ελληνική μουσική
196 online   ·  203.029 μέλη

Έναρξη εκμάθησης μουσικού οργάνου

Pragmatist
Περαστική Νότα
Chat
06.03.2012, 23:26

Καλησπέρα σε όλους! Από μικρή μου άρεσε η μουσική αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ασχολήθηκα. Δεν είχα τότε το "μυαλό" που έχω τώρα και οποιαδήποτε επιπλέον δραστηριότητα εκτός σχολείου αισθανόμουν ότι απειλούσε το χρόνο του παιχνιδιού μου!:Ρ Αργότερα, κυρίως προς Λύκειο που σκεφτόμουν το μουσικό πανεπιστήμιο ήταν ήδη πολύ αργά. Τώρα, στα 20 μου χρόνια και ήδη φοιτήτρια, σκέφτομαι να μάθω πιάνο σε κάποιο ωδείο είτε ιδιωτικό είτε δημοτικό.(μαζί με τη μουσική θεωρία) Όχι ότι στηρίζομαι σε επαγγελματική εξέλιξη πάνω σε αυτό αλλά γιατί είναι κάτι που αγαπώ και ναι αν έχω τη δυνατότητα μέχρι και ένα επίπεδο "πτυχίου". Θεωρείτε πως είναι αργά για κάτι τέτοιο? Από συζητήσεις τα περισσότερα άτομα έχουν ξεκινήσει ήδη από την παιδική τους ηλικία.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 09-03-2012 14:19 ]


#1   
StellaSklavou
Περαστική Νότα
Chat
09.03.2012, 14:04

Καρδούλα μου ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις κάτι που σου αρέσει. Φτάνει να το θέλεις πραγματικά και να έχεις την θέληση να αφιερώσεις χρόνο γι΄ αυτό. Γιατί δεν μπορώ να σου πω ψέματα, θέλει χρόνο, υπομονή και επιμονή. Είναι τα τρεία βασικά στοιχεία για να μάθεις μουσική. Είμαι καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων θεωρητικών και μπορώ να σου μιλάω με την 30χρονη πείρα μου, έγκυρα.

Στις πρώτες τάξεις του πιάνου θα σου είναι πολύ εύκολα τα πράγματα. Αν πηγαίνεις καλά μπορείς να "πηδήξεις και τάξεις" κάνοντας λιγότερα χρόνια, απ΄ όσα κανονικά θα έκανες αν άρχιζες πιτσιρίκα. Υπάρχουν οι λεγόμενες "κατατακτήριες" που θα σου δώσουν μια κάποια ώθηση να προσπεράσεις τα πρώτα χρόνια που λόγω ηλικίας θα τα καταλαβαίνεις πιο εύκολα. Όσο όμως μεγαλώνουν οι τάξεις, απο Μέση και μετά, θα πρέπει να δώσεις και μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερο διάβασμα.

Τα θεωρητικά μη σε αγχώνουν, θα τα κάνεις παράλληλα, όπως και κάποια ειδικά μαθήματα που χρειάζονται κατά την διάρκεια της φοίτησης σου μέχρι να φτάσεις στο Πτυχίο.

Αυτό που θα προσέξεις πολύ, είναι να διαλέξεις έναν καλό καθηγητή/τρια, και Ωδείο/Μουσική Σχολή,  να σε πηγαίνει σωστά, και όχι να σου τρώει χρόνο και χρήμα. Γιατί δυστιχώς υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι στο κύκλωμα μας.

 

Για οποιαδήποτε απορία σου ανάρτησε την και θα σου απαντήσω.

 

Καλή επιτυχία


#2