ελληνική μουσική
    818 online   ·  210.853 μέλη

    Ηλεκτρ. Κιθάρα χορδές + εξοπλισμός

    mouthnspas
    17.06.2008, 20:02

    Καλησπέρα σε όλους τους μουσικόφιλους! {#emotions_dlg.thumbup} Μόλις έγινα μέλος οπότε καλώς σας βρήκα. Εδώ και 2-3 μήνες κάνω μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας σε ωδείο και ομολογώ πως τα πηγαίνω περίφημα, εξαιτίας του ότι έχω αποκτήσει τις "βάσεις" από τα μαθήματα πιάνου που έκανα.Αγαπώ την ηλεκτρική! {#emotions_dlg.clap}

    Στο θέμα μου τώρα.

    Ο καθηγητής μου με συμβούλεψε να αλλάξω τις χορδές της ηλεκτρικής, καθώς είναι σκληρές, και να τις αντικαταστήσω με κάποιες πιο "μαλακές", soft, ή τουλάχιστον με "σκληρότητα" μικρότερη του medium.Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε? Μένω Χαλάνδρι και το μόνο μουσικό κατάστημα που έχω προσέξει είναι ο "ΝΑΚΑΣ".

    Αν μπορεί κάποιος να κάνει post κάποιο link ή τουλάχιστον να μου πεί πόσο περίπου θα μου κοστίσει αυτή η αγορά?

    Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω ένα 2ο καλώδιο σύνδεσης κιθάρας-ενισχυτή, καθώς και "αυτό το πράγμα στο οποίο στηρίζουμε τις παρτιτούρες" και επιπλέον πένες. {#emotions_dlg.blink}

    Καμία πρόταση? Πόσο περίπου θα μου κοστίσουν όλα μαζί?

    Το μοντέλο κιθάρας είναι Ibanez GSA6JU και του ενισχυτή Ibanez GTA15R

     

    Ευχαριστώ προκαταβολικά Smile


    anagnar
    18.06.2008, 11:16

    Καλημερα ,για να περασεις απο π.χ 10ρες σε 9ρες που ειναι πιο μαλακες και πιο ευκολες στο παιξιμο θα πρεπει να ρυθμισεις και την κιθαρα αντιστοιχα και ειναι κατι που προφανως δεν μπορεις να το κανεις μονος σου οποτε πρεπει να την πας σε καποιον για να στην "σενιαρει".Οσον αφορα τις χορδες μπορεις απλα να παρεις απο τον ΝΑΚΑ τις daddario που ειναι μια χαρα και κοστιζουν περιπου 6,5 ΕΥΡΩ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..


    mouthnspas
    18.06.2008, 15:51

    Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ {#emotions_dlg.thumbup}


    VoodooChild
    20.06.2008, 11:14

    Για να αλλάξεις χορδές από 10άρες σε 9άρες δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση.

    Εγώ όταν ξεκίνησα έπαιζα με 9άρες, μετά πήγα σε 10άρες και μετά από λίγο καιρό έβαλα 11άρες κι όλα αυτά χωρίς κάποια ρύθμιση. Σε ό,τι αφορά τη μάρκα των χορδών, εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις elixir, που ναι μεν είναι λιγο πιο ακριβές από τις daddario, αλλά έχουν μεγάλη αντοχή.

    Τέλος, καλό θα ήταν να πας την κιθάρα σου για setup αν δεν της έκαναν όταν την αγόρασες.


    mouthnspas
    20.06.2008, 11:50

    Δηλαδή αγοράζωντας ένα νούμερο χαμηλότερο δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση έτσι? Και αυτό το setup που αναφέρεις τι είναι, η κιθάρα που αγοράζεις για πρώτη φορά δεν είναι σωστά ρυθμισμένη από το εργοστάσιο κιόλας? Πρέπει να πάω σε κάποιον "που ξέρει" ή μπορεί π.χ να με εξυπηρετήσει και ο ΝΑΚΑΣ? Επίσης ποιά είναι η κλίμακα μέτρησης του μεγέθους χορδής? απο 9 εώς 12 π.χ?{#emotions_dlg.confused1} Σόρρυ, είχα πολλές απορίες! {#emotions_dlg.helpsmilie}

    Ευχαριστώ Smile


    VoodooChild
    20.06.2008, 12:11

    Η κιθάρα βγαίνοντας από το εργοστάσιο - σχεδόν πάντα - δεν είναι σωστά ρυθμισμένη.

