ελληνική μουσική
398 online   ·  205.983 μέλη

Αμφίβολες Μέρες - Νίκος Πιτλόγλου(Μ.Χατζημανώλης-Β.Λέκκας-Μ.Φωτίου)

GIANNISSALONIKA
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
08.11.2005, 20:42
Από την εταιρεία ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ κυκλοφορεί μιά πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά με τίτλο (ΑΜΦΙΒΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ) σε μουσική Νίκου Πιτλόγλου, ενός πολύ αξιόλογου συνθέτη και σε στίχους του Ανδρέα Ταρνανά. Τα τραγούδια έχουν στοιχεία παραδοσιακά και ηλεκτρικά τα οποία σε συνδιασμό με τον ηλεκτρονικό ήχο βγάζουν ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα.Σε αυτήν την δουλειά τραγουδούν τρείς πολύ σημαντικοί ερμηνευτές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού όπως ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ,ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ και η ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ η οποία εμφανίζεται μετά από πολύ καιρό στο χώρο της δισκογραφίας.Αξίζει να την προσέξετε,καλή σας ακρόαση!

www.amfivolesmeres.gr
www.arionmusic.gr

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : GIANNISSALONIKA στις 08-02-2008 12:10 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : GIANNISSALONIKA στις 08-02-2008 12:12 ]


επισυναπτόμενα: amfmdm.jpg 
#1   
kwstasagas
Βετεράνος
Chat
07.02.2008, 21:44
Παρόλο που έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κυκλοφόρησε αυτή η δουλειά [αχ, έτσι είναι η εποχή μας, μόλις περάσουν κάνα - δυο χρονάκια ο δίσκος θεωρείται ... "παλιατζούρα" και .... "να περάσει ο επόμενος" ....] ..... Θα πω κι εγώ την προσωπική - υποκειμενική άποψή μου : Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη δισκογραφική δουλειά και ίσως από τους καλύτερους δίσκους που βγήκαν μέσα στο 2005. Αυτό που ξεχωρίζει είναι, φυσικά, οι υπερ - ευαίσθητοι στίχοι του Ανδρέα Ταρνανά, στους οποίους ανιχνεύεται η δίψα και η αγωνία για μια πιο ανθρώπινη ζωή, γεμάτη απλότητα και πλημμυρισμένη από τις αυθεντικές της αξίες. Το βασικότερο, όμως, είναι, κατά την προσωπική - ταπεινή μου άποψη, ότι πρόκειται για έναν δίσκο - κόνσεπτ, καθόσον όλα τα τραγούδια διαπνέονται από την ίδια κεντρική ιδέα και υπάρχει αλληλουχία μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο μάλλον σπανίζει στις μέρες μας στην ελληνική δισκογραφία, όπου, ως γνωστόν, βγαίνουν δίσκοι με πρωταγωνιστές τους τραγουδιστές, οι οποίοι "τσιμπολογούν" τραγούδια από διαφορους συνθέτες και στιχουργούς. Στις "Αμφίβολες Μέρες", όμως, ο στιχουργός ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ [και συμπρωταγωνιστεί και ο πανάξιος συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου].
Μοναδική μου ένσταση γι' αυτόν το δίσκο : Σε αρκετά σημεία ο ήχος παραπέμπει στο ηχόχρωμα των 80ς, κι αυτό ίσως σήμερα να ηχεί κάπως ξεπερασμένο. Όμως .... αυτό είναι "λεπτομέρεια". Πιστεύω ότι πρόκειται για μια δουλειά που αξίζει τον κόπο να την ανακαλύψει κανείς, παρόλο που έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία της. Ίσως να μην έχει εξαντληθεί και να διατίθεται ακόμη στο εμπόριο.........#2   


Αυτά τα διάβασες;