ελληνική μουσική
    976 online   ·  210.857 μέλη

    Δειτε τις τελευταιες κυκλοφοριες

    elvisrock
    04.02.2008, 14:39
    Δειτε τις τελευταιες κυκλοφοριες στο www.rockandroll.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : elvisrock στις 07-02-2008 13:29 ]


    sitzoune81
    04.02.2008, 19:29
    ...με μπολικες μπυρες, vodka και αφθονο Jack Daniel's......
    πως αλλιως?!?!?!?!?!
    χαχαχαχα
    despinakontogianni
    05.02.2008, 23:20
    Με λίγη κόκκα ή κανα μπάφο και μισό κιλό ουίσκι!
    CHE
    06.02.2008, 12:04
    Επειδή αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούμε καθημερινά εδώ και 3 χρόνια (!) κάνοντας επισταμένη έρευνα σε βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, βιβλιογραφίες κ.λπ. ένα έχω να πω: Αν αυτά που γράφει ο συνάδελφος θεωρούνται ότι ‘‘έτσι γράφτηκαν τα τραγούδια’’ τότε εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης.
    Είναι τουλάχιστον γελοίο να γράφεις μία παράγραφο μερικών αράδων για το πως γράφτηκε κάθε τραγούδι όταν εγώ προσωπικά γράφω σελίδες ολόκληρες (για το καθένα).
    Πάρε παράδειγμα το American Pie για το οποίο γράφει 4 γραμμές. Τυχαίνει να είναι το τραγούδι με το οποίο ασχολούμαι αυτή την περίοδο κι έχω γράψει μέχρι στιγμής 37 σελίδες!!!

    Επιπλέον υπάρχουν λάθος πληροφορίες. Γράφει: ‘‘Με αφορμή το "American Pie" η Lori Lieberman τραγούδησε το "Killing Me Softly With His Song", το οποίο απογείωσε με την ερμηνεία της η Roberta Flack το 1973.’’
    Αυτό είναι παραπληροφόρηση. Η Lori Lieberman είχε πάει σε μία συναυλία του Don McLean και συγκινήθηκε πάρα πολύ με το τραγούδι ‘‘Empty Chairs’’ (και όχι το ‘‘American Pie’’). Αν θέλεις να κάνεις πραγματικά σωστή δουλειά, οφείλεις να διασταυρώνεις τα στοιχεία. Το λάθος αυτό (όπως και πολλά άλλα) ανακυκλώνονται σε διάφορα sites και αποκτούν μορφή ‘‘αληθινής ιστορίας’’ γιατί κανείς δεν κάνει μια υπεύθυνη δουλειά. Αν μπεις στο site π.χ. της Lori Lieberman γράφει αναλυτικά την εμπειρία της και, φυσικά, διαπιστώνεις εύκολα ότι το επίμαχο τραγούδι δεν είναι το American Pie αλλά το Empty Chairs.

    Πρόσφατα ανακάλυψα ένα blog που έχει ιστορίες τραγουδιών όπου ο συντάκτης έγραψε ότι το American Pie εν μέρει το εμπνεύστηκε ο Don McLean από το γεγονός ότι την ημέρα που σκοτώθηκε ο Buddy Holly, ο ίδιος χώρισε με την κοπέλα του η οποία ήταν υποψήφια για τον τίτλο της Μις Αμερική!!!
    Μα... είμαστε με τα καλά μας;;; Ο Buddy Holly σκοτώθηκε το 1959. Τότε ο Don McLean ήταν 14 ετών!!!
    Ειλικρινά, έχω σκεφτεί να κάτσω να επισημάνω στους ίδιους όλα τα λάθη, αλλά είναι τόσα πολλά που δεν θα έκανα άλλη δουλειά παρά να ασχολούμαι μ’ αυτό.

    Γι’ αυτό και προτιμώ να γράφω τις πραγματικές ιστορίες και να τις στέλνω για δημοσίευση στο e-Περιοδικό του Musicheaven. Τουλάχιστον αυτές είναι ολοκληρωμένες, εμπεριστατωμένες και διασταυρωμένες από χίλιες δυο πλευρές. Επειδή δεν μ’ αρέσει να περιαυτολογώ μπορεί ο καθένας να ψάξει και να βρει τις δημοσιεύσεις...
    elvisrock
    06.02.2008, 16:51
    Καλησπερα
    Καλο ειναι να γινεται κριτικη αλλα αυτη πρεπει να ειναι στα ορια της ευγενιας και του αμοιβαιου σεβασμου.Πχ εκφρασεις του στυλ ''τοτε εγω ειμαι ο παππας της Ρωμης'' ειναι εκτος του δικου μου κωδικα επικοινωνιας.Παρολα αυτα θα σου απαντησω τα εξης Οπως θα ειδες ειναι αρκετα τραγουδια στη λιστα .Εσυ γενικευσες την κριτικη σου περνοντας αφορμη απο ενα .Μα αληθεια εγω που ζω στο 2008 δεν μπορω νε εμπνευστω και να γραψω ενα τραγουδι για τα πρωτα βηματα του Elvis Presley στη Sun Records σε μια εποχη δηλαδη που ημουν αγεννητος;Και αν εγινε καποιο λαθος, τα λαθη ειναι για τους ανθρωπους .Αυτο πρεπει να το επισημανουμε με τροπο επιθετικo ;Τα 3 χρονια ερευνας μη σου φενονται και τοσα πολλα.....
    CHE
    07.02.2008, 07:52
    Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις (κρίμα είναι) να πω ορισμένα πράγματα:
    1. Όταν χρησιμοποιώ το β' εθνικό πρόσωπο δεν σημαίνει ότι προσωποποιώ τις παρατηρήσεις μου. Δηλαδή όταν γράφω ''οφείλεις να...'' δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά αλλά μιλάω γενικά γι' αυτόν που κάνει μία εργασία. Άλλωστε δεν μπορώ να ξέρω αν ο συντάκτης του άρθρου είσαι εσύ και όχι κάποιος άλλος.
    2. Φυσικά και μπορείς να εμπνευστείς από ένα γεγονός όποτε και να έχει γίνει. Δεν αμφισβητώ αυτό. Για το επίμαχο ''American Pie'' δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι ο Don McLean το έγραψε εμπνευσμένος από το θάνατο του Buddy Holly αλλά το (μη) γεγονός ότι την ίδια μέρα είχε χωρίσει με μία κοπέλα που ήταν υποψήφια για τον τίτλο της Μις Αμερική.
    3. Τα 3 χρόνια έρευνας δεν τελειώσανε. Σ' αυτό το διάστημα ολοκλήρωσα τις εργασίες μου για 40 συγκεκριμένα τραγούδια. Υπάρχουν όμως και εκατοντάδες άλλα και σίγουρα θα μου πάρει ακόμα περισσότερα χρόνια. Μη μου πεις όμως ότι το επίμαχο άρθρο πήρε πάνω από 1 ώρα για να γραφτεί, γιατί είναι τόσο επιφανειακό (και μάλιστα χωρίς διασταυρώσεις των όσων γράφονται) που φαίνεται ότι απλά έγινε μία πρόχειρη μεταφορά από άλλη πηγή.

    Τέλος πάντων, δεν θέλω να γίνομαι κακός. Απλά είναι ένα θέμα που καλό είναι αυτός που ασχολείται να το κάνει με μεράκι και με ευθύνη. Πίστεψέ με θέλει πολύ κόπο και ατέλειωτες ώρες. Αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει.
    Αν είσαι εσύ ο συντάκτης του άρθρου για το οποίο γκρινιάζω, ευχαρίστως να σε βοηθήσω προκειμένου οι φίλοι της μουσικής να έχουν σωστές και ολοκληρωμένες πληροφορίες.

    Καλή σου μέρα.
    RoCkLiViN2
    07.02.2008, 11:36
    Egw kserw pantws oti gia na grapsoun oi Rolling Stones to Paint it Black, prepei na eixan piei toulaxiston ena kilo koka...xaxaxa. E nai re paidia... Peite mou poios nifalios anthrwpos tha egrafe "I see a red door and i want to paint it black"... Poios nifalios kai xwris epirria narkotikwn tha eblepe mia kokkini porta kai tha ithele na tin bapsei mauri...ti na pw....