ελληνική μουσική
    776 online   ·  210.851 μέλη

    Πυκνωτικό Μικρόφωνο με USB

    Adiamondia
    10.02.2017, 23:42

    Καλησπέρα, ήθελα τη βοήθεια σας σε ενα απλό δήλυμα. 

    Δεν έχω κάρτα ήχου ούτε σκοπευω συντομα να πάρω, θέλω για αρχή κάποιο usb πυκνωτικό να μπορω να ηχογραφώ φωνή με Mixpad και Audacity που τοσο καιρο ηχογραφούσε με ενα χαλια μικροφωνακι για skype.

    Το μπατζετ μου είναι αρκετά χαμηλό (μέχρι 70 περιπου Ε) οπότε βλέποντας διάφορες αξιολογήσεις κατα καιρούς έχω καταλήξει ανάμεσα σε δυο πυκνωτικά με Usb. 

    Το Behringer C1U και το Reloop Spodcaster.

    Δε θελω ενα αριστο αποτέλεσμα, θελω απλά κατι αρκετά καλύτερο από το μικρόφωνο ομιλίας, με το οποιο να μπορω να κανω ηχογραφήσεις στο σπίτι κυρίως για ιδιωτική χρήση ή για φιλαγμένα demos. 
    Καποια στιγμη θα ασχοληθώ με κάρτα ήχου κτλ... αλλά θα αργήσει σίγουρα πολύ να γίνει οπότε θέλω κατι τέτοιο για αρχή. Αξίζει κάποιο από αυτά τα δύο ή μηπως έχετε κάτι άλλο να μου προτείνεται;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


    STEFANOS604
    11.02.2017, 00:39

    Τα C-1U και Reloop Spodcaster είναι πυκνωτικά μικρόφωνα με ενσωματωμένη κάρτα ήχου για την απ' ευθείας σύνδεση των σε PC ..

    Αμφότερα είναι φτηνά μικρόφωνα για home ηχογραφήσεις.

    Γενικά μιλώντας στα μικρόφωνα μας απασχολεί περισσότερο το θέμα ευαισθησίας . Σε γενικές γραμμές , τα πυκνωτικά μικρόφωνα παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία από ό, τι τα δυναμικά μικρόφωνα και τα ταινίας (ribbons) είναι πιο ευαίσθητα από τους άλλους 2 τύπους , όμως η ευαισθησία δεν είναι πανάκεια . Το θέμα είναι το ποια θα είναι η χρήση του και το κατά πόσον ο προενισχυτής στον οποίο συνδέεται το μικρόφωνο μπορεί να χειριστεί σωστά το σήμα που βγαίνει από το μικρόφωνο.

    Τα 2 USB που αναφέρεις έχουν χαρακτηριστικά σχεδόν ισοδύναμα:

    Behringer C-1U

    Τύπος (Τρόπος Λειτουργίας) Πυκνωτικό (Μεγάλου Διαφράγματος)

    Τύπος (Κατευθυντικότητα) Unidirectional (Cardioid)

    Συχνότητα 40 - 20000 Hz

     Reloop Spodcaster

    Τύπος (Τρόπος Λειτουργίας) Πυκνωτικό (Μεγάλου Διαφράγματος)

    Τύπος (Κατευθυντικότητα) -

    Συχνότητα 50 - 18000 Hz

    Προσωπικά θα συνιστούσα το BLUE – SNOWBALL  για το μόνο λόγο ότι διαθέτει 3 θέσεις κατευθυντικότητας ….

    Για τις διαφορές μεταξύ Πυκνωτικών και USB μικροφώνων δείτε: ΕΔΩ :


    Adiamondia
    11.02.2017, 16:27

    Παράθεση:

    Το μέλος STEFANOS604 στις 11.02.2017, 00:39 έγραψε...

    Προσωπικά θα συνιστούσα το BLUE – SNOWBALL  για το μόνο λόγο ότι διαθέτει 3 θέσεις κατευθυντικότητας ….




    Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου και για τη βοήθεια γενικότερα. Το blue-Snowball δεν απέχει πολύ από το αρχικό ποσό που ήμουν διατεθειμένη να δώσω και κακά τα ψέματα προτειμώ κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο και μιας και έχω δει αρκετούς να συνηστούν το συγκεκριμένο μικρόφωνο, αφου μου λες και εσύ ότι σε σχέση με τα άλλα δύο ειναι καλύτερο μάλλον θα καταλήξω σε αυτό. 
    Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι είδα πως είναι συμβατό με Vista, XP για Windows, εχω Windows 8 υποθέτω οτι το site εννοούσε πως είναι συμβατό μέχρι και με αυτές τις παλιοτερες εκδοσεις των windows και οχι μονο με τις νεοτερες αλλά θεωρώ καλύτερα να ρωτήσω για σιγουριά!

    Σε ευχαριστώ και πάλι!


    STEFANOS604
    11.02.2017, 17:52

    Έχεις δίκιο. Υλικό που αναγνωρίζεται αυτόματα και αντικαθιστά κάποιον παλιότερο driver ίσως παρουσιάζει πρόβλημα και ίσως δεν είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις windows.

    Σίγουρα η εταιρεία έχει μικρόφωνα και για τα Windows 8.... αλλά τα καταστήματα πιθανόν να έχουν παλιά που για πάνω από windows vista να μη δουλεύουν ή να θέλουν Drivers και ρυθμίσεις.

