ελληνική μουσική
274 online   ·  207.314 μέλη

Το MusicHeaven σε νέα πλατφόρμα, μέσα στο 2020

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
12.05.2020, 01:29

Έχουμε ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο project!

Τη μεταφορά όλου του MusicHeaven, από την πλατφόρμα που φτιάξαμε το 2002, σε μια νέα, σύγχρονη αρχιτεκτονική. Δεδομένα και λογικές 20 σχεδόν ετών, μετασχηματίζονται σε κάτι νέο που ελπίζουμε να σας αρέσει.

Σύντομα λοιπόν, σε κάποιες εβδομάδες, όλο το MusicHeaven θα λειτουργεί από τη νέα μας πλατφόρμα. Με σύγχρονες δυνατότητες και λιγότερα (ελπίζουμε) προβλήματα. Όλα τα μέλη, θα λάβουν email όταν θα είμαστε έτοιμοι. 

Μείνετε συντονισμένοι! :)


#1   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
12.05.2020, 14:48

Μερικές προτάσεις και από το παρελθόν. Τώρα και σαν moderator, αν συνεχίσω στο νέο σχήμα, θα μπορούσα να βοηθήσω:

  1. Παρακολουθώ την ενότητα : ''Μουσικά Video'' και παρατηρώ να υπάρχουν Video τα οποία ο χρήστης τα έχει αποσύρει. Εξουσιοδότηση αν μπορούσε να γίνει μια εκκαθάριση !
  2. Έχει πολλάκις γραφτεί στο forum , στα άρθρα και στα blogs για το αν και πόσο δίκαιος είναι ο τρόπος αξιολόγησης των ! Αν η διεύθυνση δίνει μεγαλύτερη εγκυρότητα στη υφιστάμενη αξιολόγηση δεν παρεμβαίνω περαιτέρω! Απλά προτείνω το hand down , να μη πραγματοποιείται χωρίς συνοδεία κάποιου τυπικού έστω σχολίου καθώς προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο με την έννοια ότι δεν δίνει στον συγγραφέα / ηθοποιό/τραγουδιστή/μουσικό… τη δυνατότητα να ξέρει τι να απαντήσει στον συγκεκριμένο σχολιαστή, αφού στο musicheaven φαίνεται ποιος το έβαλε σε σχέση με το Youtube και άλλες ιστοσελίδες και θα φαίνεται αν έχει επιχειρήματα. Ειδικά στο παρελθόν κάποιοι το είχαν αρχή να  προσβάλλουν κατά συρροήν!  Όπως πρότεινα και στο παρελθόν η γνώμη μου ήταν και είναι να αφαιρεθούν τα πράσινα και τα κόκκινα χεράκια!  Το σχόλιο έχει αξία ειδικά αν είναι εποικοδομητικό! Αλλά και η αρίθμηση που καταργήθηκε , αφού πολλοί διαβάζουν ένα άρθρο αν έχει αναγνωσιμότητα!
  3. Τα clicks του συγγραφέα στο άρθρο του να μη προσμετρώνται ως κριτήρια αναγνωσιμότητας!
  4. Πιστεύω όμως πως ο όποιος αλγόριθμος χρησιμοποιηθεί να δίνει αντί 3 μόνο μια κατηγορία που να αφορά τα δημοφιλέστερα, πολυσχολιασμένα και μεγαλύτερης αναγνωσιμότητας!
  5. Το πιο σπουδαίο απ’ όλα όμως νομίζω πως είναι ο editor των άρθρων! Ίσως για τα μηνύματα να είναι καλός αλλά για τα άρθρα είναι χείριστος και πιστεύω αυτός είναι ο λόγος που τα σχόλια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο , έκτοτε, και είναι λακωνικά! καθώς: Α) Δεν σου δίνει τη δυνατότητα να θέσεις link με υπέρθεση. Β) Δεν έχεις δυνατότητα στο σχόλιο να εισάγεις εικόνα, να κάνεις bold, μέγεθος γραμματοσειράς….. Ο αρχικός editor, αυτός του forum , ήταν ο καλύτερος
  6. Άλλο ένα μειονέκτημα στο σώμα του άρθρου είναι ότι δεν φαίνεται με το θαλασσί χρώμα η υπέρθεση ενός link και προσπερνάται απαρατήρητο
  7. Όπως συμβαίνει και σε πολλές ξένες μουσικές ιστοσελίδες, για να έχει κάποιο έσοδο η ιστοσελίδα θα μπορούσε πχ να γίνει δοκιμαστικά η είσοδος στα άρθρα, ή έστω σ’ αυτά που με τον όποιον αλγόριθμο χρησιμοποιείται και είναι τα δημοφιλέστερα με σχόλια και αναγνωσιμότητα,  να πραγματοποιείται, αφού το μέλος έχει καταβάλει ένα συμβολικό ποσόν!

Ευχαριστώ

Καλή επιτυχία στο νέο Look!!


#2   
marylin
Βετεράνος
Chat
14.05.2020, 19:27
Πολύ ευχάριστα νέα! Με το καλό λοιπόν!
#3   
CHE
Βετεράνος
Chat
16.05.2020, 09:37

Περιμένω κι εγώ με περιέργεια να δω αυτή τη νέα πλατφόρμα. Να κάνω κι εγώ μία πρόταση που συμπληρώνει αυτές του Stefanos604: Ως γνωστόν εδώ και πολλά χρόνια δημοσιεύω άρθρα με ιστορίες τραγουδιών. Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία χρήζει βελτίωσης σε δύο-τρία θέματα.

