ελληνική μουσική
    882 online   ·  210.851 μέλη

    Λουδοβίκος των Ανωγείων σε έκθεση παιδιών με ειδικές ανάγκες

    jorge
    28.11.2007, 21:02
    Δελτίο Τύπου
    Αθήνα 26.11.2007

    «Εικαστικοί Καλλιτέχνες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες»
    Έκθεση: 3-7 Δεκεμβρίου

    Συναυλία: Λουδοβίκος των Ανωγείων, 5 Δεκεμβρίου

    Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες) ανοίγει τις πύλες της στην Πάτρα η τέταρτη από τις Εκθέσεις «Εικαστικοί Καλλιτέχνες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες» στο Παλαιό Νοσοκομείο, αίθουσα Χάνσεν (οδός Κορρυλών 2, Πάτρα), και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα 3 Δεκ. στις 10:30π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης.

    Υπενθυμίζεται ότι 76 σημαντικά έργα αποτελούν το υλικό της Έκθεσης, ευγενική προσφορά εξήντα (60) καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Μυταράς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Ρένα Ανούση, Γιάννης Μητράκας κ.ά. που έχουν παραχωρήσει έργα τους υπέρ του κρατικού ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο σχολείο αυτό. Το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Kατάρτισης) ΑΧΑΪΑΣ, όπου φοιτούν παιδιά με νοητική υστέρηση κυρίως, δραστηριοποιείται στην εκπαίδευσή τους ώστε αυτά να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

    Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 9-12 το πρωί και 5.30-8.30 το απόγευμα (εκτός του απογεύματος της Τετάρτης 5 Δεκ.). Τα σχολεία μπορούν να την επισκεφθούν κατόπιν ραντεβού στο τηλ:6932-014.272.
    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ., μεγάλη συναυλία από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, προσφορά του καλλιτέχνη στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και με ελεύθερη είσοδο για κοινό. Η συναυλία θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (1.000 θέσεις), ενώ η είσοδος γίνεται με προσκλήσεις που το κοινό μπορεί να προμηθευθεί από: δισκοπωλείο Musical, δισκοπωλείο-βιβλιοπωλείο Discovery-Παπασωτηρίου, και βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία.

    Οι παραπάνω εκδηλώσεις οργανώνονται από το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, σε συνδιοργάνωση του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Δήμου Πατρέων και της Νομαρχίας Αχαΐας.
    Υπενθυμίζεται ότι οι καλλιτέχνες προσέφεραν τα έργα τους ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του σχολείου προς το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Μετά από το τέλος των Εκθέσεων, τα έργα θα αποτελέσουν καλλιτεχνική περιουσία του σχολείου και θα εκτίθενται σε κατάλληλο χώρο. Ειδικός κατάλογος-λεύκωμα των έργων διατίθεται στο χώρο της Έκθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη προηγηθεί τρεις (3 επιτυχημένες εκθέσεις στο Αντίρριο, στο Δήμο Πυλλήνης και στη Ναύπακτο.

    Έργα τους προσφέρουν οι καλλιτέχνες:
    Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Μυταράς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Ρένα Ανούση, Γιάννης Μητράκας, Βαγγέλης Τζερμιάς, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου, Βασίλης Καρακατσάνης, Βασίλης Βλασταράς, Ελένη Πολυχρονάτου, Κώστας Παγωμένος, Σοφία Σιδηροπούλου, Αλεξάνδρα Κούκου, Μαρίζα Μαρινοπούλου, Μιχαήλ Ρωμανός, Αποστόλης Φλέγκας, Μαριλένα Ζολώτα, Γκίλντα Βασιλειάδη, Κωνσταντίνα Χοχλάκα, Νίκος Μίχος, Χριστίνα Κονιστή, Μαρία Παπαδοπούλου, Αναστασία Ματσαρίδου, Ελένη Γούναρη, Κωνσταντίνος Πλέσσας, Μίκα Συμβουλίδου, Σοφία Σπηλιοπούλου, Ελένη Κατσούλα-Κορωναίου, Παναγιώτης Λιόσης, Μάρθα Τσινιβίδη-Παπαντωνίου, Μάριαμ Τσακιριάν, Ηλίας Χριστόπουλος, Μαριάννα Βουτσινά, Δόμνα Παναγοπούλου, Νινέτα Σμυρλή-Δαμβακάκη, Χαρά Χρυσανθάκη, Τότα Κοντογεωργά, Αγγελική Πολίτη, Σπύρος Πηλιούνης, Σταυρούλα Γεωργουλέα, Γιώτα Ντάτσικα-Μαχαίρα, Ειρήνη Μπράττη, Γιούλη Γαροφαλάκη, Πέτρος Γκοσιόπουλος, Γεώργιος Γκρέκας, Τάσος Δήμος, Στάμος Κέφαλος, Άρια Κομιανού, Βασίλης Λουκόπουλος, Ζάφος Ξαγοράρης, Διονύσης Παπαδάτος, Ευφροσύνη Παπαϊωάννου, Βούλα Πολονύφη, Παναγιώτα Ρούσσου, Πάτη Τσιτσεκλή-Μόρφη, Νικολέτα Αντωνοπούλου.

    Πληροφορίες:
    Σοφία Σιδηροπούλου,
    Ζωγράφος, Καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου,
    τηλ. 6932-014.272