ελληνική μουσική
407 online   ·  202.983 μέλη

Άγνωστα, αλλά πραγματικά εξαιρετικά CD παραδοσιακής μουσικής

KEPEM
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
19.06.2012, 00:01

Μέσα από τις λαογραφικές αποστολές που διενεργεί το ΚΕΠΕΜ και μέσα από την επαφή του με κατά τόπους πολιτιστικούς φορείς διαπιστώθηκε η ύπαρξη πολλών εκδόσεων με εξαιρετικό ηχητικό υλικό αρχειακής αξίας, οι οποίες ωστόσο έχουν γνωρίσει τοπική μόνο διάδοση. Ξεκινήσαμε λοιπόν μία προσπάθεια συγκέντρωσης άγνωστων εκδόσεων, τις οποίες διαθέτουμε στο πωλητήριο του Κέντρου, αλλά και διακινούμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προκειμένου να καταστούν προσβάσιμες σε όσους ενδιαφέρονται. Οι εκδόσεις προέρχονται από διάφορες περιοχές του ευρύτερου χώρου της ελληνικής παράδοσης, ενώ ο κατάλογος εμπλουτίζεται διαρκώς με καινούργιους τίτλους.

Δείτε αναλυτική περιγραφή των CDs και ακούστε δείγματά τους στο λινκ: http://simonkaras.com/politirio/spaniesekdoseis.html>

Στον παραπάνω ιστότοπο μπορεί κανείς να κατεβάζει κάθε μήνα τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδόσεων (κάθε μήνα προστίθενται αρκετές εκδόσεις), καθώς και ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας, στην περίπτωση που θα ήθελε να παραγγείλει κάποια από αυτές.

Ένα παράδειγμα μίας τέτοιας έκδοσης: Παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια από την Κέφαλο της Κω.

http://simonkaras.com/dodekanisa/218-kefalos.html


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : KEPEM στις 19-06-2012 00:03 ]

επισυναπτόμενα: Kefalos_front_small.jpg Kefalos_front_small.jpg 
#1