ελληνική μουσική
    984 online   ·  210.856 μέλη

    Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στο Μετρό

    manblaz
    01.11.2007, 22:43
    Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 23 Νοεμβρίου εως 15 Δεκεμβρίου


    Ο βιρτουόζος λαουτίστας και ιδιαίτερα χαρισματικός τραγουδιστής, Μιχάλης Τζουγανάκης, θα βρίσκεται την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και για τέσσερα διήμερα Παρασκευή, Σάββατο, έως και 15 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή του ΜΕΤΡΟ.

    Σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα όπου η ελληνική παράδοση και ο σύγχρονος ήχος συνυπάρχουν αρμονικά, ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα μας ''ταξιδέψει '' σε δρόμους παραδοσιακούς και έντεχνους, δικούς του και άλλων αγαπημένων δημιουργών.

    Αν ψάχνεις για τις ρίζες του, πρέπει να ταξιδέψεις στα Σφακιά της Κρήτης. Για το «καλειδοσκόπιο» όμως, που «δονεί» τα λιμνάζοντα νερά της μουσικής, για τον μουσικό που πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, τότε θα πας πιο μακριά: σε μια παλιά συνοικία μεταναστών, στη πόλη Biringen του Βελγίου, όπου γεννήθηκε, φέροντας τη σφραγίδα της μουσικής στην ψυχή του. Μέσα στο σπίτι, η Κρήτη πάντα παρούσα. Στη γειτονιά, η απίστευτη διαφορετικότητα των παιδιών που τη συνέθεταν εκφραζόταν καθημερινά μέσα από τη συναναστροφή και το παιχνίδι, με χρώμα, γεύσεις, ήχους, μυρωδιές, μουσικές…..

    Έτσι υφάνθηκε η στόφα του Μιχάλη, προίκα ιδιαίτερη και ξεχωριστή.Γεννημένος και μεγαλωμένος στο εξωτερικό, γαλουχημένος όμως ελληνικά, διατήρησε την παράδοση και, όπως ο ίδιος λέει, ''είναι σαν να μπήκε σε χρονομηχανή και να συντηρήθηκε''. Κατάφερε να παντρέψει παλιούς και νέους ήχους με τρόπο μοναδικό για να εξωτερικεύει αυτά που αισθάνεται κι αυτά που συμβαίνουν μέσα του. Έτσι,εξαργυρώνει κατά τον πιο συνειδητό τρόπο,τα συναισθήματα, τις μνήμες και την παράδοση

    Μεγαλώνοντας, την εμπλούτισε με εμπειρίες μονάκριβες και σπουδές, εξελίσσοντας έτσι τα ακούσματα και οδηγώντας τα, με σεβασμό κι αγάπη, σε δρόμους μοναδικούς!

    Ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα μας ταξιδέψει σε προηγούμενες δουλειές του, στη παράδοση αλλά και σε ανέκδοτη δισκογραφία του που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.


    Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 10:30 μ.μ.
    Τιμή εισιτηρίου 15 €
    "ΜΕTΡO"
    Γκύζη & Κάλβου 83
    Τηλ. Κρατήσεων : 210.6439089 - 210.6461980


    πηγή μελωδία
    uNick
    02.11.2007, 00:15
    Standard θα κανονίσω να πάω!

    Αν κάποιοι θέλουν να πάνε, μπορούμε να κανονίσουμε τραπέζι MusicHeaven, οπότε ας ενημερώσουν εδώ.