ελληνική μουσική
217 online   ·  202.819 μέλη

Έκθεση Φωτογραφίας TRANSPORT (μέρος PHOTOSYNKYRIA 2006)

pastella
MusicHeaven Guru , Forum Moderator
Chat
12.03.2006, 19:24
Από το κέντρο της Αθήνας –transport- στο Μύλο της Θεσσαλονίκης

H ιδέα του «TRANSPORT – Μεταφορά -ΤΑΞΙΔΙ»ξεκίνησε όπως κάθε ταξίδι από κάτι απλό και κατέληξε να συμπεριλαμβάνει μια πληθώρα σκέψεων και φωτογραφικών εμπειριών.

Τα μεταφορικά μέσα παραπέμπουν πάντα σε ταξίδι. Το αυτοκίνητο, το τρένο, το αεροπλάνο, το πλοίο, ακόμη και το ποδήλατο, οδηγούν αναπόφευκτα το νου στα μονοπάτια της φυγής και της περιπλάνησης…

Τα τελευταία χρόνια, με το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης και την πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης, το ταξίδι έχει χάσει την πρωταρχική του έννοια: όλοι θέλουν να ταξιδέψουν όσο πιο άνετα γίνεται, με τη μέγιστη ασφάλεια και ακρίβεια. Να φτάσουν στον εξωτικό προορισμό που τους έχουν υποσχεθεί κάποια γυαλιστερά περιοδικά ή ο ταξιδιωτικός τους πράκτορας. Να διαθέσουν το χρόνο τους στην πολυπόθητη…. «ξεκούραση». Ξεχνούν όμως ότι είναι: η μεταφορά, η κίνηση του σώματος, το μάτι που αιχμαλωτίζεται από κάτι διαφορετικό, αυτά που ξεκουράζουν το πνεύμα…«Ταξίδι=TRANSPORT». Αυτές είναι οι λέξεις που αποδίδουν με ακρίβεια τις διαφορετικές ματιές των φωτογράφων-φωτορεπόρτερ και άλλων, οι οποίοι, κάποια στιγμή στη ζωή τους, εμπνεύστηκαν από την εμπειρία ενός ταξιδιού.

Φωτογράφοι:
Λουίζα Γκουλιαμάκη, Μilos Bicanski, Χαράλαμπος Γκιριτζιώτης, Στεφανία Μιζάρα, Έυα Νταραρά, Αγγελική Παναγιώτου, Αλέξανδρος Μπελτές, Ηλίας Κοσίντας, Νίκος Πηλός, Κατερίνα Καλούδη, Vanessa Winship, George Georgiou, Λεία Μπίνζερ, Γιάννης Tζώρτζης
UNCUT productions: Νατάσσα Πανταζοπούλου - Γεράσιμος Δομένικος,

12 φωτογράφοι (plus), 12 διαφορετικές φωτογραφικές ταξιδιωτικές πορείες (plus), που διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα Δεκεμβρίου, στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Μαυρομιχάλη 55, και πρότειναν ο καθένας το δικό του ορισμό για την έννοια του «ταξιδιού», τώρα συνεχίζουν την πορεία τους ως μέρος της PHOTOSYNKYRIA 2006 στον εκθεσιακό χώρο του ΜΥΛΟΥ, στη Θεσσαλονίκη. Κατά την έκθεση «Transport» θα φιλοξενηθεί σε ειδικό χώρο ένα θέαμα πολυμέσων που θα συνδυάζει προβολή εικόνων με ήχο... Ένα σύγχρονο φωτορεπορτάζ κατά το οποίο ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια ολοκληρωμένη σειρά εικόνων που θα απαρτίζουν μια θεματική ενότητα, με συνοδευτική ηχητική επένδυση (μουσική, αφηγηματικό κείμενο, ήχοι add ins).

Καλό ταξίδι...

Εγκαίνια ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦEBPOYAPIOY
Διάρκεια
19 Φεβρουαρίου με 19 Μαρτίου 2006
Ώρες και μέρες λειτουργίας
Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 01:00
Διεύθυνση
MYΛOΣ – AIΘOYΣA KΛEΩΠA
Ανδρέου Γεωργίου 56 / τηλ. 2310-551836
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3624856 / 6937744812 / 6974713655

Πηγή:CINEEK
#1