ελληνική μουσική
376 online   ·  205.116 μέλη

Hidden Orchestra, Who Does, Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στο GAZARTE!!!

Acebes
Βασική Νότα
Chat
13.11.2011, 07:42

https://www.facebook.com/event.php?eid=216816068389141

HIDDEN ORCHESTRA

Εκλεκτική φιλοσοφία μουσικού ταξιδιού, πειραματικές βάσεις, γεύση προόδου, φρεσκάδας και αποκαλυπτικών αισθήσεων.

Το εκπληκτικό ντεμπούτο άλμπουμ των Hidden Orchestra, με τον τίτλο Night Walks, κυκλοφόρησε to 2010 και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κλασική, την Jazz, όλα τα σχήματα και τα μεγέθη της Electronica και της Dance μουσικής και συνδυάζει την απλότητα και την ειλικρίνεια των folk και Rock, με απόλυτη ισορροπία. Όπως είπε και ο DJ Vic Galloway στο BBC Radio 1, "μια μπάντα που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που μπορείτε να δείτε ζωντανά"!!

Η Hidden Orchestra είναι στην ουσία, η ενσάρκωση του καλλιτεχνικού οράματος του Joe Acheson, ενός πολύ οργανίστα, συνθέτη, παραγωγού, sound designer, με κλασική εκπαίδευση βάση το Εδιμβούργο, η μπάντα συνδυάζει δύο drummers και βαθιές μπάσο γραμμές με ισχυρές επιρροές από την Jazz και την κλασική μουσική, δημιουργώντας καταπληκτικά κινηματογραφικά τοπία, με έντονη συναισθηματική φόρτιση και προμηνύοντας το μέλλον των κλασικών μουσικών οργάνων, αναδεικνύοντας την ενεργητική πρωτοτυπία με την οποία μιμούνται την ηλεκτρονική μουσική μέσω ακουστικών μέσων.

Το άλμπουμ χρηματοδοτήθηκε από το Scottish Arts Council, επιτρέποντας στον Acheson να διερευνήσει τις σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες των ιδεών του, χρησιμοποιώντας σε κάθε κομμάτι έξι διαφορετικά drum kits σε κάθε τόνο, πάνω από 100 κανάλια ήχου και άλλες περίπλοκες τεχνικές, επιτρέποντας στους μουσικούς του να απελευθερώσουν όλο το ταλέντο τους, αναμειγνύοντας τα πλούσια φυσικά-ακουστικά στοιχεία με λεπτά ηλεκτρονικά χρώματα.

Ακούγοντάς τους Hidden Orchestra θα πιάσεις τον εαυτό σου να βρίσκεται σε κάποιο φανταστικό τρένο στον ουρανό, μιας και σε προτρέπει σε αποφυγή της πραγματικότητας και σε ακραία μουσική ονείρωξη. Ίσως σε ξανακάνει και λίγο παιδί και σε στείλει στις πλατείες που κάποτε έκανες τα πρώτα σου μεθύσια.

WHO DOES

Αυτοσχεδιασμός και σύνθεση δημιουργούν μελωδικές γραμμές και ολοκληρωμένα έργα με την μοναδική δεξιοτεχνία του WHO DOES που θα παρουσιάσει την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Gazarte για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό το εξαιρετικό άλμπουμ Dolphins In The Sky

Τιμές εισιτηρίων: 20€ 25€ 30€ 35€


#1