ελληνική μουσική
    999 online   ·  210.851 μέλη

    Αναζητηση καρτας ηχου για ηχογραφηση

    Niktaz
    15.03.2008, 23:25
    Γεια σας!!Eδω και αρκετο καιρο εχω με φιλους ενα γκρουπακι,τωρα τελευταια αποφασισαμε να ηχογραφησουμε κομματια μας και διαπιστωσαμε πως η οικονομικοτερη και ποιοτικοτερη λυση ηχογραφησης θα ηταν με μια καρτα ηχου.Επειδή ομως ειμαι τελειως ασχετος θα ηθελα να μου προτεινατε καποια καλη καρτα ηχου με τουλαχιστον 4 inputs για τεσσρα οργανα και μικροφωνο.Να μην υπερβαινει τα 300 ευρω.Αυτες τις μερες το εψαξα πολυ και βρηκα καποιεσ καρτες ηχου που μου φανηκαν πως με ικανοποιουν.lexicon omega usb audio card ειναι η μια.Μηπως επειδη ειναι usb θα υπαρχει χρονο καθυστερηση;Μου χουν πει ομως πως ειναι καλη για τα λεφτα της.Η αλλες ειναι terratec phase 88 kai terratec phase 26.Θα μπορουσατε να μου προτεινετε μηπως κατι αλλο;Να ρωτησω και κατι αλλο,Προενισχυση που λενε πως εχουν καποιεσ καρτες τι σημαινει;Ευχαριστω προκαταβολικα :)
    Laihogr
    15.03.2008, 23:47
    http://www.Thomann.de/gr/alesis_multimix_8_firewire.htm
    Κοίταξε αυτο..
    johnnyguitar
    16.03.2008, 00:47
    Χωρις να ειμαι και κανενας ειδικος,latency πλεον δεν παιζει σε εγγραφη audio μεσω usb εκτος και αν εχεις κανενα παλιο pc με λιγη μνημη που δεν τρεχει καλα το daw σου(πχ Nuendo,Qubase κτλ).Σαφως και η terratec ειναι κορυφη οποτε στα λεφτα που ψαχνεις ειναι μια καλη λυση,αλλα καπου στο site ειδα ενα φιλο μυσικο να λεει οτι ειναι πολυ ικανοποιημενος με την αγορα usb κονσολα της behringer νομιζω γυρω στα 250 ευροπουλα.Εγω,πριν απο κανα χρονακι και κατι,πηρα την tascam us-122l και ειναι μια χαρα.Γραφω βεβαια 2 καναλια,αλλα τελικα οταν θες να κανεις ηχογραφηση κομματιου και οχι οδηγου,καναλι,καναλι γραφεις.Παντως για την κονσολιτσα το σκεφτομαι για jam καταστασεις!Μηπως να ψαξεις και αυτη την εκδοχη?
    noizreduction
    16.03.2008, 09:55
    Για το θεμα latency, ειναι ολα σχετικα. Οι κυριοτεροι παραγοντες που θα προκαλεσουν latency ειναι οι εξης:

    1) Δυνατοτητες του υπολογιστη. Αλλιως δουλευει ενας υπολογιστης με 4GB RAM και εναν δυνατο επεξεργαστη και αλλιως ενας με 1GB RAM και εναν μετριο επεξεργαστη.
    2) Απο τα "effects" ( VST ) που θα βαλεις σε καθε καναλι. Πχ, εαν βαλεις απο εναν Compressor σε καθε καναλι, το latency θα αυξηθει σημαντικα, γιατι το σημα θα πρεπει να επεξεργαστει απο τον υπολογιστη.
    3) Απο την ικανοτητα buffering της καρτας. Αυτο βεβαια αφορουσε πιο παλιες καρτες ( καθως και τις καινουριες καρτες που δεν κανουν για ηχογραφηση, οπως της Creative ), ομως ακομα και σημερα για πολλους ειναι προβλημα.
    4) Απο το ποσα καναλια ηχογραφεις συγχρονως. Καταλαβαινεις πως οσα περισσοτερα καναλια ηχογραφεις, τοσο περισσοτερο latency θα εχεις ( αν και προσωπικα το εχω παρατηρησει με ηχογραφησεις που φτανουν τα 12 καναλια συγχρονως ).

