ότι θα λυθούν κι όλα αυτά τα ζητήματα από νομικής πλευράς. Η ασέβεια θα παραμείνει ως έχει.

 

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να κατηγορώ εγώ τους άλλους για "ανελευθερία έκφρασης" κολλημένος πίσω από μία οθόνη υπολογιστή, μιας και στην πραγματικότητα ο μόνος που μου περιορίζει την ελευθερία έκφρασης είναι ο πόθος μου για το πληκτρολόγιο. Μαζεύω απωθημένα από την καθημερινότητά μου και τα βγάζω στην LSD (κι όχι LCD) οθόνη μου.

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 04-12-2009 13:48 ]


#7   
mellia
Σολίστ
Chat
04.12.2009, 13:32

...ευτυχώς που υπάρχει και ο Σταύρος για να ακούμε και την φωνή της κοινής λογικής δηλαδή...

Για να μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλό μας και για να καταλάβουμε ποιά είναι η "ταμπακέρα"  το ίδιο το κράτος που κατηγορείται ως "ρατσιστικό" και που κατηγορείται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπίεση των "μειονοτήτων" (σε εισαγωγικά γιατί αυτό με τις μειονότητες είναι μεγάλο κεφάλαιο), αυτό το ίδιο το κράτος λοιπόν επιτρέπει συμμετοχή σε ψηφοδέλτια ατόμων και κομμάτων που επιδεικτικά, προκλητικά   (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση) αναφέρονται σε "τουρκική μειονότητα", "μακεδονική μειονότητα" κτλ κτλ και λυσσαλέα στρέφονται κατά της χώρας στην οποία ζουν, δηλαδή της Ελλάδος.
Σχετικά με την Θράκη, που όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Σταύρος πολλοί μιλούν δίχως να γνωρίζουν, με βάση το Μουσουλμανικό θρήσκευμα η γείτονα χώρα υποβοηθούμενη/στηριζόμενη από/με την δική μας αφέλεια, ολιγορία ή ο,τι άλλο (...), έχει καταφέρει να ενσταλλάξει στις συνειδήσεις των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών οτι είναι Τούρκοι, έχει μετατρέψει δηλαδή την θρησκευτική πίστη σε κριτήριο εθνικότητας.
Το παρακάτω βιντεάκι είναι ενδεικτικό των παραπάνω και αξίζει να το πρακολουθήσει όλο κανείς...(ενδεικτικά: "...πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τους χριστιανούς, ας ψηφίσουμε Τούρκο και ας είναι ο χειρότερος..." στα 2:08-2:11, "...άλλωστε τί έχει κάνει για σας ο πραγματικός εχθρός, ο χριστιανός υποψήφιος..." στο 2:29-2:35, "...ο Τούρκος μόνο με Τούρκο μπορεί να γίνει φίλος..." στο 2:38-2:46, "...αλλά όταν πάμε να ψηφίσουμε την δίνουμε (την ψήφο) στον γκιαούρη..." στο 3:51, "...κατάρα στον Τούρκο που ψηφίζει χριστιανό..." στο 4:15)


http://www.youtube.com/watch?v=gdrk5ki56ec&feature=player_embedded

Για όλους αυτούς που κόπτονται υπέρ ανάλογων δικαιωμάτων, δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για την προφανέστατη ασέβεια και ασυνέπεια όλων αυτών κατά του συντάγματος της χώρας στην οποία ζουν.

