ελληνική μουσική
116 online   ·  205.841 μέλη

Τα ερωτευμένα φωτόνια

ORFEASMIRSINIS
Φθασμένος
Chat
17.11.2010, 00:38

      

     Με λίγα λόγια υπάρχει ένας παγκόσμιος νους ένα παγκόσμιο υποσυνείδητο το οποίο εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες και συνδέεται άμεσα με το ατομικό μας υποσυνείδητο μέσα απο το οποίο μπορούμε να αντλούμε πληροφορίες.

    Επίσης η δράση εξ αποστάσεως αποδεικνύει πόσο δίκιο είχε ο ποιητής

     Μη ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα

     Χτυπά για μένα,χτυπά για σένα,χτυπά για όλους!

   Ίσως, εάν κατανοήσουμε ,οτι η δυστυχία του διπλανού μας επηρεάζει και τη δική μας κατάσταση,γίνουμε περισσότερο άνθρωποι και αλληλέγγυοι προς τον συνάνθρωπο.

    Επίσης θα αντιληφθούμε οτι είμαστε ένα ενιαίο σύστημα, άνθρωποι και περιβάλλον και οτι η δυσλειτουργία μέρους του συνόλου, επηρεάζει όλα τα επιμέρους τμήματα ξεχωριστά  και φυσικά το σύνολο


#1   
punkster
Σολίστ
Chat
17.11.2010, 23:10

Η μοναδικη απορια που εχω ειναι τι ακριβως πληροφορια "δινεται" στο φωτονιο, και πως αυτη η οποιαδηποτε πληροφορια εκφραζεται και αναγνωριζεται στο αλλο φωτονιο.


#2   
aviectus
Σολίστ
Chat
17.11.2010, 23:28

άρα και η δυστυχία,ενός άλλου  πολιτισμού με ικανότητά νόησης...αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω..επηρεάζει εμάς...

εγώ θέλω να καταλήξω,πόσο κοντά πρέπει να βρίσκονται αυτά τα φωτόνια ώστε να αποκτήσουν την πληροφορία?

μιας και πουθενά δεν μπορούν δυο σωματίδια να συνυπάρξουν στο ίδιο σημείο.

* εντιτ..ξεχασα να αναφερω οτι αυτο ισως εχει εξηγηση στην κβαντικη θεωρια πεδιου.


-----------------
AVIECTUS ON AIR rockarolla τεταρτη 02:00-03:00 και Κυριακη 02:00-03:00 ( Ξενη-ελληνικη Ροκ(ολα τα ειδη) και ασφαλως Εσεις με τις δικες σας επιλογες)

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : aviectus στις 17-11-2010 23:38 ]


#3   
aviectus
Σολίστ
Chat
17.11.2010, 23:43

ιδου

Αυστριακοί ερευνητές κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν φωτόνια από τη μία όχθη του Δούναβη στην απέναντι, χρησιμοποιώντας μια οπτική ίνα 800 μέτρων που είχε τοποθετηθεί σε κανάλι του υπονόμου. Πρόκειται για το πρώτο επιτυχές πείραμα τηλεμεταφοράς εκτός εργαστηρίου.

Αυτό που μεταφέρθηκε διαμέσου της οπτικής ίνας δεν ήταν τα ίδια τα φωτόνια, αλλά η πληροφορία για την αναδημιουργία τους, από το ένα άκρο της ίνας στο άλλο. Η πληροφορία κωδικοποιείται σε κβαντικά bit, που περιγράφουν τις (κβαντικές) ιδιότητες των σωματιδίων του φωτός.

Η τηλεμεταφορά είναι η εξαΰλωση εντός αντιμειμένου, ή ενός σήματος, η μεταφορά των πληροφοριών για τη δομή του, και η επιτυχής ανασύστασή του σε άλλη τοποθεσία. Το πρωτότυπο αντικείμενο παύει αυτόματα να υπάρχει μόλις δημιουργηθεί το αντίγραφο.

