ελληνική μουσική
330 online   ·  205.697 μέλη

Μάρθα Φριντζήλα - Δυο νύχτες στα Μέγαρα (χορηγός MusicHeaven)

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
19.12.2009, 00:48

Μάρθα Φριντζήλα

Δυο νύχτες στα Μέγαρα

Ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος που παρουσίασε η δημοφιλής ηθοποιός, σκηνοθέτρια και τραγουδίστρια, Μάρθα Φριντζήλα, το Σεπτέμβριο του 2009 στο αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής.
Το πρώτο cd με τίτλο «The kubara project» περιέχει τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ού αιώνα (από Μιχάλη Σουγιούλ και Δημήτρη Λάγιο μέχρι Μάνο Χατζιδάκι και Kurt Weill), ενώ το δεύτερο «Παράδοση κατ’ οίκον» καλεί τους ακροατές σε μια περιπλάνηση στην παραδοσιακή μουσική και στα τραγούδια της Ελλάδας.
Χωρίς να χάνει ούτε στιγμή το προσωπικό της στίγμα η Μάρθα Φριντζήλα μεταφέρεται από την παραδοσιακή «Μηλιά» από την Κάρπαθο στον «Τζώνη το μπόγια» του Χατζιδάκι και από τη ναπολιτάνικη «Μαρουτσέλα» μέχρι το «Κομμωτριάκι» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και μας χαρίζει μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία ήχων και μουσικών.
Η Μάρθα Φριντζήλα λέει για τη δουλειά της: «Τραγούδια άλλων σαν δικά μας. Τα 34 αυτά τραγούδια αποτελούν μέρος του soundtrack της ζωής μας για χρόνια. Δύο live cd διαφορετικού ύφους και ατμόσφαιρας: δεκαοχτώ τραγούδια από τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους συνθέτες των δύο τελευταίων αιώνων και δεκαέξι μοναδικά παραδοσιακά τραγούδια όπως τα καταλάβαμε εμείς.
Τραγούδια αδικημένα και τραγούδια λατρεμένα που περνούν από μέσα μας για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο χρόνο.
Μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια των Δημήτρη Λάγιου, Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Λαύκα, Ιωάννας Γεωργακοπούλου, Γιώργου Ζαμπέτα, Κώστα Σκαρβέλη, Μίμη Πλέσσα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Maurice El Medioni, Renato Carosone και Kurt Weill καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την Κάρπαθο, την Κρήτη, την Κάλυμνο, την Ήπειρο, την Θράκη, τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Κύπρο διασκευάζουν και παίζουν οι: Αντώνης Ανδρέου, Κλέων Αντωνίου, Μάνος Επιτροπάκης, Νίκος Καρατζάς, Χάρης Λαμπράκης, Βασίλης Μαντζούκης, Αντώνης Μαράτος, Κώστας Νικολόπουλος, Κυριάκος Ταπάκης, Παναγιώτης Τσεβάς και Camilo Betancor».
«Δυο βραδιές στα Μέγαρα» λοιπόν πλημμυρισμένες με 34 σπουδαία τραγούδια που ευτύχησαν να αποδοθούν ερμηνευτικά από την πληθωρική προσωπικότητα της Μάρθας Φριντζήλα με πάθος, μπρίο, αυθορμητισμό, ζεστασιά και κυρίως αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που ονομάζεται τέχνη.

επισυναπτόμενα: FRINTZILA_exo.jpg 
#1   
sympetheros
Φθασμένος
Chat
19.12.2009, 14:41

Αριστούργημα!Δεν ερμηνεύει προβλέψιμα τραγούδια και καταφέρνει να δώσει σ αυτή τους την επανακτέλεση λόγο ύπαρξης!

Χρόνια μετά το εξαιρετικό λάιβ της Πασπαλά στο Μέγαρο η Φριτζήλα κάνει λίγο πριν το τέλος της χρονιάς ..την ευχάριστη έκπληξη!

Ενας δισκος που ήρθε για να μείνει!


#2   
sunwing
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
10.01.2010, 12:02

Είναι υπέροχος δίσκος! Μα την αλήθεια είχα καιρό να ακούσω ελληνικό νέο δίσκο και να πω :Αυτή είναι πραγματικά καλή δουλειά. Ωραίες εκτελέσεις, καλή φωνή, καλλιεργημένη. Υπάρχει σεβασμός στα πρωτότυπα κομμάτια. Μερικά όπως το Σαντιάγο μου άρεσαν πιο πολύ από το πρωτότυπο...! Μπράβο στη Μάρθα..


#3   


Αυτά τα διάβασες;