ελληνική μουσική
332 online   ·  207.328 μέλη

βοήθεια για κλαρίνο

Sakiaflias
Περαστική Νότα
Chat
08.09.2011, 15:52

παιδιά μια βοήθεια χρειάζομαι, μου δωρίσανε σήμερα ένα παλιό κλαρίνο δεν ξέρω τι σύστημα είναι, δεν  βγάζει καθόλου ήχο δεν παίζει τίποτα πρεπει να ειναι χαλασμενο  και θα ήθελα να μου πείτε αν γίνετε να το επισκευάσω και ποιος κάνει τέτοιες επισκευές και ακόμη αν συμφέρει για επισκευή.

και ακόμη μια ερώτηση μου είπε κάποιος μουσικός από ελλάδα ότι για τον γιο μου που είναι 11 χρόνον για αρχη  το κλαρίνο πρέπει να είναι σι μπε μολ,  system Albert  ή στην διεθνή γλώσσα, δηλαδή ( Βb system Albert) και  να είναι από ξύλο,   μου είπε ότι η Amati έχει τέτοια κλαρίνα αλλα δεν μπορώ να βρω πουθενά μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να το βρω κάπου.

ευχάριστο εκ τον προτερων τάκης

==========================

11-9-2011

παιδιά όπως έγραψα  και άλλοτε , ψάχνω να βρω κλαρίνο Βb system Albert,  έτσι μου είπε κάποιος μουσικός από ελλάδα, για ξεκίνημα για τον γιο μου που είναι 11 χρόνων θα είναι πιο εύκολο
αλλα δεν μπορώ να βρω τέτοιο, ίσως είναι παλιό. βρήκα κάτι από αμερική αλλα δεν νομίζω να είναι το κατάλληλο, εκτος αυτού δεν έχει και επιστόμιο και είναι δύσκολο να βρω.
για αυτό ρωτάω αν ξέρει κάποιος να μου πει ποιο θα ήταν το κατάλληλο από αυτά που είναι στην αγορά  να μπορώ να το βρω εύκολα και να ταιριάζει στον γιο μου. για ξεκίνημα για ελληνική παραδοσιακή μουσική 
ευχαριστω πολύ φιλικά τάκης

 

(μεταφέρθηκε εδώ το κείμενο από το νέο thread. Mην δημιουργείς διαρκώς καινούργια για το ίδιο θέμα. Την οποιαδήποτε προσθήκη ή διόρθωση μπορείς να την κάνεις στο ήδη υπάρχον, και κάποιος που γνωρίζει θα σου απαντήσει)

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 11-09-2011 18:55 ]


#1   
lamprin
Περαστική Νότα
Chat
06.10.2011, 14:02
Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει το εξειδικευμένο εργαστήριο επισκευής και συντήρησης ξύλινων και χάλκινων πνευστών μουσικών οργάνων του Δημήτρη Λαμπρινίδη, 2310236652 & 6934690502, www.artandmusic.gr. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες για την επισκευή του κλαρίνου, για την αγορά ενός άλλου μεταχειρισμένου ή καινούργιου, αλλά και σχετικά με ανταλλακτικά και εξαρτήματα.
#2   
thanaish
Περαστική Νότα
Chat
07.10.2011, 18:42

Γενικά υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες κλαρίνων,  αυτά με το Γαλλικό σύστημα και αυτά με το Γερμανικό.Η κύρια διαφορά είναι στα  κλειδιά. Το Γαλλικό σύστημα  έχει την ονομασία Boehm  και το Γερμανικό Muller (ή και Ohler).

To σύστημα Albert  είναι πρόγονος του Γερμανικού συστήματος.Έχοντας λιγότερα κλειδιά και περισσότερες ελεύθερες τρύπες πράγμα που επιτρέπει πολλούς χρωματισμούς στον ήχο, πράγμα που αξιοποιήθηκε με μοναδικό τρόπο στη δημοτική μουσική. Η εξέλιξη του κλαρίνου όμως  είτε  στο ένα ή στο άλλο σύστημα, είχε πιο ακριβή και καθαρό ήχο (με την έννοια της τονικότητας), πράγμα που  ζήταγαν οι μουσικοί σε ωδεία φιλαρμονικές κλπ κλπ οπότε αυτό  οδήγησε στον περιορισμό της παραγωγής  σε ελάχιστους κατασκευαστές , κάνοντας τα καθαρόαιμα Albert περιζήτητα .

Για κάποιον που θέλει να μάθει δημοτικό κλαρίνο μπορεί να επιλέξει ένα σύγχρονο κλαρίνο Γερμανικού τύπου, όπως το Yamaha 457-18 (το οποίο έχω διαβάσει αναφορές ότι πλησιάζει πολύ στο Albert) , αλλά και  πολλά άλλα μοντέλα .Όμως  το πιο σημαντικό είναι η επιλογή  σωστού δασκάλου,  ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη επιλογή του οργάνου.


#3   
valogiannis
Περαστική Νότα
Chat
15.08.2013, 22:12

καλησπερα παιδια ειμαι ασχετος απο κλαρινα και θελω την βωιθεια σας αγωρασα ενα κλαρινετο απο γερμανια ειναι ο τυπος Yamaha YCL 457-20 με εικοση κλιδεια αυτο πεζη δημοτικη μουσικη η να παρω κατι αλλο?


#4   


Αυτά τα διάβασες;