Η τηλεμεταφορά ανθρώπων, όπως στο Star Trek, είναι θεωρητικά δυνατή, πρακτικά όμως ανέφικτη. «Ο λόγος είναι απλός: το ανθρώπινο σώμα περιέχει υπερβολικά πολλή πληροφορία για να σαρωθεί και να δημιουργηθούν αντίγραφα» εξηγεί στο NationalGeographic.com o Ρούπερτ Ούρσιν, ερευνητής του Ινστιτούτου Πειραματικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Πρόσφατα, πάντως, κατέστη δυνατή η τηλεμεταφορά μεμονωμένων ατόμων.

Οι κύριες εφαρμογές της τηλεμεταφοράς τις ερχόμενες δεκαετίες θα είναι οι κβαντικοί υπολογιστές -στους οποίους αντί για τρανζίστορ χρησιμοποιούνται άτομα- και η κβαντική κρυπτογράφηση (τηλεμεταφορά δεδομένων), που είναι αδύνατο να παραβιαστεί. «Αν γράψεις ένα e-mail, στέλνεις [το κείμενο] κατά μήκος ενός καλωδίου, όπου θα ταξιδέψει και θα βγει από το άλλο άκρο» αναφέρει ο Ούρσιν. «Αντίθετα, με την κβαντική τηλεμεταφορά δεν θα βρεις την πληροφορία που έστειλες μέσα στο καλώδιο. Έχει αποδομηθεί και ανασυγκροτείται στο άλλο άκρο».

Απόκοσμη δράση από απόσταση

Όπως σε όλα τα πειράματα τηλεμεταφοράς, οι Βιεννέζοι ερευνητές εφάρμοσαν ένα παράξενο φαινόμενο που ονομάζεται «συσχέτιση» (entanglement). Τα συσχετισμένα φωτόνια βρίσκονται στην ίδια κβαντική κατάσταση όσο και αν απέχουν μεταξύ τους.

Ο Αϊνστάιν χαρακτήρισε τη συσχέτιση «απόκοσμη δράση από απόσταση» (spooky action at a distance).

Όπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο Νature, στο πείραμα μετρήθηκαν ταυτόχρονα οι κβαντικές καταστάσεις σε ένα φωτόνιο του συσχετισμένου ζεύγους, που βρισκόταν στο εργαστήριο-δέκτη, και σε ένα άλλο φωτόνιο «εισόδου», το οποίο ήταν και το φωτόνιο που τηλεμεταφέρθηκε.

Ως αποτέλεσμα της μέτρησης, αναφέρει το BBC, το δεύτερο φωτόνιο στο συσχετισμένο ζεύγος απέκτησε τις κβαντικές ιδιότητες του φωτονίου εισόδου.

Σε παλαιότερες έρευνες, φωτόνια είχαν τηλεμεταφερθεί ακόμα και από απόσταση 1,6 χιλιομέτρων, σε εργαστηριακές όμως συνθήκες.

Η σημασία του τελευταίου πειράματος έγκειται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε «πραγματικές συνθήκες».

Κατά μήκος του υπονόμου, η οπτική ίνα εκτέθηκε σε διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και άλλες μεταβλητές συνθήκες οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τηλεμεταφορά.

Επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να επιχειρήσουν τηλεμεταφορά μέσω δορυφόρων.


-----------------
AVIECTUS ON AIR rockarolla τεταρτη 02:00-03:00 και Κυριακη 02:00-03:00 ( Ξενη-ελληνικη Ροκ(ολα τα ειδη) και ασφαλως Εσεις με τις δικες σας επιλογες)

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : aviectus στις 17-11-2010 23:47 ]


#4   
ORFEASMIRSINIS
Φθασμένος
Chat
18.11.2010, 00:22

    Η ουσία των ερωτευμένων ή συσχετισμένων σωματιδίων είναι οτι εφόσον όλη η ύλη και η ιστορία του σύμπαντος ξεκίνησε απο μία ενιαία μάζα όπου μετά το μπιγκ μπαγκ άρχισε να διασκορπίζεται αυτή όλη η ύλη καθίσταται συσχετισμένη οπότε οποιαδήποτε δράση ή οποιαδήποτε πληροφορία υπάρξει σε οποιοδήποτε σωματίδιο του σύμπαντος αυτόματα όλο το σύμπαν γίνεται αποδέκτης Της δράσης ή της πληροφορίας.Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με την βιούλη των εγκεφάλων μας.Οπότε στο υποσυνείδητο μας μπορεί να περιάλθει η πληροφορία μέσω του συμπαντικού υποσυνειδήτου,εάν μπορούμε να το πούμε έτσι.