Αλλά, όποιος διάβασε το λινκ που παρέθεσε ο Jorge, θα είδε και αναφορά στην καταπάτηση δικαιωμάτων του κόμμματος "Ουράνιο Τόξο" το οποίο αφορά σε...εθνική μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Οι κύριοι και οι κυρίες του εν λόγω κόμματος λοιπόν, διαμαρτύρονται γιατί τα κανάλια κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών αρνήθηκαν να μεταδώσουν το διαφημιστικό τους σποτάκι επειδή δεν υπήρχε μετάφραση ή υπότιτλοι για ένα μέρος του διαφημιστικού το οποίο ήταν στην ...μακεδονική γλώσσα. Δηλαδή εκτός του οτι θεωρούν πως ένας λαός που το μεγαλύτερο μέρος του μιλά μια συγκεκριμένη γλώσσα δεν έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί με υπότιτλους ή μετάφραση, έστω και για ένα μικρό κομμάτι ή μερικές φράσεις από το διαφημιστικό σποτ κόμματος με το οποίο αυτό τους καλεί να το ψηφίφουν, κάνουν λόγο απροκάλυπτα για εθνική μακεδονική μειονότητα και μακεδονική γλώσσα! Και όμως αυτοί οι κύριοι και κυρίες μια χαρά κατέβηκαν στις ευρωεκλογές ως υποψήφιοι κομματος αυτής της χώρας-μέλους της ΕΕ...

Και αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα (http://florina.org/news/2009/july27_g.asp) του εν λόγω κόμματος και συλλόγου "Ευρωπαική Ελεύθερη Συμμαχία Ουράνιο Τόξο" με την εξής υποσημείωση που αναφέρεται κάτω από τον τίτλο:

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

"Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα πέντε (5) λεπτά, ή 300 δευτερόλεπτα του σποτ, είναι κύρια στην ελληνική γλώσσα. Μόλις σε 54 δευτερόλεπτα συνολικά ακούγεται η μακεδονική γλώσσα, αλλά σχεδόν με το ίδιο περιεχόμενο, που προηγουμένως έχει ακουστεί στα ελληνικά. Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά προτάσεις και προεκλογικά συνθήματα όπως το «γκόρε γκλάβατα» (αναφέρεται λιγα δευτερόλεπτα πριν και στα ελληνικά, «ψηλά το κεφάλι») ή το «γκλασαϊτε ζα Βινοζίτο» («ψηφίστε Ουράνιο Τόξο») κλπ...

Η Ε.Ε.Σ. Ουράνιο Τόξο θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να αποδείξει για άλλη μια φορά την πολιτική διακρίσεων που υφίσταται και επιφυλάσσεται για την διεκδίκηση κάθε νόμιμης αποζημίωσης που απορρέει από την σκανδαλώδη άρνηση των τηλεοπτικών σταθμών να αναμεταδόσουν το προεκλογικό υλικό του κόμματος, παραβιάζοντας κατάφωρα την υπάρχουσα νομοθεσία.

Δυστυχώς, παρά τις ξεκάθαρες συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών, η αντι-μακεδονική πολιτική της Ελλάδας συνεχίζεται αμείωτη σε όλα τα μέτωπα και με κάθε ευκαιρία...
"

Και το εν λόγω σποτ

http://www.youtube.com/watch?v=kAD_myLMRc8

 

Και μετά από αυτά εγώ θα συνεχίσω να κοιτάω το δέντρο...?

 

 

 


-----------------
...αν είσαι όπως δείχνεις, εγώ σκοτώνομαι...

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mellia στις 04-12-2009 13:35 ]

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mellia στις 04-12-2009 13:38 ]

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mellia στις 04-12-2009 13:53 ]

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mellia στις 04-12-2009 13:57 ]


#8   
freakhood
Σολίστ
Chat
07.12.2009, 12:50

Δυστυχώς μόνο το δέντρο κοιτάς. Με τέτοιου είδους "πατριωτικές" συγκρίσεις, μόνο το δέντρο θα κοιτάς.

Αγαπητέ kreator978 ευτυχώς που βλέπω ανοιχτόμυαλες φωνές εδώ μέσα. Ειδικά όταν έχεις στην φωτογραφία σου τον Henry Rollins (αμφιβάλλω αν τον γνωρίζουν οι συνομιλητές μας). Μιλάμε για έναν Αμερικανο που ουκ ελάχιστες φορές έχει μπει στην λίστα του FBI γιατί εκτός άλλων, τολμά να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τα άλλα, νομολογία, ηθική τάξη και αρχές. Τα ίδια Παντελάκη μου...τα ίδια Παντελή μου.