    Οπως ειπαν και οι 2 παραπανω φιλοι, μπορεις να επιλεξεις αναμεσα απο την Alesis Multimix 8 USB2.0 και την Behringer Xenyx 1204.
    Σιγουρα η Alesis ειναι η καλυτερη επιλογη απο τις 2, γιατι σου επιτρεπει ενα "καθαροαιμο" multichannel recording, αφου το καθε καναλια εμφανιζεται σε διαφορετικο track μεσα στο Cubase/Nuendo. Ετσι ηχογραφεις καθε οργανο οπως θελεις και στη συνεχεια κανεις τη μιξη ανα καναλι.
    Απο την αλλη η Behringer ειναι η πιο φτηνη λυση και στελνει απλα ενα Stereo master σημα στον υπολογιστη. Με λιγα λογια, θα πρεπει να εχεις μιξαρει καλα το σημα απο πριν, ωστε να γραφτει stereo μεσα στον υπολογιστη.

    Προενισχυση πλεον εχουν ολες οι καρτες ( ηχογραφησης ). Αφορα την ικανοτητα της καρτας να δεχτει οργανα τα οποια απαιτουν ενισχυση του σηματος του ηχου τους ( κιθαρες, μπασα, κλπ ). Οι καρτες που εχουν αναφερθει πιο πανω, εχουν απο μονες τους προενισχυση, οποτε μην ανησυχεις.
    Niktaz
    16.03.2008, 10:20
    Σας ευχαριστω πολυ ολους.Εγω εχω ενα Pc Athlun64 3200gz 2 giga ram και ενας φιλος ενα lapdop core duo 1600 kai 4 giga ram οποτε δε φανταζομαι να υπαρχει προβλημα.Αυτη η καρτα Alesis Multimix 8 usb 2.0 εχει 8 εισοδους;Δηλαδη θα μπορουσαμε να καναμε ταυτοχρονη ηχογραφηση 8 οργανα;Φαινεται πολυ καλη.Και πολυ φθηνη.Ρωτησα για προενισχυση γιατι ενας φιλος που πουλουσε τη terratec phase 88 ειπε θα χρειαζοταν.Aυτη η καρτα απο οτι ειδα δε πρεπει να υπαρχει σε ελληνικα καταστηματα.Ευχαριστω!!!!!
    noizreduction
    16.03.2008, 17:01
    Μπορεις να κανεις 8καναλη ηχογραφηση και τη μιξη να την κανεις ξεχωριστα ( δηλαδη μεσα απο το προγραμμα που ηχογραφησες ).
    Τωρα για το εαν υπαρχει σε ελληνικα καταστηματα, δεν μπορω να σε διαφωτισω. Alesis προϊοντα ειδα στον Διαμαντοπουλο, οποτε υποθετω πως θα ηταν καλο να του κανεις ενα τηλεφωνο:
    Διαμαντοπουλος
    Niktaz
    16.03.2008, 22:46
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά και εσένα φιλε noise reduction.Οποτε θα προτιμήσω και θα πάρω τη Alesis Multimix 8 USB2.0 για τις ηχογραφησεις μας. :) H μόνη ενσταση που εχω με τα λιγα που κσερω και εμαθα τις τελευταιες μερες που ασχολουμαι και το ψαχνω ειναι πως δεν εγραφε τη ποιοτητα εγγραφης οπως τις αλλες που ειχα δει,οπως π.χ 24bit\96kxz η αν εχει ASIO.Αυτο σημαινει πως ισως δε κανει τοσο καλη εγγραφη;Οπως και να χει εμπιστευομαι τις γνωσεις σας.Σας ευχαριστω πολυ μας βοηθησατε πολυ φιλοι.
    noizreduction
    17.03.2008, 10:17
    Θα σου προτεινα να μην αγχωνεσαι για τη συχνοτητα και τα bit της ηχογραφησης. Για μια απλη multichannel ηχογραφηση που θελεις εσυ, τα 44,1Khz και τα 16 bit ειναι μια χαρα. Εξαλλου, οταν θα τα "καψεις" σε CD, αυτα τα χαρακτηριστικα θα πρεπει να εχει ο ηχος σου.

    ASIO εχει η συγκεκριμενη καρτα, μιας και "φοραει" τον πυρηνα της Alesis ION ( αλλη καρτα της ιδιας εταιριας ).