  Και για να απαντήσω και στην Πάνκστέρ ηπληροφορία του φωτονίου μπορεί να είναι οτιδήποτε π.χ. οτι πέρασε μέσα απο ένα γυαλί μετά χτύπησε σε ένα τοίχο και απο εκεί κατέληξε σε μία μαύρη τρύπα.Το ερωτευμένο φωτόνιο που σχετίζεται με αυτό που κατέληξε στην μαύρη τρύπα αυτόματα αποκτά όλη αυτή την πληροφορία των παθών που είχε το έτερον ήμισί του(έρως μεγάλος)χωρίς να έχει καμία επαφή και ευρίσκόμενο έτη φωτός μακρυά του

 


#5   
BAGRATION
Σολίστ
Chat
18.11.2010, 14:18

Οταν λένε "πληροφορίες" στα φωτόνια ενοούν κάτι συνκλονιστικά του τύπου "αντί να σπινάρει δεξιοστροφα το φωτόνιο, το κάναμε να σπινάρει αριστερόστροφα". Ανατρίχιασα....

Οταν η φυσική του σύμπαντος της ταξης των 0,000000000001 μετρων ερμηνευεται με όρους του σύμπαντος του ενός μέτρου και της καθημερινότητας, τοτε δεν ειναι φυσική, είναι  μετα-φυσική.

Αρκετοι φυσικοί, φυσικοχημικοί κτλ (οπως και ο Δανεζης) εχουν αυτή την εκνευριστική τάση να προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κόσμου που δεν έχει ιδέα απο φυσική λέγοντας κατι τετοια βαρυγδουπα "συμπαντολογικά".

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : BAGRATION στις 18-11-2010 15:11 ]


#6   
Japan88gr
Φθασμένος
Chat
18.11.2010, 15:50

 

Προσέξτε τώρα γιατί σας τα λέω αυτά. Γιατί πρόκειται να σας εξηγήσω πως γεννήθηκε η ψεύτικη κατηγορία εναντίον μου. Όταν τα άκουσα λοιπόν αυτά, σκέφτηκα έτσι: "Τι είναι αυτά που λέει ο θεός και τι να εννοεί; Γιατί εγώ ξέρω πως δεν είμαι καθόλου σοφός. Τι λέει λοιπόν πως είμαι πιο σοφός απ' όλους; Δεν μπορεί βέβαια να λέει ψέματα. Δεν είναι δυνατόν αυτό". Και για πολύν καιρό απορούσα τι ήθελε να πει. Πολύ αργότερα άρχισα να εξετάζω το ζήτημα με τον τρόπο που θα σας πω. Πήγα σε κάποιον απ' αυτούς που θεωρούνται σοφοί, γιατί ίσως εκεί θα μπορούσα να ελέγξω το μαντείο και να πω στον χρησμό: "Αυτός εδώ είναι σοφότερος από μένα, ενώ εσύ είπες ότι εγώ είμαι". Εξετάζοντάς τον λοιπόν σε βάθος αυτόν - δεν χρειάζεται να πω το όνομά του, - ήταν κάποιος από τους πολιτικούς - εξετάζοντάς τον λοιπόν και συζητώντας μαζί του, έπαθα το εξής, άνδρες Αθηναίοι: μου φάνηκε ότι αυτός ο άνδρας φαινόταν σοφός και σε πολλούς άλλους ανθρώπους και προπαντός στον εαυτό του, ενώ δεν ήταν. Και έπειτα προσπαθούσα να του αποδείξω ότι νόμιζε πως ήταν σοφός, ενώ δεν ήταν. Μ' αυτόν τον τρόπο όμως με αντιπάθησε και αυτός και πολλοί από τους παρόντες.

Εγώ λοιπόν καθώς έφευγα σκεφτόμουν ότι: "Απ' αυτόν τον άνθρωπο εγώ είμαι σοφότερος. Γιατί, όπως φαίνεται, κανένας από τους δύο μας δεν γνωρίζει τίποτα σπουδαίο. Όμως αυτός νομίζει ότι γνωρίζει ενώ δεν γνωρίζει. Ενώ εγώ δεν γνωρίζω βέβαια τίποτα, αλλά ούτε και νομίζω ότι γνωρίζω. Φαίνεται ότι από εκείνον, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, είμαι λίγο σοφότερος, γιατί εκείνα που δεν γνωρίζω δεν νομίζω ότι τα γνωρίζω.'' Μετά πήγα σε κάποιον άλλον, από εκείνους που θεωρούνται σοφότεροι απ' αυτόν, και κατάλαβα ότι συμβαίνει και μ' αυτόν ακριβώς το ίδιο. Έτσι με αντιπάθησε κι εκείνος και πολλοί άλλοι.

Μετά απ' αυτά συνέχισα να πηγαίνω και σε άλλους, παρ' όλο που ένιωθα - και λυπόμουν και φοβόμουν - πως γινόμουν μισητός, ωστόσο μου φαινόταν ότι ήταν αναγκαίο να προτιμήσω να ερευνήσω τα λόγια του θεού. Έπρεπε λοιπόν να πάω, εξετάζοντας τι θέλει να πει ο χρησμός, σε όλους που θεωρούνταν ότι γνωρίζουν κάτι.

 

Απολογία του Σωκράτη, Πλάτων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


#7   
Mad4U
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
18.11.2010, 16:30

Παράθεση:

Το μέλος BAGRATION στις 18-11-2010 στις 14:18 έγραψε...

Οταν λένε "πληροφορίες" στα φωτόνια ενοούν κάτι συνκλονιστικά του τύπου "αντί να σπινάρει δεξιοστροφα το φωτόνιο, το κάναμε να σπινάρει αριστερόστροφα". Ανατρίχιασα....

Οταν η φυσική του σύμπαντος της ταξης των 0,000000000001 μετρων ερμηνευεται με όρους του σύμπαντος του ενός μέτρου και της καθημερινότητας, τοτε δεν ειναι φυσική, είναι  μετα-φυσική.

Αρκετοι φυσικοί, φυσικοχημικοί κτλ (οπως και ο Δανεζης) εχουν αυτή την εκνευριστική τάση να προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κόσμου που δεν έχει ιδέα απο φυσική λέγοντας κατι τετοια βαρυγδουπα "συμπαντολογικά".

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : BAGRATION στις 18-11-2010 15:11 ]Υπαρχουν και αλλοι ομως (φυσικοι, φυσικοχημικοι ....) που ξεκινανε να μαθουν την αληθεια για τα παντα και στην πορεια ξεχνανε τα ονειρα τους και αναλωνονται σε αριθμους, πραξεις, ατελειωτα μαθηματικα και χανουν την ουσια. Βλεποντας αυτο το συγκεκριμενο video εσυ σκεφτικες οτι λεει μαλακιες ενω εγω εκανα παρα πολλες σκεψεις...οπως και οι περισσοτεροι που θα το δουν...


#8   
ORFEASMIRSINIS
Φθασμένος
Chat
18.11.2010, 19:22

Παράθεση:

Το μέλος Japan88gr στις 18-11-2010 στις 15:50 έγραψε...

 

Προσέξτε τώρα γιατί σας τα λέω αυτά. Γιατί πρόκειται να σας εξηγήσω πως γεννήθηκε η ψεύτικη κατηγορία εναντίον μου. Όταν τα άκουσα λοιπόν αυτά, σκέφτηκα έτσι: "Τι είναι αυτά που λέει ο θεός και τι να εννοεί; Γιατί εγώ ξέρω πως δεν είμαι καθόλου σοφός. Τι λέει λοιπόν πως είμαι πιο σοφός απ' όλους; Δεν μπορεί βέβαια να λέει ψέματα. Δεν είναι δυνατόν αυτό". Και για πολύν καιρό απορούσα τι ήθελε να πει. Πολύ αργότερα άρχισα να εξετάζω το ζήτημα με τον τρόπο που θα σας πω. Πήγα σε κάποιον απ' αυτούς που θεωρούνται σοφοί, γιατί ίσως εκεί θα μπορούσα να ελέγξω το μαντείο και να πω στον χρησμό: "Αυτός εδώ είναι σοφότερος από μένα, ενώ εσύ είπες ότι εγώ είμαι". Εξετάζοντάς τον λοιπόν σε βάθος αυτόν - δεν χρειάζεται να πω το όνομά του, - ήταν κάποιος από τους πολιτικούς - εξετάζοντάς τον λοιπόν και συζητώντας μαζί του, έπαθα το εξής, άνδρες Αθηναίοι: μου φάνηκε ότι αυτός ο άνδρας φαινόταν σοφός και σε πολλούς άλλους ανθρώπους και προπαντός στον εαυτό του, ενώ δεν ήταν. Και έπειτα προσπαθούσα να του αποδείξω ότι νόμιζε πως ήταν σοφός, ενώ δεν ήταν. Μ' αυτόν τον τρόπο όμως με αντιπάθησε και αυτός και πολλοί από τους παρόντες.

