ελληνική μουσική
253 online   ·  204.263 μέλη

Σύνδεση πικαπ JVC JL-A20 ενισχυτή JVC JR-S50

kosko
Περαστική Νότα
Chat
22.01.2011, 23:11

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ!!ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 23-01-2011 00:31 ]


#1   
Spoiler
Σολίστ
Chat
23.01.2011, 00:29
Μια γρήγορη λύση για να δεις αν είναι πρόβλημα του ενισχυτή ή του πικάπ είναι να συνδέσεις το πικάπ ανάποδα. Εάν συνδέοντάς το το Left στο Right και το Right στο left, δεις ότι αλλάζει και το ηχείο που δεν παίζει, τότε είναι πρόβλημα του πικάπ. Αν όχι τότε είναι πρόβλημα του ενισχυτή.
#2   
kosko
Περαστική Νότα
Chat
24.01.2011, 22:01
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΧΕΙΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?
#3   
Spoiler
Σολίστ
Chat
25.01.2011, 01:00

Πρόβλημα του πικάπ λογικά.

 

Κάποιο καλώδιο σύνδεσης του πικάπ δε θα κάνει καλή επαφή το πιο πιθανό.

 

Τα μηχανήματα αυτά είναι αρκετά παλιά. Ο ενισχυτής συγκεκριμένα ήταν παραγωγής 1978 έως 1982. Τότε οι ενισχυτές είχαν περισσότερη παραμόρφωση από τους σημερινούς.

 

Το θέμα είναι: με τι ηχεία παίζεις; Γιατί αν έχεις ηχεία από τότε, εκτός του ότι θα έχουν πρακτικά καταστραφεί οι αναρτήσεις τους, δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά (αν ψάχνεις για κάποια ουσιαστική και οικονομική αναβάθμιση).


#4   
djmetronomos
Σολίστ
Chat
25.01.2011, 14:53

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να είναι πρόβλημα της κεφαλής. Έχει κάτι πολύ λεπτά καλωδιάκια που συνδέουν την κεφαλή με τον βραχίονα, κι από εκεί φεύγει το σήμα για να πάει στον ενισχυτή (μέσα από τα RCA plugs που πάνε στην είσοδο του "Phono"). Ίσως ένα τέτοιο καλωδιάκι να έχει κουνηθεί, να μην είναι συνδεδεμένο με την κεφαλή... Έλεγξε το κι αυτό - με προσκτικές, απαλές κινήσεις, κόβονται πολύ εύκολα αυτά τα καλωδιάκια.


#5   
kosko
Περαστική Νότα
Chat
25.01.2011, 22:29
σας ευχαριστω παιδια για την βοηθεια !!
#6