    Για setup θα σου πρότεινα να πας ή στον Δήμου, ή στον Καγμάκη ή ακόμα καλύτερα στον Jimmy.

    Καγμάκης και Δήμου βρίσκονται στην Εμμ. Μπενάκη και ο Jimmy στη Χαρ. Τρικούπη. Αριθμούς δεν θυμάμαι, αλλά με μία αναζήτηση στο net θα τους βρεις.

    Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των χορδών, υπάρχουν και πιο λεπτές από τις 9άρες, όπως υπάρχουν και πολύ πιο χοντρές από τις 12άρες. Δεν γνωρίζω ακριβώς μέχρι πόσο φτάνουν.

    Επίσης μπορείς να κάνεις και συνδυασμούς. Εγώ π.χ. παίζω με 11άρες, αλλά σκέφτομαι να βάλω 12άρες σε E - A - D και 11άρες σε G - B - E.

    Ελπίζω να βοήθησα.


    mouthnspas
    20.06.2008, 12:30

    Παράθεση:
    Το μέλος mouthnspas στις 20-06-2008 στις 12:30 έγραψε...

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! {#emotions_dlg.biggrin}, από εδώ και στο εξής θα φροντίζω για το service της κιθάρας από πιο νωρίς. Πάω να ψάξω google... Καλή σου μέρα!


    Έψαξα λιγάκι στο net αλλά δεν ξέρω αν με βοήθησε και πολύ αυτό..Διάβασα και κάποια posts απο άλλα forum τα οποία αναφέρονται σε περίεργες καταστάσεις, καθυστερήσεις παράδοσης ή ακόμα και σε "μισοτελειωμένες" κιθάρες οι οποίες χρεώθηκαν και με το παραπάνω στους ιδιοκτήτες τους.

     

    Όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν έχω πολύ καιρό που αγόρασα την ηλεκτρική και άρχισα μαθήματα και δεδομένου οτι δεν ξέρω και πολλά σχετικά με τις κιθάρες (γι'αυτο λοιπόν ρωτάω για να μάθω!) δεν θα ήθελα να "πέσω θύμα" κάποιου επιτήδειου {#emotions_dlg.sad} που δεν θα μου κάνει καλή δουλειά.Δεν με νοιάζει τόσο το να πληρώσω λιγο παραπάνω, όσο η κιθάρα μου να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.


    Πάντως παρατήρησα οτι πολλά καταστήματα βρίσκονται στην Χαρ.Τρικούπη καθώς και στην Εμμ. Μπενάκη οπότε σκέφτομαι να κάνω μια "έρευνα αγοράς" προτού αποφασίσω σε ποιόν να εμπιστευτώ την ηλέκτρική.

     

    Τέλος, αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι επιπλέον, ή να δώσει καποια συμβουλή, feel free {#emotions_dlg.tt2}

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mouthnspas στις 20-06-2008 13:19 ]


    mouthnspas
    21.06.2008, 14:39

    Τελικά αγόρασα ένα σετάκι GHS Boomers 008 (κόκκινη συσκευασία) καθώς δεν υπήρχαν Daddario στο μέγεθος που ήθελα..Για setup βλέπουμε...


