ελληνική μουσική
278 online   ·  202.751 μέλη

Πτήση μηδενικής βαρύτητας ο Στίβεν Χόκινγκ

swkraths
Σολίστ
Chat
02.03.2007, 04:36
Ο μεγάλος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σχεδόν εντελώς παράλυτος εδώ και χρόνια, σχεδιάζει να απολαύσει μια πτήση σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στα τέλη Απριλίου.

Η πτήση της Zero Gravity Corporation, μιας εταιρείας με έδρα τη Φλόριντα που ειδικεύεται στην ψηχαγωγία εν πτήσει, θα απογειωθεί στις 26 Απριλίου από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, όπου και θα επιστρέψει λίγες ώρες αργότερα.

«Έχοντας μελετήσει τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες όλη μου τη ζωή, είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας από πρώτο χέρι» αναφέρει ο Χόκινγκ σε δήλωσή του.

Το τροποποιημένο Boeing 727 αρχικά φτάνει σε ύψος 32.000 ποδών και έπειτα πέφτει απότομα κατά 8.000 πόδια (2.440 μέτρα). Στην κάθοδο οι επιβάτες απολαμβάνουν 25 δευτερόλεπτα (φαινομενικά) μηδενικής βαρύτητας. Όταν το αεροσκάφος ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει απότομα, οι επιβάτες για 25 δευτερόλεπτα νιώθουν το βάρος τους 1,8 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό.

Η εταιρεία προσφέρει πτήσεις μηδενικής βαρύτητας από το 2004, με εισιτήριο που κοστίζει 3.750 δολάρια. Ο Σίβεν Χόκινγκ, πάντως, δεν θα κληθεί να πληρώσει.

Ο μεγάλος Βρετανός φυσικός, θύμα της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης, εξέφρασε πέρυσι το ενδιαφέρον του να ταξιδέψει στο Διάστημα και αποτάθηκε γι' αυτό στον μεγιστάνα της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, του οποίου η νέα εταιρεία Virgin Galactic σχεδιάζει να προσφέρει τουριστικές υποτροχιακές πτήσεις από το 2009.

Ο Μπράνσον υποσχέθηκε να πληρώσει ο ίδιος το εισιτήριο του Χόκινγκ, που κανονικά θα κόστιζε γύρω στα 200.000 δολάρια.

news.in.gr

#1