ελληνική μουσική
195 online   ·  202.825 μέλη

Κατεδαφίζεται το Badminton!

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
29.05.2012, 18:54


Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκε η οικοδομική άδεια του κτιρίου του θεάτρου Μπάντμιντον, εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες του χώρου. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναθεωρείται και η πράξη με την οποία το κτίριο στο Γουδή μετατράπηκε από αθλητικό σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, για μεταολυμπιακή χρήση.

«Δεν κάναμε τίποτα παράνομο, το αντίθετο μάλιστα, αξιοποιήσαμε ένα άχρηστο για την Ελλάδα ολυμπιακό ακίνητο και το κάναμε θέατρο. Δώσαμε μία χρήση σε αυτόν τον χώρο που συνάδει απόλυτα με αυτό που λέμε μητροπολιτικό πάρκο. Ένας χώρος πολιτισμού συνάδει με έναν χώρο αναψυχής. Η πολιτεία όμως δεν ήταν εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις τις απέναντί μας, γιατί είχαμε μία 20ετή σύμβαση, για μία ήπια αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να γίνει καλύτερος και συμβατότερος με το μητροπολιτικό πάρκο και τώρα δεν εκπληρώνεται», δήλωσε ο διευθυντής - παραγωγός του θεάτρου Μπάντμιντον Μιχάλης Αδάμ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
Σημειώνεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκανε δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σωματεία αλλά και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είχαν ζητήσει να τηρηθούν οι αρχικές διατάξεις που προέβλεπαν ότι οι εγκαταστάσεις είναι προσωρινές και θα απομακρυνθούν εντός εξαμήνου από την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Επιπλέον σημειώνει πως το κτίριο έχει ανεγερθεί ως προσωρινή κατασκευή, σε χώρο που βρίσκεται εντός της ευρύτερης ζώνης προστασίας του Υμηττού και συνδέει τον ορεινό όγκο με τον αστικό ιστό. Προοριζόταν δε να καταστεί ελεύθερος χώρος πρασίνου.

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=200634>

#1   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
29.05.2012, 20:11

Χωρις να ειμαι σιγουρος 100%, δεν ηταν εξαρχης συμφωνημενο το συγκεκριμενο θεατρο να διελυθει μετα το τελος των Ολυμπιακων Αγωνων; {#emotions_dlg.innocent}


#2   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
29.05.2012, 22:18
Έτσι. Το λέει και μέσα στο κείμενο: "...οι οποίοι είχαν ζητήσει να τηρηθούν οι αρχικές διατάξεις που προέβλεπαν ότι οι εγκαταστάσεις είναι προσωρινές και θα απομακρυνθούν εντός εξαμήνου από την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιπλέον σημειώνει πως το κτίριο έχει ανεγερθεί ως προσωρινή κατασκευή, σε χώρο που βρίσκεται εντός της ευρύτερης ζώνης προστασίας του Υμηττού και συνδέει τον ορεινό όγκο με τον αστικό ιστό. Προοριζόταν δε να καταστεί ελεύθερος χώρος πρασίνου."
#3