    malmsteen17
    22.06.2008, 04:56

    Φίλε μου mouthnspas, για setup όπως προείπαν, πρέπει να την πηγαίνεις ανά διαστήματα καθώς λόγω φυσικής φθοράς από την χρήση της, θα θέλει καθαρισματάκι (παντού...), θα θέλει ένα καλό ρύθμισμα για να μην "ταστάρει", θα θέλουν ένα check οι μαγνήτες και οι προφανείς καλωδιώσεις της κ.α. πολλά... Εγώ την πηγαίνω μία φορά τον 3μηνο για σιγουριά. Υπήρξαν και περιπτώσεις που την πήγα και πιο νωρίς λόγο μεγάλης χρήσης (καθότι είμαι και λίγο λιωμένος{#emotions_dlg.laugh}). Μπορείς να ρωτήσεις σε ένα κατάστημα (π.χ. ΝΑΚΑΣ), πόσο θα σου πάρει για ένα full service της κιθάρας σου...

    Και εμένα έχει καθυστερήσει αλλά σε μεγάλα μαγαζιά αυτό γίνεται λόγω φόρτου εργασίας... Άσε που αν δεν σου κάνει καλή δουλειά, μπορείς να την πας πίσω και να απαιτήσεις να την ξαναδούν... Εγώ προσωπικά δεν πάω στον ΝΑΚΑ (δεν με βολεύει η απόσταση) αλλά σε άλλο μεγάλο μαγαζί και το έχω κάνει αυτό που σου λέω... Δεν ήταν προσαρμοσμένη όπως ζήτησα να είναι μετά το service και την ξαναπήγα πίσω... Εννοείται πως δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω... Όσο για χορδές, εμπειρικά με τον καιρό θα συνειδητοποιήσεις ποιές σε βολεύουν καλύτερα... Εγώ βάζω πάντα ELIXIR 9άρες γιατί όπως είπε και ο VooDooChild, θα σου κρατήσουν για πολύ περισσότερο καιρό... Αν η κιθάρα σου έχει tremolo και το χρησιμοποιείς, βάλε ELIXIR ασυζητητί διότι εγώ έχω πολύ κακές εμπειρίες από τις DaDario... Αυτά από μένα... Ελπίζω να σε βοήθησα...

    Καλή τύχη φίλος και καλή αρχή...!!!

    {#emotions_dlg.beer}


    mouthnspas
    22.06.2008, 16:09

    Φίλε malmsteen17 σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου δώσεις ένα χεράκι βοηθείας Smile

     

    Μόλις έβαλα τις νέες χορδές στην κιθάρα και την κούρδισα..αν και είχα ένα μικρο-ατύχημα με την 1η χορδή (καθώς προσπαθούσα να την περάσω απο το τρυπάκι που έχει το κουρδιστήρι ή όπως αλλιώς λέγεται αυτός ο μοχλός, κόπηκε ένα μικρό μέρος της. Ευτυχώς που βρισκόταν στην άκρη και όχι στο μέσον της χορδής {#emotions_dlg.wacko})

     

    ..ζορίστηκα λίγο να την βάλω όπως πρέπει αλλά φαίνεται οτι τα κατάφερα {#emotions_dlg.clap} Το παιδί στο ταμείο του ΝΑΚΑ μου τόνισε οτι εξαιτίας του μικρού μεγέθους υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κοπούν οι χορδές, ίσως δηλαδή να χρειαστεί να τις αλλάζω πιο συχνά.

     

    Τώρα ως αναφορά το setup θα πρέπει να το καθυστερήσω λίγο λόγω οικονομικών προβλημάτων, ελπίζοντας πως θα μαζέψω τα λεφτά δουλεύοντας το Καλοκαίρι {#emotions_dlg.tt2}

     

    Σκεφτόμουνα μαζί με το Setup να του ζητούσα να βάλει και κανένα σχέδιο πάνω στην κιθάρα..

     

     

    Καλό κάψιμο malmsteen17(με την καλή έννοια xD) και σε ευχαριστώ και πάλι Wink