ελληνική μουσική
161 online   ·  202.765 μέλη

Αστερίξ

vouliakis
Βετεράνος
Chat
20.05.2005, 12:11
Για τις 14 Οκτωβρίου προγραμματίζεται η επιστροφή του ανανεωμένου Αστερίξ. Η 33η περιπέτεια του αγαπημένου μικρόσωμου Γαλάτη θα κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Γαλλία και άλλες 27 χώρες, ενώ το μόνο που μένει να ανακοινωθεί είναι η υπόθεση της νέας ιστορίας.

Όπως δηλώνουν στα Νέα οι άνθρωποι της Μαμούθ Κόμικς, του εκδοτικού οίκου που έχει για τη χώρα μας τα δικαιώματα της έκδοσης του Αστερίξ, σε δέκα ημέρες θα παραλάβουν, υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, το πρώτο πακέτο σελίδων της νέας ιστορίας.

Σύμφωνα με τον εκδότη Γιώργο Τσίτοσβιτς, στο συμβόλαιο δεν αναφέρεται καν ο τίτλος του άλμπουμ. «Υπάρχει μόνο ο κωδικός 'Αστερίξ 33' και μια ρήτρα, σύμφωνα με την οποία εάν διαρρεύσει από εμάς οποιοδήποτε στοιχείο για την ιστορία θα επιβαρυνθούμε με υπέρογκα πρόστιμα και θα χάσουμε διά βίου το δικαίωμα έκδοσης των Αστερίξ».

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι η νέα περιπέτεια δημιουργείται με απόλυτη μυστικότητα στα στούντιο της Γαλλίας, ενώ απαγορεύεται αυστηρά να πλησιάσει κανείς σε απόσταση χιλιομέτρων από τους χώρους όπου εργάζονται οι δημιουργοί.

Φήμες, μάλιστα, αναφέρουν ότι όσοι εργάζονται για τη δημιουργία της 33ης περιπέτειας του Γαλάτη αυτή την παραγωγή δεν έρχονται καν σε επαφή μεταξύ τους, προκειμένου να μην έχει κανείς μια συνολική εικόνα του τι ετοιμάζεται.

Στο Διαδίκτυο, πάντως, κυκλοφόρησαν ήδη ορισμένες πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, η νέα ιστορία διαδραματίζεται, για πρώτη φορά, φθινόπωρο. O ευέξαπτος αρχηγός του χωριού, Μαζέστιξ, την ώρα που βγάζει λόγο στο χωριό αισθάνεται ξαφνική αδιαθεσία. Ελάχιστα λεπτά πριν είχε πιει μαγικό ζωμό...

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Σεπτέμβριο, οι Έλληνες αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν άλλο ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ πριν από το νούμερο 33. Πρόκειται για το Αστερίξ και η επιστροφή των Γαλατών στα θρανία (προσωρινός τίτλος), μια σειρά μικρών αυτοτελών ιστοριών που είχαν σχεδιάσει ο Γκοσινί και ο Oυντερζό τη δεκαετία του '60.

Πηγή: news.in.gr

#1   
koripaki
Συγχορδία Μινόρε
Chat
20.05.2005, 12:16
Πω! Πω! Έχω αρχίσει ήδη να τρώω τα νύχια μου από την αγωνία...
#2   
dimi589
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
20.05.2005, 15:29
Ναι και εγώ έχω τόση αγωνία που
έφτασα στα νύχια των ποδιών μου!!!!
#3   
divided
Συγχορδία Μινόρε
Chat
20.05.2005, 17:01
Καλά όλα αυτά αλλά χωρίς τους Γκοσινί και ο Oυντερζό θα έχει άραγε την ίδια αίσθηση η προσπάθεια αυτή όπως οι κλασικές πια ιστορίες που όλοι αγαπήσαμε; Σηνήθως αυτές οι αναβιώσεις κάτι "χάνουν"
#4   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
20.05.2005, 23:17
Συμφωνώ μέ τον προλαλήσαντα,πολύ δέ περισσότερο επειδή έχω διαβάσει αρκετές από τίς original ιστορίες στο πρωτότυπο (ήτοι,στα γαλλικά) καί ξέρω οτι ακόμη ένα μειονέκτημα είναι αφ'ενός οτι με τη μετάφραση χάνεται το νόημα κάποιων λογοπαιγνίων (αλλά καί τών λατινικών φράσεων που λένε οι Ρωμαίοι) καί αφ'ετέρου οτι κάποια πράγματα καί καταστάσεις που περιγράφονται στά κόμικς αυτά σατιρίζουν την σύγχρονη καθημερινότητα τής Γαλλίας (συνεπώς πρέπει νά έχη κάποιος μιά σχετική γνώση τής καθημερινότητας αυτής γιά να καταλάβη το χιούμορ τών περιγραφών).
#5   
Spilman44
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
21.05.2005, 10:05
Οπως και νάχει, αργεί ρε παιδιά ;;;!
#6   
faltsoo
Φθασμένος
Chat
08.08.2005, 19:07
να και μια προσφατη φωτο των ηρωων απο το παρκο αστεριξ στη Γαλλια, το οποιο ειναι καταπληκτικο , εν αντιθεσει με την disneyland που ειναι μια αμερικανικη πατατα.επισυναπτόμενα: asterix.jpeg 
#7