ελληνική μουσική
426 online   ·  204.550 μέλη

Δημιουργία πολυχώρου Χατζηδάκις

mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
15.04.2016, 21:07

Αναστηλώθηκε το πανέμορφο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη [εικόνες]

Στις 17 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Οικίας Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη, καθώς οι εργασίες αναστήλωσης ολοκληρώθηκαν με επίβλεψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός παραδίδεται στην τοπική κοινωνία με στόχο να αποτελέσει ένα πολυχώρο τέχνης και σκέψης.

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Ξάνθης, «αμέριστη υπήρξε η συμπαράσταση και βοήθεια, όπου ζητήθηκε, από τους επιγόνους και γνώστες της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι. Η συμβολή τους στο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με αγάπη και σεβασμό στην ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού ήταν απεριόριστη».


Το κτήριο, γνωστό ως φρουραρχείο Ξάνθης, βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Στο κέντρο Μάνος Χατζιδάκις θα ενταχθούν πολυποίκιλοι τομείς δραστηριοτήτων, όπως:

-τομέας πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας,

-τομέας αγώνων τέχνης,

-τομέας μουσικών συνόλων,

-τομέας ραδιοφωνικού σταθμού,

-τομέας πολύτροπο,

-τομέας δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά,

-τομέας παραγωγικών εκδόσεων,

-τομέας πολιτιστικών ανταλλαγών,

-τομέας πολίτης Χατζιδάκις (καλλιέργεια και παραγωγή ήθους και συνείδησης του πολίτη που μετέχει στα κοινά και προασπίζεται τις αξίες της δημοκρατίας).


Εν τω μεταξύ, το «Δίκτυο Λόγου και Πράξης» σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης» διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Ο πολίτης Μάνος Χατζιδάκις» υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Π του Ιδρύματος, στην Ξάνθη.

Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις, αναγνώσεις και απαγγελίες, «που αναδεικνύουν το πρόσωπο και την πολυεπίπεδη παρουσία του Ξανθιώτη οικουμενικού δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι».

Πλαισιώνεται από έκθεση δημοσιευμάτων, φωτογραφιών και άλλων τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο του, καθώς και δίσκων βινυλίου του Χατζιδάκι. Την έναρξη θα κηρύξει ο πρύτανης του ΔΠΘ.

 

  • http://www.iefimerida.gr/news/258883/anastilothike-panemorfo-spiti-toy-manoy-hatzidaki-stin-xanthi-eikones

#1   
EVAGGELIASAKELLARIOU
Φθασμένος
Chat
16.04.2016, 07:40

Καλημέρα. Καιρός ήταν να θυμηθούν και το τεράστιο Μάνο Χατζηδάκι.


#2