ελληνική μουσική
75 online   ·  205.677 μέλη

Νέα κυκλοφορία Κέλυ Θωμά Anamkhara

AERAKIS
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
02.02.2010, 12:36

Κυκλοφόρησε από τις μουσικές εκδόσεις «Σείστρον» το πρώτο προσωπικό CD της Κέλυς Θωμά με τίτλο Αναμχάρα. Η λέξη Αναμχάρα προέρχεται από την Ιρλανδική Κέλτικη γλώσσα «Gaelic» και σημαίνει «φίλος της ψυχής».

Όλα τα κομμάτια του CD είναι συνθέσεις της Κέλυς Θωμά, η οποία είναι βασικό μέλος του συγκροτήματος «Λαβύρινθος» του Ross Daly εδώ και δέκα χρόνια. Η ίδια παίζει λύρα με ένα μοναδικό, δικό της τρόπο που αντανακλά την πλούσια εμπειρία που απέκτησε στο «Λαβύρινθο» συνεργαζόμενη με κορυφαίους μουσικούς από πολλές χώρες. Οι συνθέσεις της φανερώνουν μια πλούσια φαντασία και μια σοφή και ώριμη ισορροπία, ανάμεσα στην απαιτούμενη πειθαρχία και αυστηρότητα που χαρακτηρίζουν τις παραδόσεις στις οποίες μαθήτευσε η ίδια, και στην ελεύθερη δημιουργική έκφραση μακριά από δογματισμούς, που είναι ζωτική ανάγκη κάθε νέου καλλιτέχνη. Χαρακτηριστικό είναι το άκουσμα πολλών τοξωτών σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά κρουστά του Zohar Fresco.

Στο CD αυτό συμμετέχουν επίσης πολύ σημαντικοί μουσικοί όπως ο Efren Lopez στη βιόλα ντα ρόδα, ο δεξιοτέχνης του Περσικού κρουστού τόμπακ, Pedram Khavar-Zamini, ο Ahmet Erdogdular σε ένα φωνητικό αυτοσχεδιασμό, και ο Ross Daly στο τάρχου και στη λύρα

επισυναπτόμενα: ΕΞΩΦΥΛΛΟ-ANAMKHARA.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;