    Καλες ηχογραφησεις
    blackdragon
    17.03.2008, 12:41
    Εγώ έχω την M-Audio Delta, από το Thomann.de την πήρα κ εγώ...Καλή είναι μόνο που έχει προβληματάκι με τα creative 5.1 λόγω του μονοκάναλου ήχου...Πάντως είναι σχετικά οικονομική λύση
    Niktaz
    17.03.2008, 13:29
    Ευχαριστω πολυ noizreduction που μου ελυσες τις αποριες!!τη παρηγγειλα μενει τωρα να ρθει και να την δοκιμασουμε χεχε.Πιστευω να μην εχω πολλες αλλες ερωτησεις και σας ξαναζαλίσω.Το cubase το ειχα δουλεψει λιγακι καθως το ειχε πακετο μαζι με το πολυεφφε zoom g2,1.Χαιρετωωω και ευχαριστωω!!
    Niktaz
    27.03.2008, 15:30
    Χαιρετώω και πάλι!!!Πήρα τη κάρτα Alesis Multimix 8 USB2.0 και μπορώ να πω πως κάνει πολύ καλή δουλειά και πως άξιζε τα λεφτά της.Το μόνο που θα ήθελα να πω και να ρωτήσω είναι πωσ όταν κανουμε ηχογράφηση μεσω του cubase στέλνει τον ήχο μιξαρισμένο σε 2 κανάλια απο 4 όργανα και έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστουμε το καθε οργανο ξεχωριστά.Λέει πως έχει κανάλι δεξιάς εισόδου και αριστέρης μόνο.Είμαστε ικανοποιημένοι βέβαια αλλα αν υπάρχει και αυτή η δθνατότητα θα ταν ακομη καλύτερα.Φίλε noizreduction μήπως γνωρίζεισ να μου πεισ η όποιοσάλλος φίλος ξέρει?Ευχαριστώ πολυυ!!
    noizreduction
    27.03.2008, 15:36
    Κατα πασα πιθανοτητα πρεπει να ρυθμισετε απο το Control Panel του Cubase, ποσα καναλια υπαρχουν στην εισοδο ( default ειναι να αναγνωριζει μονο 1 στερεο καναλι ), ωστε να εμφανιστουν και στη κυρια επιφανεια.
    Thanasismavr
    29.03.2008, 18:43
    Έλα φίλε.
    Εγώ γράφω με το γρουπ σε Terratec phase 88.
    Επίσεις μάλλον θα χρειαστείς ένα προενισχυτή μικροφώνου (με μια ή δύο εισόδους είναι μια φτηνή λύση).Να προτιμήσεις λαμπάτη προενίσχυση.
    Αν γράφεις σε Cubase πολλά κανάλια ταυτόχρονα μία καλή συμβουλή είναι να τα περνάς direct στην κάρτα χωρίς Modulation και τέτοια κόλπα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο έχεις καθαρότερο input στο cubase.Εγώ το μοναδικό input που περνάω στην κάρτα με εφφέ είναι αυτό της φωνής γιατί έχω ένα πάρα πολύ καλό rack για αυτό τον σκοπό.Προυπόθεση είναι βέβεα πως μετά δεν πειράζω τίποτα στο output του cubase διότι το έχω ρυθμισμένο από πριν.Άντε να κάνα κάπια ελάχιστα πράγματα στο editing.Τώρα όσο αναφορά τα midi κανάλια (αν γράφεις midi) δεν έχεις κανένα πρόβλημα πιστεύω.
    Και τέλος όλα τα audio (κιθάρες,μπάσσο,) τα περνάω με μικρώφωνα shure sm57 μπροστά από τους ενισχητές.Και για τα τύμπανα έχω ένα set μικροφώνων πάλι shure για drums setup.
    Ξέχασα να σου πω πως καλό είναι να έχεις και κάποιον compressor rack (λάμπάτο αν προτιμάς βέβαια θες αρκετά χρήματα για κάτι τέτοιο) για να ελέγχεις τις στάθμες των καναλιών.
    Η εμπειρία μου μου λέει πως όσο λιγότερο πειράζεις τα κανάλια στο cubase τόσο καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα θα έχεις! Δώσε βάση δηλαδή στα Inputs των καναλιών πριν περάσουν στο cubase.



    babis1p
    22.04.2008, 03:47
    Καλησπερα παιδια,
    Εχω την tascam us-122 και σκεφτομουν να αναβαθμιζομουν με την m-audio firewire 1814 http://www.Thomann.de/gr/m-audio_firewire_1814.htm ποια θα ηταν τα ωφελη μια τετοιας κινησης;Αν βοηθαει να προσθεσω οτι γραφω ενα-ενα τα καναλια.Ευχαριστω εξ'αρχης.