ελληνική μουσική
339 online   ·  206.002 μέλη

Απάντηση του Σπύρου Αραβανή στον Γ.Ε.Παπαδάκη

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
03.07.2010, 19:16

Ο Σπύρος Αραβανής μας στέλνει την παρακάτω επιστολή - απάντηση, σχετικά με το κείμενο του Γιώργου Ε. Παπαδάκη με τίτλο Ενα τραγούδι... σωσίβιο που δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία πριν από κάποιες ημέρες.

Ο Παπαδάκης, φαίνεται πως αντιγράφει τμήματα του κειμένου που είχε δημοσιεύσει πολύ πριν η "δική μας" Χρύσα Σοφρωνά εδώ στο MusicHeaven, αλλά και στο e-Orfeas, ενώ μιλά απαξιωτικά για τον - επίσης "δικό μας" - Σπύρο Αραβανή. Φαίνεται μάλιστα πως δεν ήταν καν παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ακολουθεί η απάντηση του Σπύρου Αραβανή και περιμένουμε τον αντίλογο του κ.Παπαδάκη.

 

Υπόψη Γ. Ε. Παπαδάκη, Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Κύριε Παπαδάκη,

Ως «θεράπων» των παρουσιάσεων, όπως με αποκαλέσατε στην κριτική σας για το δίσκο «Απόπλους», η οποία δημοσιεύτηκε στις 23/6/10, θα ήθελα να σας συμβουλεύσω ότι η copy paste κριτική, ή για να το πω αλλιώς η κριτική μέσω τη αυτούσιας αναπαραγωγής κειμένου- ανταπόκρισης άλλου δημοσιογράφου, (στη συγκεκριμένη περίπτωση της Χρύσας Σωφρονά, www.e-orfeas.gr (4/6/10)  και www.musicheaven.gr (11/6/2010) ξεπερνά πια κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ας βλέπατε τουλάχιστον τα ανηρτημένα videos από τη βραδιά της εκδήλωσης και ας βγάζατε τα δικά σας συμπεράσματα. Αλλά κριτική μέσω της υποκειμενικής ανταπόκρισης άλλου δημοσιογράφου (καθώς η συγκεκριμένη δημοσιογράφος στην προσπάθειά της να συνοψίσει τις εισηγήσεις μας προέβη σε ορισμένες μη ηθελημένες αυθαίρετες διατυπώσεις), νομίζω πως δυσφημεί και άλλο το ήδη δυσφημισμένο δημοσιογραφικό αλλά και μουσικοκριτικό επάγγελμα. Όσον αφορά τώρα τις ανά καιρούς κριτικές δίσκων που κάνετε, πλέον το καλλιτεχνικό σινάφι δεν τις λαμβάνει υπόψη του, αφού όπως μου λένε κατ' ιδίαν στις συνεντεύξεις, «σκύλο που γαβγίζει μη τον φοβάσαι» ιδίως όταν αυτός κρίνει με έξω-μουσικά κριτήρια. Συνεπώς σιωπώ.

Σπύρος Αραβανής

Φιλόλογος-Δημοσιογράφος


#1   
Tropaiatissa
Φθασμένος
Chat
04.07.2010, 12:29

Σπύρο, ευχαριστώ πολύ, γιατί δεν διαβάζω εφημερίδες πολύ συχνά και δεν είχα υπόψη μου το άρθρο του Γ. Παπαδάκη. Έχει τύχει να διαβάσω άλλα κείμενά του στο παρελθόν και όλα ήταν στο ίδιο κλίμα γκρίνιας και μιζέριας.

Με το συγκεκριμένο κείμενο πραγματικά εκπλήσσομαι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει το να κάνει κριτική στην καθαρά υποκειμενική περιγραφή μου της παρουσίασης προκειμένου να μιλήσει υποτίθεται για το δίσκο!


#2   
Aiolos_m
MusicHeaven Guru
Chat
04.07.2010, 14:00

Είχα την εντύπωση ότι ο μηχανισμός της δημοσιογραφίας είχε αποβάλει τέτοιες πρακτικές. Προφανώς έκανα λάθος.

Περαστικά στον κύριο.


#3   


Αυτά τα διάβασες;