ελληνική μουσική
424 online   ·  205.873 μέλη

Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο EKKO Live στις Σέρρες

elechrista
Φθασμένος
Chat
22.03.2016, 18:18

Mαζί τους η ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 Ώρα 21:30

 

Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό των Σερρών, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής στο EKΚΟ LIVE STAGE, την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

Δεν χρειάζεται  να πει κανείς πολλά για το δημοσιευμένο έργο των δύο δημιουργών - αποτελεί αδιαμφισβήτητα ενεργό κομμάτι του μουσικού μας πολιτισμού. Το μεγάλο ενδιαφέρον αυτής της συνάντησης κρύβεται στο “κρυμμένο” τους έργο,  στο “συρτάρι” τους - εκεί όπου θησαυροί και θραύσματα περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν  στο φως, μαζί με τα τόσα αγαπημένα τραγούδια τους, που παρουσιάζονται σε αυτή τη μουσική συνεύρεση.

Ο Νίκος Ξυδάκης κι ο Γιώργος Ανδρέου γνωρίζονται πολύ καλά. Πρωτοσυναντήθηκαν στο ΣΕΙΡΙΟ του Μάνου Χατζιδάκι και η γνωριμία τους οδήγησε στη συνεργασία του Ανδρέου με τον Ξυδάκη ως μουσικού επί σκηνής, αλλά και ενορχηστρωτή, συμπαραγωγού και ηχολήπτη σε μια σειρά σημαντικών ηχογραφημάτων του Νίκου Ξυδάκη. Παράλληλα, ο Νίκος Ξυδάκης υπήρξε καλλιτεχνικός επιμελητής παραγωγής του πρώτου ηχογραφήματος του Γιώργου Ανδρέου, δίνοντας στον Ανδρέου το “βάπτισμα του πυρός”  στην δημιουργική προσωπική του δισκογραφία. Ωστόσο από τις αρχές του ’90 ως σήμερα ποτέ δεν συνυπήρξαν στη σκηνή ή στην ηχογραφημένη δημιουργία, αν κι οι πορείες τους στον χώρο της μουσικής συνομιλούν και συγγενεύουν.

Ο Νίκος Ξυδάκης (που τραγουδά και προσωποποιεί σταθερά όλα αυτά   τα χρόνια ένα μεγάλο μέρος των έργων του) κι ο Γιώργος Ανδρέου  (που δεν τραγουδά παρά ελάχιστα, αλλά είναι ένας δεξιοτέχνης πιανίστας) επέλεξαν ως ερμηνεύτρια των “γυναικείων” τραγουδιών τους, την Κορίνα Λεγάκη. Η Κορίνα Λεγάκη έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, με την επιμονή της σε ρεπερτόριο ουσίας και τις συνεργασίες της με σημαντικούς συνθέτες, μουσικούς κι ανθρώπους του Λόγου.

 

Στην μοναδική αυτή παράσταση τους πλαισιώνει στο βιολί ο εξαίρετος σολίστας Στέργιος Γαργάλας.

 

 

ΕΚΚΟ ΣΕΡΡΕΣ

Βενιζέλου 30 – Σέρρες

https://www.facebook.com/EKKO-LIVE-CLUB

Τηλ. Κρατήσεων 6944 160264 & 2321 3 06149

 

Εισιτήρια: 10 ευρώ προπώληση & 12 ευρώ ταμείο.

 

Προπώληση στο ΕΚΚΟ, Βενιζέλου 30 - Σέρρες.

 
[ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 22-03-2016 18:19 ]επισυναπτώμενα:   ANDREOY-XYDAKIS_LEGAKISERRES.jpg   
#1   


Αυτά τα διάβασες;