Εγώ λοιπόν καθώς έφευγα σκεφτόμουν ότι: "Απ' αυτόν τον άνθρωπο εγώ είμαι σοφότερος. Γιατί, όπως φαίνεται, κανένας από τους δύο μας δεν γνωρίζει τίποτα σπουδαίο. Όμως αυτός νομίζει ότι γνωρίζει ενώ δεν γνωρίζει. Ενώ εγώ δεν γνωρίζω βέβαια τίποτα, αλλά ούτε και νομίζω ότι γνωρίζω. Φαίνεται ότι από εκείνον, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, είμαι λίγο σοφότερος, γιατί εκείνα που δεν γνωρίζω δεν νομίζω ότι τα γνωρίζω.'' Μετά πήγα σε κάποιον άλλον, από εκείνους που θεωρούνται σοφότεροι απ' αυτόν, και κατάλαβα ότι συμβαίνει και μ' αυτόν ακριβώς το ίδιο. Έτσι με αντιπάθησε κι εκείνος και πολλοί άλλοι.

Μετά απ' αυτά συνέχισα να πηγαίνω και σε άλλους, παρ' όλο που ένιωθα - και λυπόμουν και φοβόμουν - πως γινόμουν μισητός, ωστόσο μου φαινόταν ότι ήταν αναγκαίο να προτιμήσω να ερευνήσω τα λόγια του θεού. Έπρεπε λοιπόν να πάω, εξετάζοντας τι θέλει να πει ο χρησμός, σε όλους που θεωρούνταν ότι γνωρίζουν κάτι.

 

Απολογία του Σωκράτη, Πλάτων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Οπότε ,φίλε μου Γιαπωνέζε, εσύ τελικά με ποιόν ταυτίζεσαι.Με τον πρώτο σοφό,με τον δεύτερο,με τον τρίτο ή με τον Σωκράτη?Διότι παίζει και το ενδεχόμενο κάποιο απο τα τρισεκατομμύρια άτομα που απαρτίζουν το σώμα σου να υπήρχε κάποτε στο σώμα του Σωκράτη!{#emotions_dlg.smartass}


#9   
BAGRATION
Σολίστ
Chat
18.11.2010, 20:23

Mad4U Για μένα ο άνθρωπος δε λέει αρλούμπες. Απλά έτσι όπως τα λέει, δίνει τη δυνατότητα για πολλές ερμηνείες διαφορετικές μεταξύ τους. Δηλαδή ο σχετικός με το αντικείμενο και ο άσχετος θα βγάλουν διαφορετικά νοήματα από τα λεγόμενα του κάτι που δεν θα 'πρεπε να συμβαίνει. Εκεί είναι έμενα το πρόβλημα μου και γιαυτό τη λέω μετα-φυσική.

Αυτές οι εκπομπές εμένα μου άρεσαν να τις βλέπω (η ΕΤ3 τις πρωτοέβαλε αν θυμάμαι καλά). Άλλα αφήνανε πολλά περιθώρια για μεταφυσικές και ιδεοληπτικές ερμηνείες.


#10   
ORFEASMIRSINIS
Φθασμένος
Chat
18.11.2010, 20:47

 Φίλε Bagration κάποτε και ο κεραυνός αποτελούσε μεταφυσικό ή υπερφυσικό φαινόμενο,γι αυτό και  είχε περάσει στην αρμοδιότητα των ή του θεού


-----------------
... όλα είναι πιθανά,αρκεί εσύ να θέλεις!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ORFEASMIRSINIS στις 18-11-2010 21:32 ]


#11   
jethroomi
Σολίστ
Chat
18.11.2010, 23:36

Καλησπερα φιλοι.

Κατι με ενοχλει, ο τροπος που διατυπωνει τις αποψεις του (θεωριες, πειραματα κλπ)

ο Δανεζης δινει τροφη σε διαφορους αγυρτες να παραμυθιαζουν τον κοσμο.

 


#12   
Mad4U
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
19.11.2010, 00:17

Παράθεση:

Το μέλος BAGRATION στις 18-11-2010 στις 20:23 έγραψε...

Mad4U Για μένα ο άνθρωπος δε λέει αρλούμπες. Απλά έτσι όπως τα λέει, δίνει τη δυνατότητα για πολλές ερμηνείες διαφορετικές μεταξύ τους. Δηλαδή ο σχετικός με το αντικείμενο και ο άσχετος θα βγάλουν διαφορετικά νοήματα από τα λεγόμενα του κάτι που δεν θα 'πρεπε να συμβαίνει. Εκεί είναι έμενα το πρόβλημα μου και γιαυτό τη λέω μετα-φυσική.

Αυτές οι εκπομπές εμένα μου άρεσαν να τις βλέπω (η ΕΤ3 τις πρωτοέβαλε αν θυμάμαι καλά). Άλλα αφήνανε πολλά περιθώρια για μεταφυσικές και ιδεοληπτικές ερμηνείες.Ναι η ΕΤ3 ηταν...Και εγω την εβλεπα και μαλιστα εχω και τα 2 βιβλια οπως και του Γραμματικακη. Σκοπος τους ειναι να δωσουν μια πιο απλη ερμηνεια σε ενδιαφεροντα θεματα φυσικης. Σαφως καθε ανθρωπος βγαζει δικα του συμπερασματα ομως η πραγματικη ουσια ειναι οτι ετσι ξεκινα να ενδιαφερεται και κυριως παραγει δικες του σκεψεις.

Το πιο σημαντικο ειναι να σκεφτομαστε. Ολα απο καποια περιεργη σκεψη ξεκινουν...


#13   
aviectus
Σολίστ
Chat
19.11.2010, 03:21

αν δεν κάνω λάθος ο Κ .Γραμματικακης ήταν πρώτος στην ελλαδα,( πέρα από τον Carl sagan στο εξωτερικό ) "εκλαϊκευτής"της Φυσικής,η να το πω καλύτερα,Κοσμολογίας,.(Δεν θελω να γινει σύγκριση μεταξυ Δανεζη - Γραμματικάκη γιατί είναι ανούσιο.)

έκανε και μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών πριν εκδώσει την Κόμη της Βερενίκης.που το αντιστοιχο το κανει τωρα ο Κ.Δανεζης,και κατα τη γνωμη μου με μεγαλη επιτυχια.

παντός είναι αδύνατον,τα φωτόνια που δημιουργήθηκαν κατά την μεγάλη έκρηξη να μπορούν να μεταδώσουν την πληροφορία,σε φωτόνια που δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα η χάθηκαν σε καποια μαύρη τρυπά.

Δηλαδή,οι πρωτογαλαξιες που "βλέπει" το habble σε αποστάσεις άνω των 13-14δισ.χιλιόμετρων,και πιστεύεται ότι ίσως εκεί βρίσκετε η αρχή των πάντων,δεν είναι δυνατόν να μπορούν να μεταβιβάσουν σε εμάς πληροφορίες,μιας και το ηλιακό μας σύστημα είναι ακόμα έμβρυο μπροστά ακόμα και στον ηλικιωμένο γαλαξία μας.


-----------------
AVIECTUS ON AIR rockarolla τεταρτη 02:00-03:00 και Κυριακη 02:00-03:00 ( Ξενη-ελληνικη Ροκ(ολα τα ειδη) και ασφαλως Εσεις με τις δικες σας επιλογες)

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : aviectus στις 19-11-2010 03:30 ]


#14   
mixalis-kleanthis
Σολίστ
Chat
19.11.2010, 14:06

Το εργο των ανθρωπων της εκπομπης ''το συμπαν που αγαπησα'' ειναι μεγαλο και τεραστιας αξιας.