1ον) Δεν το βρίσκω και τόσο πρακτικό να στέλνεται το άρθρο μέσω ειδικής φόρμας και μετά με e-mail οι φωτογραφίες. Θα έπρεπε το άρθρο να στέλνεται ενιαίο σε μία δόση και να τα περιλαμβάνει όλα (κείμενο, βίντεο, φωτογραφίες).

2ον) -και σημαντικότερο ίσως- θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να ενημερώνω ή να διορθώνω ένα άρθρο που έχει ήδη δημοσιευθεί καθότι έτσι θα είναι μονίμως επικαιροποιημένο και όχι ξεπερασμένο (δηλαδή επιλογή "επεξεργασία" μόνο για τον συντάκτη του άρθρου).

3ον) Οι εικόνες που αποτελούν links σε βίντεο από το YouTube εδώ και καιρό εμφανίζονται κομμένες στη μέση ενώ κάποτε εμφανίζονταν ολόκληρες. Για λόγους αισθητικής θα έπρεπε να επανέλθει στην παλιά εμφάνιση ώστε να μη βλέπουμε κομμένα κεφάλια... Αν τώρα αυτό είναι ζήτημα κάποιας επιλογής κατά την υποβολή της δημοσίευσης, πείτε μου πως μπορώ να το διορθώσω.

Ευχαριστώ!

[ τροποποιήθηκε από τον/την CHE, 16-05-2020 09:37 ]


#4   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
16.05.2020, 10:16

Το 2) είναι από τα πλέον σημαντικά!

Πρέπει όμως να σου επιτραπεί να γίνεις ...editor! Κι εγώ το ζήτησα εδώ και χρόνια! Ίσως επειδή διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας κάτι αλλάζει το σχόλιο που έχει κάνει κάποιος (θα μπορούσε όμως η όποια αλλαγή να σημειώνεται με κάποιο αστερίσκο ή εντός παρενθέσεως να λέγεται ότι έγινε διόρθωση/ διόρθωση) !  Προσωπικά έχω κάνει 10δες βελτιώσεις (στα 100 μέχρι τώρα άρθρα) αλλά όλες στα σχόλια! Τα σχόλια όμως μετέπειτα σπάνια διαβάζονται! Πιστεύω είναι πολύ σπουδαίος ο εμπλουτισμός δηλαδή τα άρθρα να είναι ...δυναμικά!

Φαίνεται ΕΔΩ: όπου αρθρογραφώ για τεχνικά θέματα και μου δίδεται η δυνατότητα editor όταν το ζητήσω!


#5   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
17.05.2020, 14:49

Παράθεση:

Το μέλος STEFANOS604 στις 16.05.2020, 10:16 έγραψε...

Το 2) είναι από τα πλέον σημαντικά!

Πρέπει όμως να σου επιτραπεί να γίνεις ...editor! [...]


Συμφωνώ και επαυξάνω!!! :) 


#6   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
17.05.2020, 14:55

Παράθεση:

Το μέλος CHE στις 16.05.2020, 09:37 έγραψε...

[...]

1ον) Δεν το βρίσκω και τόσο πρακτικό να στέλνεται το άρθρο μέσω ειδικής φόρμας και μετά με e-mail οι φωτογραφίες. Θα έπρεπε το άρθρο να στέλνεται ενιαίο σε μία δόση και να τα περιλαμβάνει όλα (κείμενο, βίντεο, φωτογραφίες).

2ον) -και σημαντικότερο ίσως- θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να ενημερώνω ή να διορθώνω ένα άρθρο που έχει ήδη δημοσιευθεί καθότι έτσι θα είναι μονίμως επικαιροποιημένο και όχι ξεπερασμένο (δηλαδή επιλογή "επεξεργασία" μόνο για τον συντάκτη του άρθρου).

[...]Θα ήθελα να έχουμε (οι αρθρογράφοι) τη δυνατότητα να ενημερώνουμε ή να διορθώνουμε ένα άρθρο που έχει ήδη δημοσιευθεί καθότι έτσι θα είναι μονίμως επικαιροποιημένο και όχι ξεπερασμένο (δηλαδή επιλογή "επεξεργασία" μόνο για τον συντάκτη του άρθρου).

Ναι! Έτσι!


#7   
killbill2
Σολίστ
Chat
18.05.2020, 07:21

Σχετικά με τα videos που έχουν αποσυρθεί, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, να μπορεί ο χρήστης να το διαγράψει και στο musicheaven 

 ώστε αν το διέγραψα πχ από το youtube να μη μένει στο musicheaven ως μη διαθέσιμο. 


[ τροποποιήθηκε από τον/την killbill2, 18-05-2020 07:38 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την killbill2, 18-05-2020 07:40 ]


#8   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
19.05.2020, 00:58
Στη νέα πλατφόρμα, το κομμάτι του περιοδικού θα είναι σε WordPress που θα δίνει αρκετές δυνατότητες, τουλάχιστον στους "αρχισυντάκτες". Και οι φωτογραφίες θα στέλνονται μαζί με το άρθρο. :)
#9   
EVAGGELIASAKELLARIOU
MusicHeaven Guru
Chat
19.08.2020, 10:50
Καλημέρα, jorge και συμφορουμίτες! Πότε θα είναι έτοιμη η νέα πλατφόρμα; Ανυπομονώ να τη δω! Πότε η σελίδα του musicheaven θα πάψει να είναι μη ασφαλής ιστοσελίδα;
#10   


Αυτά τα διάβασες;