ελληνική μουσική
349 online   ·  203.013 μέλη

Ο Λουκάνικος «μίλησε» στη Huffington Post

Spartan-Werewolf
Σολίστ
Chat
10.01.2012, 17:53

Έχοντας τραβήξει τα διεθνή βλέμματα πάνω του, ο διάσημος επαναστάτης σκύλος Λουκάνικος "μίλησε" στη Huffinghton Post.

Η δημοσιογράφος Samantha Marshall, μετά το περιοδικό Time που τον έβαλε στα πρόσωπα της χρονιάς για το 2011, σκέφτηκε να γράψει ένα γράμμα εκ μέρους του Λουκάνικου που θα μιλάει για τη ζωή του, για το πως είναι να ζει κάποιος με τέσσερα πόδια, για την αγανάκτηση του τον περασμένο Ιούνιο και τι συνέβη όταν τα ΜΑΤ έριξαν χημικά.

"Το όνομά μου είναι Λουκάνικος, που παραπέμπει σε αυτά τα νόστιμα ελληνικά αλλαντικά παρασκευασμένα από χοιρινό και αρνί που είναι και ένα από τα αγαπημένα σνακ μου. Από το 2006, είμαι επίσημα αναγνωρισμένο από το δήμο Αθηναίων ως αδέσποτο με αριθμό σκύλου 1842. Αλλά εγώ ακούω στο Λουκάνικος.

Από τότε που ήμουν κουτάβι ζω στο κέντρο της Αθήνας. Έχω μια καλή ζωή μέχρι τώρα. Σε σύγκριση με άλλες χώρες, η πολιτική της Ελλάδας για τα αδέσποτα ζώα, όπως εγώ, έχει προοδεύσει αρκετά.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει τον καθαρισμό μας, μας έχει δώσει περιλαίμια και πληρώνει για το σύνολο των εμβολίων μας και της υγειονομικής περίθαλψης. Μπορεί ακόμη να μας δώσει τροφή! Λατρεύω το φαγητό.

Φυσικά, δεν μου αρέσει ό, τι κάνει η κυβέρνηση. Ένα πράγμα με ενοχλεί, το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα μου. Είναι πάρα πολύ "Big Brother". Βέβαια οι υπάλληλοι μπορούν να βρουν που είμαι και υπάρχει και αριθμός στην ετικέτα μου ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καλέσουν εάν είμαι σε μπελάδες.

Το όλο όμως θέμα παρακολούθησης έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μου ως ένα ελεύθερο πνεύμα. Και ας μην ξεχνάμε τη μεγαλύτερη προσβολή όλων. Έχοντας στειρωθεί πραγματικά μειώνεται η ήδη μικρή λίστα των απολαύσεων μου.

Ξαφνικά  το περασμένο καλοκαίρι, η διάθεση τα βράδια άρχισε να αλλάζει. Ξαφνικά η ζωή στους δρόμους ζωντάνεψε με κάτι περίεργες ταραχές και διαμαρτυρίες. Ποτέ μου δεν κατάλαβα ακριβώς τι ζητήματα αφορούσαν επειδή είμαι απλά ένας σκύλος. Αλλά χάρηκα γιατί φάνηκε να βοήθησε.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν ατημέλητοι, όπως εγώ και, όταν πήγαινα να τους μιλήσω, είχαν πάντα μια φιλική λέξη να μου πουν, ή ένα χάδι ή ένα σνακ. Σε ό,τι με αφορά ήταν καλοί άνθρωποι. Γι' αυτό και εγώ όποτε με χρειάστηκαν ήμουν εκεί.

Τα γεγονότα του Ιουνίου του 2011 ήταν κάτι που δεν είχα δει ποτέ τόσα χρόνια. Στην αρχή, ήταν σαν μια γιορτή, με μουσική, χορό και πικ νικ.

Οι διαμαρτυρόμενοι άνθρωποι ήταν θυμωμένοι για κάτι, αλλά τουλάχιστον ήταν σε καλή διάθεση μεταξύ τους, κουβέντιαζαν και έριχναν στο Λουκάνικο ένα σνακ. Σύντομα ο κόσμος αυξήθηκε έως ότου υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία και τα ΜΑΤ ήταν έξω ήταν σε πλήρη ισχύ.

Δεν είναι ότι έχω κάτι εναντίον των αστυνομικών. Όταν είναι εκτός υπηρεσίας είναι ακριβώς το ίδιο όπως και κάθε άλλος άνθρωπος. Κατά τη διάρκεια των ταραχών με ωθούσαν απαλά έξω από το δρόμο όταν ήμουν κατάχαμα. Αλλά επέλεξα την πλευρά των διαδηλωτών. Σε ένα παιχνίδι ο κάθε σκύλος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να επιλέξει μια πλευρά.

Οι διαμαρτυρόμενοι άνθρωποι φώναζαν συνθήματα, έτσι φυσικά άρχισα και εγώ:

"Όχι σμε το νέο μνημόνιο!"

"Woof!"

"Δεν θα πληρώσουμε!"

"Woof! Woof!"

"Μάς πίνετε το αίμα!"

"WOOF!"

Ξαφνικά, οι άνδρες με τις μάσκες έριξαν κάτι στο πλήθος που απελευθέρωσε πολύ καπνό. Μόνο εάν οι φτωχοί άνθρωποι θα είχαν μάθει να περπατάνε στα τέσσερα, όπως εγώ, θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει όλα αυτά.

Με όλα αυτά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Οι άνθρωποι φαίνονται πιο σίγουροι με κάποιο τρόπο. Και αυτοί μου φέρονται σαν να είμαι εθνικός ήρωας".

http://gr.news.yahoo.com/%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-huffington-post-090933665.html


#1   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
10.01.2012, 22:16

αυτή...

Έτυχε και το χάιδεψα αυτό το σκυλάκι όταν είχα κατέβει αρκετές φορές με τους αγανακτισμένους... είναι τόσο καλό και όμορφο... Κανέλλο τον είχα ονομάσει.. επίσης ήταν και ένα μαύρο σκυλάκι ίδιου μεγέθους αλλά όχι τόσο δραστήριο όπως ο Λουκάνικος... Είχε γίνει η μασκότ μας...

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NantiaP στις 10-01-2012 22:17 ]


#2   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
10.01.2012, 22:32

Αλλος ήταν ο Κανέλλος,που κατοικοέδρευε στά Εξάρχεια και απεβίωσε πρίν μερικούς μήνες και άλλος ο Λουκάνικος (που δέν θυμάμαι να τον είχα δεί ποτέ στο Σύνταγμα τον Ιούνιο).

Δέν είμαι σίγουρος πάντως ότι η αντιμετώπιση τών αδέσποτων από τίς υπηρεσίες τού Δήμου Αθηναίων έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε....

 


#3   
NantiaP
Φθασμένος
Chat
11.01.2012, 00:12
Εγω τον είχα ονομάσει Αλβέρτο λόγω χρώματος και υπήρχε και τον Ιουνιο και τον Σεμπτέμβριο
#4