#9   
mellia
Σολίστ
Chat
07.12.2009, 17:38

@freakhood

Έχουμε λοιπόν από τη μία, μια αποσπασματική αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός μιλώντας γενικά περί ελευθερίας έκφρασης και των φορέων και κανονισμών που την ρυθμίζουν και την επιβάλλουν (μιλώντας δηλαδή μπακαλίστικα και νομικίστικα) και από την άλλη μια  συνολικότερη αναφορά στο πώς έχουν τα πράγματα στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο αναφορικά με το γεγονός αυτό – δηλαδή κάποιοι άνθρωποι υποστηρίξαμε πως στην πράξη και στην ουσία καμία ανελευθερία λόγου και έκφρασης δεν υπάρχει – μάλλον άλλα πράγματα συμβαίνουν.

Ποιος βλέπει λοιπόν το δέντρο και ποιος το δάσος?

 

Πιστεύεις πως η φασαρία γίνεται απλώς γιατί κάποιοι δεν μπορούν –δήθεν- να εκφραστούν στην γλώσσα τους? Και να σε ρωτήσω επιπλέον: αφού κατηγορείς εμένα πως βλέπω τα πράγματα "πατριωτικά" (και θα ήθελα να ξέρω τι σημαίνει αυτό το "πατριωτικά" για κάποιους) γιατί δεν κατηγορείς και την άλλη πλευρά που επιμένει να θέλει να τα δει "πατριωτικά" από την δική της πλευρά? Ή αυτό δεν σου έχει γίνει ακόμα σαφές?

 

Στην πιο ολοκληρωμένη ανάλυση του Σταύρου όμως, ο οποίος αναφέρθηκε (και με πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα) σε θέματα "αρχών και ηθικής τάξης" που επιβάλλεται να υπάρχουν ως προϋποθέσεις συνύπαρξης σε μια κοινωνία, απάντησες επίσης αφορίζοντας και με ψευδο-επαναστατικό πνεύμα, με την εξής έκφραση:

"Κατά τα άλλα, νομολογία, ηθική τάξη και αρχές. Τα ίδια Παντελάκη μου...τα ίδια Παντελή μου"

έχοντας μπερδέψει προφανώς κάποια πράγματα αφού εσύ χρησιμοποιείς νομικίστικα όπως είπα παραπάνω δεδομένα ώστε να υποστηρίξεις γενικώς και αορίστως μια –φαντασιακή στην ουσία της- καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων  χωρίς να γίνεται ποτέ αναφορά και σε αντίστοιχες υποχρεώσεις ως προς την κοινωνία την οποία αποτελούν οι άνθρωποι για τα δικαιώματα των οποίων μιλάς. Έτσι λοιπόν μια νομοθετική ρύθμιση μιλά για την ελευθερία λόγου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και μια άλλη μιλά για τον σεβασμό σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μιας χώρας και των πολιτών της. Κρατάμε δυο μέτρα και δυο σταθμά? Ή έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας και βλέπουμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν και δεν τα βλέπουμε εκεί που υπάρχουν?

Επίσης ξεχνάς πως όλα αυτά εκτός από νομοθετικές ρυθμίσεις χρειάζονται και την πρόθεση την δική μας, όλων μας όμως, ώστε να λειτουργήσουν, δηλαδή την τήρηση της ηθικής τάξης και των αρχών που εσύ κατηγορείς και που είναι η βάση αυτών που εσύ (νομίζεις) ότι πρεσβεύεις περί ελευθερίας αλλά και σεβασμού του άλλου και σεβασμού του κοινωνικού συνόλου.

