ελληνική μουσική
436 online   ·  207.041 μέλη

Θα μπορέσω ποτέ, και αν ναι πως, να φτάσω σε υψηλή ταχύτητα εκτέλεσης;

pmatsinopoulos
Περαστική Νότα
Chat
22.10.2020, 19:43

Καλησπέρα σας,


https://youtu.be/LK0AueIBq9A

Σε αυτό το βίντεο βλέπετε ένα παιδί 12 ετών που παίζει τη 3η άσκηση από το Czerny 40 (op299). Η ταχύτητα εκτέλεσης και ροής των δακτύλων/χεριών είναι καταπληκτική, τουλάχιστον, για τα δικά μου δεδομένα.

Και η ερώτηση και το θέμα έχουν ως εξής:

Είμαι 49 ετών και έπαιζα πιάνο από μικρός μέχρι τα 10 μου. Είχα φτάσει τέλος κατωτέρας. Μετά από 38 χρόνια, πέρσυ, αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι. Μετά από 1 χρόνο στον οποίο προσπαθώ να κάνω catch-up (που λένε και οι Αγγλοσάξωνες), ο δάσκαλός μου μου έδωσε την ίδια άσκηση να μάθω να εκτελώ. Η παρτιτούρα ζητά να εκτελεστεί σε Presto. Ωστόσο, η ταχύτητα στην οποία αυτή τη στιγμή την εκτελώ είναι πολύ αργή. Στα 86BPM. 

Θα μπορέσω ποτέ να φτάσω σε επίπεδο να εκτελώ τις ασκήσεις αυτές με την ταχύτητα που πρέπει; Πως; Πότε/Μετά από πόσα χρόνια; Ή το έχασα αυτό το παιχνίδι για πάντα, όταν αποφάσισα να σταματήσω να παίζω στην ηλικία των 10;

Τέλος, όταν κάποιος παίρνει πτυχίο πιάνου έχει φτάσει πλέον σε αυτο το επίπεδο εκτέλεσης/velocity; Ή το πτυχίο πιάνου στο δίνουν έστω και αν δεν έχεις καταφέρει να παίζει τα γρήγορα κομμάτια...γρήγορα.

Ευχαριστώ πολύ.


#1   
lindaperryly
Περαστική Νότα
Chat
24.10.2020, 11:06
Difficulties will pass. Like the rain outside the window, the weather will eventually clear up and clear https://fireboyandwater-girl.co
#2   


Αυτά τα διάβασες;