ελληνική μουσική
373 online   ·  206.287 μέλη

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Μέγαρο Μουσικής

MelodikoKaravi
Συγχορδία Μινόρε
Chat
22.03.2012, 11:21

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» και το «Μελωδικό Καράβι» παρουσιάζουν τον συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, στις 8.30 το βράδυ.

"Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς", θα είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει ο διακεκριμένος δημιουργός, Σταμάτης Σπανουδάκης, στην οποία θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές μελωδίες του, που τον ανέδειξαν ως συνθέτη της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας.


Η συναυλία έρχεται σε μια περίοδο που οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες χρειάζονται όραμα και ανάσα υπερηφάνειας, συνδυάζοντας ιδανικά το διπλό θρησκευτικό μήνυμα της Εθνικής Γιορτής και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», με πρώτο βιολί τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μαζί με τη μεικτή και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, συμπράττουν επί σκηνής σε μια μουσική γιορτή της αληθινής δημοκρατίας, που λεγόταν, λέγεται και θα λέγεται παντοτινά Ελλάδα.

 

Μαζί, οι μουσικοί που χρόνια τώρα έχουν γίνει «κομμάτι απ΄ την ψυχή» του Σταμάτη Σπανουδάκη: o Πάνος Κατσικιώτης στα τύμπανα, ο Νίκος Χατζόπουλος στο κοντραμπάσο, ο Ντίνος Γεωργούντζος στο πιάνο και τα πλήκτρα, και ο Στέφανος Λαρεντζάκης στα κρουστά. Σε μια ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας οι πρωτοψάλτες Γιώργος και Κωνσταντίνος Μπιλάλης θα μας μεταφέρουν στην καθ' ημάς ανατολή.

 

Με σύστημα υπερτιτλισμού

Για να συμμετέχει το κοινό σε όλα τα τραγούδια, ο Σταμάτης Σπανουδάκης φρόντισε κατά τη διάρκεια της συναυλίας να λειτουργεί ειδικό σύστημα υπερτιτλισμού με τους στίχους των τραγουδιών.

 

Ο ίδιος ο δημιουργός εμπνεύστηκε από συγκεκριμένες εικόνες και στίχους του έργου του, για να δώσει μια μοναδική διάσταση και χαρακτήρα στην συγκεκριμένη παράσταση:

«Αλέξανδρος, Ηφαιστίων, Βουκεφάλας, η Ελλάδα αγκαλιάζει την Ανατολή, τα Ευαγγέλια γράφονται στα Ελληνικά.

Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, Βόσπορος, Πόλη γλυκιά, Μαύρη Τρίτη, Τέσσερα Βήτα, η Ελλάδα σώζει και δημιουργεί την Ευρώπη.

Πλαστήρας, Σαϊτάν Ασκέρ, Παρίσι της Ανατολής, Σμύρνη, φωτιά, καταστροφή, η Ελλάδα που ξεχνάει τα παιδιά της.

Κυρά Δέσποινα, Υπέρμαχος, Θάλασσα μου, Βασίλισσα των ουρανών, που η Ελλάδα κυλάει απ΄ τα μάτια Σου.

Όσα γίνανε, δεν ξεγίνονται, ούτε ξεχνιούνται. Είναι η δύναμη που ζητάμε τώρα, είναι η ελπίδα που είναι κρυμμένη στο αύριο. Γιατί είναι όλα "κομμάτια απ΄την ψυχή μας"».

«Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς,

εσύ που χάραξες τους δρόμους,

τη φωνή σου να βρεις ζητάς».

Πού θα αγοράσετε εισιτήρια

Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, και Ομήρου 8, στα τηλ. 210 7282333 και 210 7282367 (για ομαδικές κρατήσεις), και online στο www.megaron.gr.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 € (φοιτητικά), 20 € (Ζώνη Γ), 32 € (Ζώνη Β), 47 € (Ζώνη Α) και 75 € (Διακεκριμένη Ζώνη).


#1   


Αυτά τα διάβασες;