Εσύ αυτά τα οποία υποστηρίζεις τα υποστηρίζεις γιατί αποτελούν για εσένα ηθική τάξη και αρχή ή γιατί αναγράφονται ως νομικοί όροι στα χαρτιά της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων? Οι νόμοι δεν φυτρώνουν από μόνοι τους, προκύπτουν από ηθικές βάσεις και αρχές προς την διασφάλιση των τελευταίων και όχι αντίστροφα.

Αυτά από εμένα και τελειώνω εδώ, όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει, όποιος δεν θέλει είναι…δικαίωμά του.

 


-----------------
...αν είσαι όπως δείχνεις, εγώ σκοτώνομαι...

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mellia στις 07-12-2009 17:39 ]


#10   
freakhood
Σολίστ
Chat
09.12.2009, 13:56

Απαντώ πολύ συνοπτικά.

1) Αν διαβάσεις άλλο post μου, θα καταλάβεις πως είμαι υπέρ της απόλυτης ελευθερίας έκφρασης χωρίς καμία νομική δικολαβία, πράγμα για το οποίο έχω κατηγορηθεί στο παρελθόν, άρα δεν τίθεται θέμα νομικίστικης έκφρασης από εμένα τουλάχιστον.

2) Αυτό τον καιρό μπαίνω στα κλεφτά και στα πολύ γρήγορα διότι είμαι στο πολύ πήξιμο και δυστυχως δεν έχω αρκετό χρόνο να σου απαντώ εμπεριστατωμένα.

3) Είμαι υπέρ του αυτοπροσδιορισμού όπως ήδη κατάλαβες. Άρα ας εκφραστούν σε όποια γλώσσα θέλουν. Εμείς τους αφαιρούμε (και) αυτό το δικαίωμα.

4)"Κατά τα άλλα, νομολογία, ηθική τάξη και αρχές. Τα ίδια Παντελάκη μου...τα ίδια Παντελή μου" (Αν έχεις  διαβάσει παλαιότερες σχετικές αναφορές μου, θα δεις ότι στέκει αυτή η φρασούλα).

5) Αν θες να μιλήσουμε περί τήρησης της ηθικής τάξης και των αρχών δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Το ότι η Ελλάδα έχει μπόλικες καταδικαστικές αποφάσεις ως προς την μη τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, αρκεί. Πάντως δεν ανήκω σε αυτούς που κραυγάζουν για ηθικές αρχές κλπ. Έχει αποδειχτεί και ιστορικώς πως αυτοί είναι οι πιο ιδιοτελείς και ανήθικοι συνάμα.

6) Το αν υπάρχει χειρότερη αντιμετώπιση από την "αντιπερα" όχθη σημαίνει πως πρέπει να πέσω κι εγώ στο ίδιο επίπεδο? Αυτό καθορίζει η κουλτούρα μου? Έτσι δεν πρόκειται ποτέ να γεφυρωθούν οι οποιεσδήποτε διαφορές (που για μένα κατ'ουσίαν δεν υφίστανται).

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.


#11   
StavmanR
MusicHeaven Guru
Chat
09.12.2009, 15:06

οκ

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 09-12-2009 15:10 ]


#12   
tago
Φθασμένος
Chat
09.12.2009, 16:35

Πάντως αν το Μ.Η. έχει κάποιο μέλος από τη Θράκη που να ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα, θα ήθελα πολύ να δω την άποψη του.


#13   
harmonizer
Σολίστ
Chat
10.12.2009, 17:21

Τα όποια δικαιώματα "αυτοπροσδιορισμού" ρυθμίζονται από σχετική συμφωνία την οποία η Τουρκία γνωρίζουμε με τι τρόπο τήρησε. Οπότε αυτοδικαίως τα έχουν χάσει προ πολλού.


#14   
freakhood
Σολίστ
Chat
11.12.2009, 13:25

Υπέροχα.


#15   


Αυτά τα διάβασες;