    Όπως ήδη αναφέρω στο άρθρο με το link που σου έδωσα αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα των USB mics.

    Γι αυτό πρέπει να σιγουρευτείς από το κατάστημα που θα το προμηθευτείς και για το USB (USB 1 , 2 , 3) και για τα windows.

     

    Πάντως η εταιρεία Snowball  στο επ'ισημο Site της αναφέρει (κάνω Copy/paste):

    Snowball and Snowball iCE are compatible with Windows 10, Windows 8 (including 8.1), Windows 7, Windows Vista, Windows XP (Home and Professional), and Mac OS X (10.4.11 or higher), and require a minimum of 64 MB of RAM.

    SYSTEM REQUIREMENTS

    WINDOWS

    Windows Vista, 7, 8 (or newer)

    USB 1.1/2.0 (or newer)

    64MB RAM (or better)

    MACINTOSH

    Mac OSX (10.4.11 or higher)

    USB 1.1/2.0

    64 MB RAM (minimum)

    Πάντως για 100% σιγουριά , καλύτερη ποιότητα αλλά και μελλοντική λειτουργία όχι μόνο με PC ,laptop αλλά και ενισχυτές, κονσόλες.... καλύτερα το συμβατικό μικρόφωνο.

     

    Αν αποφασίσεις να το αναβάλεις διάβασε κι αυτό που πολλάκις έχω ξαναοπροτείνει:

    Αν είσαι επαγγελματίας μουσικός, ή ερασιτέχνης που δεν ενδιαφέρεσαι να βγάλεις δικό σου CD από οικιακή ηχογράφηση σαν μια 2η λύση θα σου πρότεινα:

    Να αγοράσεις μια καλή εξωτερική sound card , όχι όμως τόσο ακριβή:

    Πχ Κάρτα Focusrite Scarlett 2i4 , 165 ευρώ : ΕΔΩ:

     Ανάλυση:

    Η κάρτα αυτή είναι άριστη αλλά θέλει καλό μικρόφωνο και αξιοπρεπή ενεργά ηχεία πχ διάλεξε εδώ: (και για παίξιμο και με άλλα όργανα και μια κονσόλα απλή πχ δες εδώ:)

    Μ’ αυτά θα μπορείς να κάνεις πρόβα με τη φωνή σου ή να ηχογραφείς ή να παίζεις με μια παρέα μουσικών σε μια ταβέρνα....

    Στην οικιακή ηχογράφηση με PC, ακόμα και το πιο ακριβό μικρόφωνο να έχετε, δεν θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν το μικρόφωνο δεν συνυπάρχει με αντίστοιχης ποιότητας sound card (η Focusrite Scarlett 2i4 είναι ποιοτική) , το  software ProTools First, Ableton Live Lite που διαθέτει το ίδιο ποιοτικό .

    Ο τύπος  του microphone που συνήθως συνοδεύει τις απλές sound cards είναι το πάμφθηνο πυκνωτικό electret microphone με ακουστικά μαζί. (Όμως με τέτοιο φτηνό electret των 5 ευρώ και Focusrite είναι κάτι που με απλή ματιά δεν ταιριάζει. Θα  πρέπει επομένως το μικρόφωνο  να είναι ίδιας ποιότητας).

    Ομοίως άλλες απλές κάρτες συνοδεύονται με απλό δυναμικό μικρόφωνο (μεμονωμένη αγορά περίπου 3 ευρώ - καλό μόνο για καραόκε).

    Ωστόσο, για ένα πιο επαγγελματικό ήχο  σίγουρα θα απογοητευτείς με την ποιότητα αυτών των μικροφώνων ή αν το μικρόφωνο σου είναι καλής  ποιότητας (πχ shure SM-57) , πάλι θα απογοητευτείς με  την ποιότητα εγγραφής  αν αυτή γίνει μέσω της ενσωματωμένης κάρτας  ήχου του υπολογιστή σου ή κάποιας πολύ φτηνής κάρτας ήχου.

    Το ζευγάρι monitor ηχείων να έχει πολύ καλή απόκριση συχνοτήτων ,για καλές έως πολύ καλές απαιτήσεις. Εννοώ ότι με την  επεξεργασία και αργότερα τη μίξη της φωνής σας με μουσικό όργανο, αυτό που θα ακούτε από τα monitors θα σας ικανοποιεί και θα ανακαλύπτετε τις ατέλειες σας οπότε θα ξαναηχογραφήτε , διορθώνοντας τις  , έτσι ώστε όταν κάποτε φτιάξετε το δικό σας CD ή ένα clip αυτό να  ακούγεται με την ίδια ποιότητα είτε στο αυτοκίνητο σας, είτε στο στερεοφωνικό σας, είτε σε στερεοφωνικό διαφορετικό από το δικό σας.

    Υ.Γ

    Αν δεν θέλεις να αγοράσεις ηχεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το στερεοφωνικό Hi Fi σύστημα σου αν διαθέτεις τέτοιο με ένα απλό καλώδιο 1/8' stereo / RCA male

    Αν είσαι μουσικός που παίζεις με παρέα τότε για το τι κονσόλα να πάρεις δες το άρθρο ΕΔΩ:: Κονσόλα + αυτοενισχυόμενα ηχεία ή αυτονισχυόμενη κονσόλα