ελληνική μουσική
240 online   ·  203.036 μέλη

Η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου ζητάει νέα μέλη

Ultramodus
Περαστική Νότα
Chat
23.09.2012, 13:50

   Ονομάζομαι Μιχάλης και σπουδάζω κλασικό τραγούδι (βαρύτονος) με τον Σταμάτη Μπερή, στον Νάκα της Ιπποκράτους. Αυτή είναι η μια μεγάλη αγάπη. Η άλλη μεγάλη αγάπη είναι η Χορωδία του Αγίου Αλεξάνδρου. Η συγκεκριμένη χορωδία δεν είναι βυζαντινή αλλά πολυφωνική, και ανδρική (τενορος Α, τενόρος Β, βαρύτονος, μπάσσος). Τραγουδάμε έργα συνθετών όπως ο Πολυκράτης, ο Κατακουζηνός (ουδεμία σχέσις με αυτόν του Αμαρουσίου) , ο Γεωργίου, των οποίων τα έργα βασίζονται στην κλασική αρμονία και αντίστοιξη και ανήκουν σε μια μουσική παράδοση που έχει ξεχαστεί, λόγω της απόλυτης επικράτησης του μονοφωνου μελους. 

Αποστολή της χορωδίας είναι η καλλιεργεια της ελληνικής πολυφωνικής θρησκευτικής μουσικής που εντασσεται στο πλασιο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, μέσα από συναυλίες και συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε δωσαμε μια συναυλία στην Μαγιόρκα της Ισπανίας (όλα τα έξοδα διαμονής-φαγητού-μετακινήσεων-ταξιδιού πληρωμένα, δεν μας χάλασε ;) ) ενω ακολουθεί συναυλία στο Δημαρχείο Παλαιου Φαλήρου περι τα μέσα του Οκτωβρίου, δεύτερη "εξόρμηση" στην Ισπανία (Βαρκελώνη, Γρανάδα, Βαλενθια) και, σαν μακροπρόθεσμος στόχος, η συμμετοχή στον διαγωνισμό χορωδιων του Christ Church College στην Οξφόρδη, το 2014.

Στο ψητό τώρα: ζητάμε νέα μέλη προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η χορωδία. Κυρίως χρειαζόμαστε περισσότερους μπάσσους (κλασικά) αλλά κάθε φωνή είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να υπάρχει αγάπη για την μουσική. Να τονίσω, δε, πως παρέχονται μαθήματα solfege, θεωρίας και αρμονίας δωρεάν, ωστε ακόμα και παιδια που δεν γνωρίζουν μουσική να μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και, αν το επιθυμούν, να δώσουν και εξετάσεις σε κάποιο ωδείο ώστε να πάρουν και το "χαρτί". Εχοντας χρυσοπληρώσει όλα τα θεωρητικά, τόσα χρόνια στον Νάκα, σας λέω πως αξίζει και συμφέρει τρελά... Επισης, επειδή ο μαέστρος έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι (με την Θωμά) προσέχουμε πάντα την τεχνική. Αργά ή γρήγορα κάποιος ο οποίος έρχεται στην χορωδία σταματά να τραγουδά με λαιμό και αρχίζει να χρησιμοποιεί το διάφραγμα. 


Σύνδεσμοι: Η σελίδα μας : http://www.stalexanderchoir.gr/>

Η σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/StAlexanersChoir?ref=ts>

To δικό μου album από την Μαγιόρκα: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.152343064887236.31507.100003346306329&type=1>

Το Πατερ Ημών του Γλυκοφρύδη:

Όποιος κατάφερε να διαβάσει μέχρι εδώ και ενδιαφέρεται ας απαντήσει από κάτω ή ας μου στείλε πμ. {#emotions_dlg.rockon}


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 23-09-2012 14:41 ]


#1