ελληνική μουσική
354 online   ·  205.995 μέλη

1o Φεστιβάλ βινυλίου

vouliakis
Βετεράνος
Chat
29.03.2006, 23:32
Το 1o Φεστιβάλ βινυλίου με παράλληλη έκθεση σπάνιων μουσικών posters και bazaar δίσκων φιλοξενεί η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Yπουργείου Πολιτισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 19.00, ενώ θα εμφανιστεί το συγκρότημα «Earthbound».Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξετυλίγεται η ιστορία των ροκ δίσκων, μέσα από ένα πρωτότυπο παζάρι, εμπλουτισμένο με έκθεση σπάνιων μουσικών posters της περιόδου 1960-1990, κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική. Αυτά τα πραγματικά έργα τέχνης, τα οποία έδιναν πληροφορίες για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής των συναυλιών, τους καλλιτέχνες, καθώς και για την τιμή του εισιτηρίου, συνδυάζοντας υψηλά αισθητικά στάνταρτς, εξέφραζαν τη δημιουργικότητα και την τάση ελευθερίας, που χαρακτήριζε κάθε εποχή. Πολλές από τις αφίσες αυτές αποτελούν σήμερα σπάνια συλλεκτικά κομμάτια και γίνονται αντικείμενα δημοπρασιών σε υψηλές τιμές.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, μετά και την καθιέρωση του CD στην μουσική αγορά, ως διαδόχου του βινυλίου, οι πωλήσεις δίσκων έχουν ανακάμψει και τα αντίστοιχα φεστιβάλ, που διοργανώνονται στο εξωτερικό, αποτελούν τόπο συνάντησης των συλλεκτών.

Παράλληλα, δέκα ελληνικά ροκ συγκροτήματα όπως: «Bocomolech», «Negative Creeps», «Headquake», «Lord 13», «700 Machines», «Blues Wire», «Υπόγεια Ρεύματα», «No Balance», «Μαέστροι» και «Intravenus», θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση με τις εμφανίσεις τους, τα μεν πρώτα πέντε το Σάββατο 1η Απριλίου και τα υπόλοιπα την Κυριακή.

Πηγή: in.gr


#1   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
30.03.2006, 01:50
Καλή φάση...


#2   
dijo
Σολίστ
Chat
30.03.2006, 02:08
Ένα κείμενο σχετικά με το βινύλιο.
#3   


Αυτά τα διάβασες;