ελληνική μουσική
    932 online   ·  210.853 μέλη

    Βελτίωση Ήχου

    tommi34
    21.06.2007, 16:05
    Guys help....εκανα ενα κομματι στο fruity loops και εκανα μια εγγραφη σε cd αλλα οταν δυναμωνω την ενταση ακουγονται σκρατσ σκρουτς φυσηματα και το μπασο ακουγεται σαν να γινεται σεισμος 10 ριχτερ. τι πρεπει να προσεξω? υπαρχει κανενα προγραμμα που να τα περιοριζει ολα αυτα?

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Orfeus στις 21-06-2007 20:09 ]


    Thief
    21.06.2007, 17:01
    Στο pc παίζει κανονικά? Μήπως το έγραψες σε πολύ υψηλή ταχύτητα το audio cd?
    Lefterissamson
    28.06.2007, 14:46
    Οι παράμετροι στην προκειμένη περίπτωση είναι πολλές!
    1.Το κομμάτι ακούγονταν εντάξει πριν το γράψεις στο cd?
    2.Καλό είναι αφού τελειώσεις με την μίξη ενός κομματιού να το βάζεις σε κάποιον wave editor ,(βλέπε Wavelab κλπ)και να κάνεις επιμέρους μικροδιορθώσεις.EQ σε συχνοτικές περιοχές που θες να αλλάξεις ,Noise reduction-click&pop removal και τέλος μια τελική συμπίεση(compressor ή limiter) για να αυξήσεις το δυναμικό εύρος του κομματιού...Tέλος κάνε ένα normalize για να φέρεις την ανώτερη στάθμη στα 0db και είσαι έτοιμος.Αυτή η διαδικασία είναι πολύ κοντά στην διαδικασία mastering σε πιο ''home'' μορφή.
    3.Σε κάθε ευκαιρία πάντως λέω το εξής.Φρόντισε οι πηγές σου(δλδ οτιδήποτε ηχογραφείς με μικρόφωνο)να είναι πάντα όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που θες να ακούσεις στο τέλος.Φρόντισε δλδ να ηχογραφείς σωστά ,γιατί αν δεν γράψεις σωστά ,κανένα απ'τα εργαλεία που σου παρέχει η τεχνολογία(ήτε Hardware ήτε Software) δεν μπορούν να παράγουν κάτι που δεν γράφτηκε και να αλλάξουν δραστικά κάτι που πήγε λάθος.
    Καλή τύχη ,ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος...