ελληνική μουσική
315 online   ·  203.018 μέλη

Ξεκινώντας μαθήματα πιάνου (πολύ) καθυστερημένα - Βοήθεια;

panagasios
Περαστική Νότα
Chat
29.11.2010, 01:00

Γεια σε όλους!

Καταρχήν να πω ότι μόλις ξεκίνησα σαν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, και σκέφτομαι να αρχίσω να ασχολούμαι με τη μουσική και ειδικότερα με το πιάνο.

Το θέμα είναι ότι, πρακτικά, δεν έχω κανενός είδους θεωρητική ή πρακτική εκπαίδευση στο πιάνο (εκτός από 1-2 χρόνια σε πολύ τρυφερές ηλικίες χάρη στα οποία διαβάζω τις νότες στο πεντάγραμμο και τις παύσεις Smile ). Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως άρχισα να προσπαθώ να αποκτήσω και μόνος μου κάποιες γνώσεις με αρκετά θεαματική αποτυχία. Η αλήθεια είναι ότι κατάφερα να παίξω από παρτιτούρα κάποια αγαπημένα κλασικά κομμάτια, αλλά στην ουσία είναι λίγο αφελής η όλη προσπάθεια.

Μετά από όλα αυτά, πού να απευθυνθώ για να αρχίσω να ασχολούμαι λίγο πιο συστηματικά με το πιάνο και τη θεωρία; Δεν έχω ρωτήσει ακόμα σε ωδεία, κυρίως γιατί, απ'όσο διαβάζω, τα τμήματα αυτού του επιπέδου έχουν μεσα 7χρονα και 8χρονα παιδάκιαSmile. Είναι προτιμώτερο το ωδείο ή τα ιδιαίτερα μαθήματα; Και, ειδικά για τα ιδιαίτερα, υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να τα καλύψω με το φοιτητικό εισόδημα (χωρίς να εγκαταλείψω το φαγητό σαν δαπάνη)

Ευχαριστώ πάρα πολύ!


#1   
Lorelei
Συγχορδία Μινόρε
Chat
30.11.2010, 00:32

Καλή αρχή!

Κοίτα, δεν νομίζω να υπάρχει και μεγάλη διαφορά αν θα πας σε Ωδείο ή αν θα κάνεις ιδιαίτερα... Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να είναι καλός ο δάσκαλος που θα σου κάνει μάθημα... Ίσως είναι καλύτερα τα ιδιαίτερα στη δική σου περίπτωση γιατί ο δάσκαλος μάλλον θα προσαρμόσει το μάθημα ακριβώς στις δικές σου δυνατότητες και μπορεί έτσι να προχωρήσεις πιο γρήγορα από το αν ήσουν π.χ. σε μία τάξη με μικρά παιδάκια. Για το θέμα των χρημάτων τώρα δεν ξέρω και πολλά, αλλά νομίζω πως αν σου αρέσει κάτι πολύ, μπορείς να κάνεις κάποιες θυσίες και θα τα καταφέρεις! Τα βασικά στη θεωρία της μουσικής μπορείς να τα διαβάσεις και μόνος σου, αλλά αν θες να προχωρήσεις περισσότερο καλύτερα να το κάνεις με τη βοήθεια κάποιου δασκάλου. Καλή αρχή και πάλι!

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, ας πουν τη γνώμη τους και άλλα μέλη!

{#emotions_dlg.rolleyes}


#2   
periigitis
Συγχορδία Μινόρε
Chat
30.11.2010, 10:43

Συνήθως και στα Ωδεία τα μαθήματα πιάνου είναι ατομικά. Δηλαδή ναι μεν υπάρχουν 7χρονα στη συγκεκριμένη βαθμίδα που λες, αλλά αν έχεις μάθημα πέντε με πεντέμισυ, εκείνο το μισάωρο, θα είστε εσύ κι ο δάσκαλος μόνο. Αν θες να κάνεις Θεωρία βέβαια, ναι εκεί το μάθημα είναι ομαδικό.

Πολλοί δήμοι έχουν Δημοτικό Ωδείο και προσφέρουν τα μαθήματα στους κατοίκους του δήμου στη μισή τιμή. Ψάξτο κι αυτό αν θες.


#3   
AlkisKakaliagos
Περαστική Νότα
Chat
01.12.2010, 15:42

Πολύ καλά κάνεις και θέλεις να συνεχίσεις ξανά τις σπουδές σου στο πιάνο.Στα Ωδεία και τις Μουσικές σχολές τα δίδακτρα είναι πιο φθηνά από τα ιδιαίτερα,αλλά υπάρχουν κάποιοι δάσκαλοι που έχουν καλές τιμές για ιδιαίτερα.Θα πρέπει να γνωρίζεις οτι στα Ωδεία το μάθημα του πιάνου γίνεται ατομικά.Μόνο στα θεωρητικά μαθήματα μπορεί να υπάρχουν και πιτσιρικάδες,πάντως δεν είναι και τόσο τρομακτικό όσο νομίζεις.Πέρνα από το μαγαζί μας (πουλάμε πιάνα στη Θεσ/νίκη) να σου δώσουμε τηλέφωνα από Ωδεία,Μουσικές Σχολές και δασκάλους του πιάνου.Θα μας βρεις Δημ.Γούναρη 5 τηλ.2310256500 και www.kakaliagos.gr


#4   
ufoghinos
Περαστική Νότα
Chat
04.12.2010, 14:51
το ιδανικό για σένα,κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να βρείς έναν δάσκαλο που γενικά θεωρείται καλός και να κάνεις ιδιαίτερα..να προσαρμόσεις το μάθημα στις απαιτήσεις σου,ανάλογα με το πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις και τί σκοπούς έχεις...αν ο ίδιος έχει και αρκετά καλές γνώσεις θεωρίας θα σαι μια χαρά
#5   
jacamar
Φθασμένος
Chat
05.12.2010, 01:20

Νομίζω οτι ανάλογα με το είδος της μουσικής που θέλεις να παίξεις θα πρέπει να απευθυνθείς αντίστοιχα σε ωδείο η δάσκαλο στο σπίτι....

 

πολλά ωδεία παρουσιάζουν με περίεργη ασθένια την εχωτρομεροκολλημεμετηνκλασσικημουσικη η οποία θα σε πάει πίσω αν δεν είναι αυτό που ψάχνεις! στα ροκ-μεταλ γκρουπάκια υπάρχουν οι πληκτράδες τους που κάνουν πολλές φορες μαθήματα στο σπίτι...εχω 2-3 υποψιν....στο fb h myspace δεν χανεις τπτ να τους στείλεις ενα μήνυμα αν ειναι αυτο που σε ενδιαφέρει!


#6   
ETHAN69
Περαστική Νότα
Chat
07.12.2010, 13:29

Απo προσωπική επμειρία σου λέω ότι ο jacamar εχει πολύ δίκιο για αυτή την ασθένεια.

 Εγώ ψάχνω για ένα πληκτρά αλλά άκουσα κάτι τιμές πολλαπλάσιες από του πιάνου και τα παράτησα.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να  παίξεις rock η Χατηδάκι. Αλλά εκεί στα ωδεία ......είπαμε.

jacamar στείλε καμιά παραπάνω πληροφορία για πληκτράδες παρακαλώ.


#7   
music4u
Συγχορδία Μινόρε
Chat
09.12.2010, 19:21

Ψάξτο λίγο μέσω ίντερνετ. Όχι να βρείς δάσκαλο στο ίντερνετ, να κάνεις μέσω ίντερνετ! Αφού δεν θες κλασσικές σπουδές απλά την τεχνική να παίζεις κάποια κομμάτια...ψάξτο. Έχω βρει κατά καιρούς για πιάνο για κιθάρα θα σου στείλω κάτι διευθύνσεις γιατί δεν είναι όλα δωρεάν να βγάλω link.!

Όσο για τα ωδεία....κανένα (σχεδόν για να μην παρεξηγηθώ) δεν κάνει μοντέρνο πιάνο να σου μάθει να παίζεις μελωδίες κλπ διότι θέλουν να σε έχουν εκεί στο κλασσικό τα ίδια και τα ίδια μην κάτσουν και κάνουν κάτι διαφορερικό που θέλει κόπο και τρόπο και χρόνο. Να σε χώσουν και στη θεωρία να σε έχουν χρόνια.Να σου έχουν και καμιά 100στάρα κάθε καλοκαίρι "εξέταστρα" και καλά. Ενώ με το άλλο θα κάνεις 2-3 το πολύ και τέλος. Άσε που για κάθε μάθημα ο καθηγητής πρέπει να σκέφτετε τι να σου πει σήμερα , ποια παρτιτούρα να σου γράψει κλπ. Για τέτοια είμαστε τώρα. Και μετά κάνουν παράπονα οτι τα ωδεία αδειάζουν.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : music4u στις 09-12-2010 19:34 ]


#8   
jacamar
Φθασμένος
Chat
09.12.2010, 22:52

Παράθεση:

Το μέλος ETHAN69 στις 07-12-2010 στις 13:29 έγραψε...

Απo προσωπική επμειρία σου λέω ότι ο jacamar εχει πολύ δίκιο για αυτή την ασθένεια.

Εγώ ψάχνω για ένα πληκτρά αλλά άκουσα κάτι τιμές πολλαπλάσιες από του πιάνου και τα παράτησα.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να  παίξεις rock η Χατηδάκι. Αλλά εκεί στα ωδεία ......είπαμε.

jacamar στείλε καμιά παραπάνω πληροφορία για πληκτράδες παρακαλώ.νομίζω οτι δεν ειναι συνετό να αναφέρω ονόματα μέσω ίντερνετ...

πληκτράδες γνωστών μέταλ ελληνικών συγκροτημάτων ξέρω οτι μέχρι και πέρσυ έκαναν μαθήματα όπως και κιθαρίστες....

ίσως ενα μήνυμα σε κάποιον που να σου αρέσει το στύλ του να σε διαφωτήσει


#9   
piano123
Περαστική Νότα
Chat
12.12.2010, 10:53

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 22 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΔΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ.

ΜΗ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ. ΕΚΕΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΙΔΕΑΙΤΕΡΑ.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΑΣΚΑΛΑ - ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ. Η ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ.

ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΗΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΤΕ ΚΑΙ ΕΞΩ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.

ΕΙΡΗΝΗ


#10   
joannebtzk
Περαστική Νότα
Chat
13.12.2010, 23:32

ΓΕΙΑ ΣΟΥ...

ΚΑΝΩ ΗΔΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΩΔΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ...(ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ "ΧΑΜΕΝΟΣ" Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ;)

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ!!!ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΩΔΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ...

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ...ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΝΙΚΙ...ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ 85 ΕΩΣ 100 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ...ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ, Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΒΗΝΕΙ...

ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ!


#11