''Μεταφυσικο'' χαρακτηριζεται κατι που δεν εξηγειται με τις υπαρχουσες γνωσεις, αυτο δεν σημαινει ουτε οτι θα δεχομαστε οποιαδηποτε θεωρια ή εικασια αλλα ουτε και το αντιθετο.

Χιλιαδες φορες στην ανθρωπινη ιστορια αποδειχτηκε οτι ''οι αιρετικοι'' ειχαν δικιο....

Ανοιχτος νους , κριση και σεβασμος σε οτι διατυπωνεται.

Προσωπικα αγαπω την μαγεια του αγνωστου και μου την σπαει οταν καποιοι μου πετανε στην μουρη τον ανεμπνευστο ορθολογισμο τους.

Τι να γινει ομως ισως αυτοι να ειναι το πιπερι της σουπας...

λιγο χρειαζεται αλλα αν πεσει πολυ δεν πινεται η ατιμη!!!!!!!!!!!

 

ΥΓ... Ριχτε μια ματια στο ντοκιμαντερ

What The Bleep Down The Rabbit Hole [2006] εγω  περασα καλα μαζι του !!!!!!!!!!!


#15   
BAGRATION
Σολίστ
Chat
22.11.2010, 02:51

Επιστήμη είναι αυτή. Επιβάλλεται να γινόμαστε ενοχλητικοί, σπαστικοί και "πεζοί ορθολογιστές"! Έτσι πάει μπροστά το πράγμα....

Η μαγεία πιστεύω ότι μπορεί να την βρει σε αμέτρητα πράγματα γύρω μας (στις Φύση, στις Τέχνες, στον έρωτα, στα χόμπι, κτλ). Όχι όμως στην φυσική, στην κοσμολογία και στις επιστήμες γενικότερα. Κάποια γοητεία μπορεί να ασκούν, αλλά μέχρι εκεί. Και αυτό γιατί οι επιστήμες οφείλουν να ακολουθούν αυστηρά ορθολογιστικά σκεπτικά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετοί που διαφωνούν έντονα με την προσέγγιση που κάνει η μέχρι τώρα επιστήμη στην ερμηνεία του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ "What the bleep we know" που αναφέρεις, εκφράζει τέτοιες απόψεις.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : BAGRATION στις 22-11-2010 11:33 ]


#16   
jethroomi
Σολίστ
Chat
23.11.2010, 00:09

Εξηγουμαι.

Άλλο η "Μαγεια" της Επιστημης

και άλλο η "επιστημη" της μαγειας...

Ποιο απο τα δυο ειναι χρησιμο; Το αφηνω στην κριση σας.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jethroomi στις 23-11-2010 00:13 ]


#17   
ORFEASMIRSINIS
Φθασμένος
Chat
23.11.2010, 00:42

  Και βέβαια η μαγεία βρίσκεται κατα κύριο λόγο στην επιστήμη και στην αναζήτηση του αγνώστου.

   Και μια και παρουσιάζεσαι ως εκφραστής της επιστήμης και του ορθολογισμού πές μας πόσες φορές έχεις δει ηλεκτρόνιο,φωτόνιο,ποζιτρόνιο και τα συναφή.Ή τουλάχιστον να μας υποδείξεις κάποιον που τα είδε!

  Παρ όλα αυτά,ούτε κατα διάνοιαν,δεν αμφισβητείς,την ύπαρξή τους


#18   
BAGRATION
Σολίστ
Chat
23.11.2010, 02:10

Παράθεση:

Το μέλος ORFEASMIRSINIS στις 23-11-2010 στις 00:42 έγραψε...

 

Και μια και παρουσιάζεσαι ως εκφραστής της επιστήμης και του ορθολογισμού πές μας πόσες φορές έχεις δει ηλεκτρόνιο,φωτόνιο,ποζιτρόνιο και τα συναφή.Ή τουλάχιστον να μας υποδείξεις κάποιον που τα είδε!

Παρ όλα αυτά,ούτε κατα διάνοιαν,δεν αμφισβητείς,την ύπαρξή τους


Ναι. Δυστυχώς η προσήλωση στην επιστήμη και η διαρκής εκπροσώπησή της από 'δω και από 'κει, με έχει κάνει στενόμυαλο.

Άντε καληνύχτα τώρα, πάω για νάνι... #19   


Αυτά τα διάβασες;