ελληνική μουσική
396 online   ·  202.989 μέλη

Μάνος Ξυδούς - Βράδιασε, τα ξαναλέμε...

tranzistoraki
Φθασμένος
Chat
05.03.2007, 11:16


Συμμετέχουν: Κώστας Παρίσης, Βωξ, Μαριάννα Γερασιμίδου και Πάνος Κατσιμίχας!

Τα ξαναλέμε …με τον Μάνο Ξυδούς, τον τραγουδοποιό που εκδίδει τη νέα του δισκογραφική δουλειά από τη νέα δισκογραφική εταιρία Impact music.
Για το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο άλμπουμ: “Βράδιασε, τα ξαναλέμε” έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους ο ίδιος, αλλά στο νέο του εγχείρημα καθοδηγήθηκε κυρίως από την αγάπη του για την ποίηση, καθώς οργάνωσε ένα κύκλο τραγουδιών βασισμένο στον ποιητικό λόγο του Χαράλαμπου Χατζηνάκη.

Με βασικούς συνεργάτες τον Κώστα Παρίση και τον Πάνο Κατσιμίχα, που είχαν την επιμέλεια της παραγωγής, έφτιαξε δέκα νέα τραγούδια και μία διασκευή που στο σύνολό τους αποπνέουν το άρωμα του ήχου του Μάνου Ξυδούς.

Τα ποιήματα, το “Αμαρτωλόν” της Γαλάτειας Καζαντζάκη και το “Για σένα στις επιθυμίες μου” της Κικής Δημουλά, ήταν η αφετηρία να συμπεριλάβει δύο τραγούδια σε μουσική των Νίκου Χρονάκη-Γιώργου Σταυρακάκη και του Κώστα Παρίση αντίστοιχα, που εκδηλώνουν τις εμμονές του απ’ τον κόσμο της ποίησης και δημιουργούν ένα έντονο συναισθηματικό πεδίο.

Ο Πάνος Κατσιμίχας, εκτός “απ’ τη βοήθεια, τις ιδέες και τις ατέλειωτες ώρες” που πέρασε με τον Μάνο στο στούντιο, ερμηνεύει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο το “Μια ζωή στο Ρίσκο”. Όπως είναι και αναμενόμενο, η γοητεία της ερμηνείας του τραγουδοποιού κάνει το track 5 ιδιαίτερη στιγμή στην ακρόαση του άλμπουμ.
Με τις ερμηνείες τους επίσης συμμετέχουν ο Κώστας Παρίσης, η Μαριάννα Γερασιμίδου και οι Βωξ ενώ τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού “Έρωτας Τροχός” έχει γράψει ο Δημήτρης Καρράς.

Συνεπής στη μέχρι τώρα πορεία του ο Μάνος Ξυδούς συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία και να φτιάχνει δουλειές που χαρακτηρίζονται απ’ το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος. Τα τραγούδια του έχουν τη σφραγίδα του ήχου του και κάνουν εμφανές ότι πρόκειται για ένα καλλιτέχνη που η μουσική κυλάει στο αίμα του και τα είδη της μουσικής που τον εκφράζουν και τον συγκινούν καθοδηγούν και τα βήματά του στη ζωή.

#1   
tago
Φθασμένος
Chat
05.03.2007, 18:43
Άκουσα ένα τραγούδι από αυτό το cd και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ. Αν και τα υπόλοιπα τραγούδια είναι τόσο καλά, τότε θα έχει μια πολύ καλή πορεία.
#2   
spiroos
MusicHeaven Guru
Chat
05.03.2007, 21:41
Εγώ πάλι άκουσα το ομότιτλο και μου φάνηκε πολύ χλιαρό-χιλιακουσμένο. Όπως και η επιλογή του τίτλου, πιστεύω ατυχής. Δεν έχω όμως γνώμη για περισσότερα.
#3