ελληνική μουσική
415 online   ·  202.290 μέλη

Περίδης: Επτά να πέφτεις, οκτώ να σηκώνεσαι.

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
14.02.2012, 10:16

Ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης μίλησε στο κανάλι «Αχελώος Tv» για τη μακρόχρονη και πολύχρωμη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, για το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στο χώρο της τέχνης και στις κοινωνικές σχέσεις.

Για την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι: «Πριν γράψω τραγούδια και  βγω σαν ερμηνευτής  έχω κάνει το αγροτικό μου παίζοντας σαν μουσικός σε ρεμπετάδικα και λαϊκά μαγαζιά. Έχω σταθεί δίπλα σε άλλους  τραγουδιστές σαν μουσικός το ίδιο έκαναν και άλλοι της γενιάς μου όπως ο Σωκράτης Μάλαμας που ήταν χρόνια με τον Νίκο Παπάζογλου. Τίποτα δεν έρχεται ξαφνικά και χωρίς προσπάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του  90 ξεπήδησε στα μουσικά πράγματα η δική μου γενιά, τότε ο κόσμος ήθελε κάτι καινούργιο. Δεν κυνήγησα το χρήμα και την επιτυχία όμως και δεν τα σνόμπαρα. Εγώ δεν μπορώ να παίζω σε πολύ μεγάλο κοινό άμα βγω και δω χίλια άτομα με πιάνει κάτι σαν αγοραφοβία.

Μου αρέσουν οι μουσικές σκηνές, οι μικρότεροι χώροι . Η κρίση δεν μας έχει αγγίξει τόσο πολύ, ο κόσμος θέλει να ακούσει να τραγουδήσει,  παίζουμε σε μικρούς ζεστούς χώρους που μας αρέσει».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στο κατά πόσο τον έχει επηρεάσει, ο γνωστός τραγουδιστής είπε: «Ο κόσμος δέχεται κάθε μέρα καταιγισμό από αρνητικές ειδήσεις και εικόνες, μαγαζιά που κλείνουν, λουκέτα και ανεργία. Μια δυσάρεστη κατάσταση, θα έλεγα μια κατάθλιψη. Έγραψα ένα καινούργιο τραγούδι με αφορμή την κρίση  που ανοίγω το πρόγραμμα λέγεται  ‘Ρεμάλι Πατέρα΄ αναφέρεται στα χρέη του πατέρα μου  που τα άφησε να τα πληρώσω εγώ και εάν δεν τα προλάβω  εγώ θα τα πληρώσει ο γιος μου

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε,  δεν υπάρχει άλλος δρόμος πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε,  νόμος της ζωής  είναι η άνοδος και η πτώση. Επτά να πέφτεις,  οκτώ να σηκώνεσαι.

Πιστεύω ότι αυτή η εποχή προσφέρεται για κάποιον που έχει περίσσευμα να δείξει μια αρωγή και να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Αισθάνομαι οποίος το κάνει αυτό θα κοιμάται ήσυχος τις νύχτες με την συνείδηση του,  ότι ήταν συνεπής απέναντι στον συνάνθρωπο του, στον αδύναμο».

 


#1