ελληνική μουσική
    849 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

    Τοτέμ και Τατάμ

    Αυτό είναι ένα παραμυθάκι που είπα ένα βράδυ στην κοπέλα μου και θα ήθελα να το μοιραστώ και μαζί σας...
    Γράφει το μέλος Παναγιώτης (12plus)
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 12 Σεπ 2005
    Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα γεμάτη λιμνούλες και νερά ζούσαν πολλά γλυκά βατραχάκια. Ένα ζεστό απόγευμα ο μικρός βάτραχος Τατάμ πήγε στη λίμνη που ήταν δίπλα στο σπίτι του για να πιει νερό και να δροσιστεί...

    ... πλησιάζοντας είδε μια όμορφη πράσινη σιλουέτα να διγράφεται στα νερά της λίμνης. Έκαμε ακόμη πιο κοντά και -ω!- ήταν μια υπέροχη γλυκούλα βατραχίνα. Προσεγγίζοντας την ακόμη περισσότερο ο Τατάμ κατάλαβε πως εκείνη δεν είχε αντιληφθεί ακόμη την παρουσία του. Έφτασε κοντά της, την ρωτά «πως σε λένε?». Μια ψιλή αρμονική φωνή απαντά «Τοτέμ». Ο Τατάμ εκστασιασμένος από την ομορφιά της βατραχίνας χωρίς δισταγμό της αποκρίνεται «Εγώ είμαι ο Τατάμ. Τοτέμ, είσαι ό,τι πιο όμορφο έχω δει ποτέ σ' αυτό τον κόσμο». Η μικρή μια μεγάλη βιασύνη βγαίνει από τη λίμνη και φεύγει πηδώντας ψηλά και μακριά φοβισμένη από την περίεργη δήλωση του βάτραχου.

    Ο καιρός περνούσε με τον Τατάμ να αναζητά μέρα και νύχτα το πλάσμα που του είχε κερδίσει την καρδιά. Ρώτησε κάθε βάτραχο μα κανείς δεν ήξερε ή δεν ήθελε να του απαντήσει που βρίσκεται η Τοτέμ. Μέχρι που ένα πρωινό ρωτώντας ένα μικρό γυρίνο, ο Τατάμ πήρε την απάντηση πως η Τοτέμ βρισκόταν σε μία μπλε λίμνη παραπλήσια. Έτρεξε να τη βρει μα πλησιάζοντας στη μπλε λίμνη είδε ένα θέαμα που του πάγωσε την καρδιά. Μία βατραχίνα, μπρούμυτα, ακίνητη, ίσα που επέπλεε. Πλησίασε φοβισμένος και με κάθε βήμα η καρδιά του πάγωνε ακόμη περισσότερο. Έφτασε δίπλα της, την γυρνά κανονικά, ήταν αυτή!

    Η μικρή Τοτέμ που είχε γνωρίσει σε κέινη τη λίμνη δίπλα στο σπίτι του, εκείνο το ζεστό απόγευμα ήταν νεκρή! Ο Τατάμ ένιωσε τα πάντα να τελειώνουν. Μα ξαφνικά κάτι άλλαξε στο πρόσωπό της. Κάτι που μεγάλωνε και φούντωνε και φαινόταν έτοιμο να ξεσπάσει, να βγει έξω. Και για μια στιγμή, η σιωπή έσπασε. Η Τοτέμ σκάει ένα τεράστιο χαμόγελο και αρχίζει να γελά σαν μουρλός βάτραχος! «Το πίστεψες, χαζούλη?» του είπε και τον φίλησε! Αυτό ήταν! Παντρεύτηκαν, κάνανε πολλά παιδιά και έγιναν το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι βατράχων στον κόσμο και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

    Αφιερωμένο στη Λίλα για μια ζωή



    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2840   /   12.09.2005, 13:51   /   Αναφορά
    πραγματι πολυ γλυκο!εσυ το σκεφτηκες;;

    μου αρεσε πολυ παντως.ηταν μια διαφορετικη πινελια στο mh που χρειαζεται που και που..
    #2841   /   12.09.2005, 14:40   /   Αναφορά
    Μπράβο 12plus!!!!!

    Το παραμυθάκι σου είναι πολύ ωραίο!!!!!
    #2860   /   17.09.2005, 14:19
    Καλό είναι..

    Μου θυμίζεις τα δικά μου παραμύθια.. Έχω πει.............ου.....

    AT
    #2902   /   25.09.2005, 02:43   /   Αναφορά
    χαχαχα...μόνο στα παραμύθια....
    #14608   /   13.06.2008, 12:11   /   Αναφορά
    Τι γλυκό παραμύθι!

    Με έκανε να χαμογελάσω!

    Ελπίζω να άρεσε και στη Λίλα...!
    #14620   /   13.06.2008, 17:08   /   Αναφορά
    Χεχε! Ωραίο ήταν και όντως κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό......