ελληνική μουσική
330 online   ·  206.002 μέλη

Κατάλληλο μικρόφωνο για σπιτικές ηχογραφίσεις φωνής

trimitonio
Περαστική Νότα
Chat
11.10.2014, 00:41

Καλησπέρα!


Μόλις δημιούργησα λογαριασμό αποκλειστικά για να ρωτήσω αυτό... τραγουδάω, και θέλω να κάνω ηχογραφήσεις καλής ποιότητας για να τις μοιραστώ στο internet. Θέλω λοιπόν να αγοράσω ενα καλό μικρόφωνο. Το budget μου δεν είναι μεγάλο, αλλά άμα μου παρουσιάσει κάποιος μια καλή και σχετικά φθηνή (φθηνή - 50 ευρώ και κάτω) επιλογή θα ήταν το καλύτερο. Βέβαια μπορώ να πάρω και κάτι ακριβότερο, αλλα εξαρτάται απο τις επιλογές μου.

Δεν έχω ιδέα για τις ηχογραφήσεις στο σπίτι και πως γίνονται αλλα διαβασα στο ίντερνετ κάτι για πυκνωτικό μικρόφωνο. Αν μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει...!!

Ευχαριστώ πολύ!


#1   
apogee
Περαστική Νότα
Chat
14.10.2014, 14:35

Χαιρετώ

{#emotions_dlg.biggrin}

Η αλήθεια είναι οτι ,για ΟΙΚΟΙΑΚΕΣ ηχογραφήσεις ,ένα καλό μικρόφωνο κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ.Τα αποτελέσματα που θα παρει καποιος απο ενα μικρόφωνο ,εξαρτώνται όμως απο διάφορους παράγοντες.Τα πυκνωτικά μικρόφωνα ειναι τα πιο κατάλληλα για αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Πρέπει όμως να γνωριζεις , οτι τα πυκνωτικά μικρόφωνα ΑΠΑΙΤΟΥΝ Τροφοδοσία Phantom (phantom power).
Χωρίς αυτό ,δεν λειτουργουν.Phantom power θα βρεις σε κονσόλες μίξεως και φέτες κυρίως.έτσι ακόμα και αν έδινες τα 200 για το μικρόφωνο ,ΠΑΛΙ θα ήθελες phantom .

Και τώρα που εξήγησα τα βασικά, ας προτείνω και κάποια λύση.

Ενα πυκνωτικό μικρόφωνο (ok μικρή κάψα έχει μεσα αλλα ΔΕΝ γινεται να τα έχεις ολα τσαμπέ...) ειναι το  Behringer C1.Κοστίζει περίπου 40 ευρώ.

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/professional-audio/microphones/condenser-large-diaphragm/behringer-c1.html

Eπειδή όπως εξήγησα ,χρειάζεσαι phantom ,μια λύση ειναι αυτό

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/index.php?target=products&mode=search&subcats=Y&type=extended&avail=Y&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&q=Behringer+MIC+100

Ή , Αυτό

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/professional-audio/audio-mixers/mixers-with-audio-interface/behringer-xenyx-q-802usb.html

Να πω οτι έχω και το C1 ,και το MIC 100 .το MIC 100 ειναι εντελως ΤΣΑΜΠΑ για τον ηχο που σου δινει ,και δεν το λεω εγω αυτό.το λεει και το SOS.

http://www.soundonsound.com/sos/mar04/articles/behringermic100.htm


Επισης θα χρειαστείς  καλωδιo XLR male > XLR female .

Και κατι τελευταιο : ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ USB ΜΙΚΡΌΦΩΝΑ.


#2   
apogee
Περαστική Νότα
Chat
14.10.2014, 14:40

Σημειωση με την 802 έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις και 2ο πυκνωτικό μικρόφωνο .το mic 100 ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ήχου , αλλα εχεις 1.


#3   
artmove
Περαστική Νότα
Chat
17.10.2014, 13:27

Καλησπέρα!!!

Καλό είναι να δώσεις κάποια βάση και σε άλλους παράγοντες, όπως πχ: την ακουστική, το software που θα χρησιμοποιήσεις κλπ. Επίσης η μετέπειτα επεξεργασία(Μίξη-Μάστερ) παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο. 

Να είσαι καλά!


#4   


Αυτά τα διάβασες;