ελληνική μουσική
    777 online   ·  210.851 μέλη
    x_drakos
    17.11.2008, 16:37

    γεια σας,σκεφτομαι να αγορασω καινουριο synthesiser και ειμαι μεταξυ του korg m3 και του roland fantom g6 αν και ψηνομαι περισσοτερο για το yamaha motif xs6.παιζω Pop Rock και θελω να μπορω να φτιαξω δικους μου ηχους και να μπορω να τους χειριζομαι γρηγορα on stage.θα ηθελα τη γνωμη σας για τα 3 οργανα και καποια αλλη προταση.Διαθετω γυρω στα 2000 ευρω..ευχαριστω.

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : x_drakos στις 17-11-2008 16:38 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : x_drakos στις 17-11-2008 21:16 ]


    noizreduction
    17.11.2008, 21:19

    Περα απο τις 2 εταιριες ( που ιδιαιτερα η Roland εχει χαρακτηρισει τα 80s-90s με ορισμενους ηχους της ) υπαρχουν κι αλλες που θα μπορουσες να ριξεις μια ματια. Πχ, Yamaha και Kurzweil που ειναι πιο κοντα στο ειδος που θες.

     

    Υποψιν, το m3 δεν εχει αποσπασει θετικες κριτικες ομως εαν δεν πας να δοκιμσεις απο μονος σου τα μηχανηματα αυτα, τοτε δεν προκειται να αποκτησεις μια πληρη εικονα.


    Sokratis121974
    19.11.2008, 16:44

    Αγαπητε φιλε η αφου εισαι σε Rock and Pop style νομιζω οτι η καλυτερη δυνατη λυση ειναι ενα Nord Stage το ποιο ειναι ενα πραγματικα απιθανο οργανο που ειδικευται σε τετοιου ειδους ηχους.

    Εχει τεσσερα section που χωριζονται σε ξεχωριστα τμηματα δηλαδη, για καθε κατηγορια ηχων με διαφορετικο ελεγχο στο καθενα, απο εξαιρετικα Grand Pianos, organ style B3 με απιθανο ελεγχο του Leslie και τρομερη πιστοτητα ηχου, τρομερα ηλεκτρικα πιανα Rhodes, Wurlitzer, Hohner Pianet, Hohner Clavinet, και τελος synth section με παρα πολλες τις τεχνικες συνθεσης οπως FM, Wavetable, Subtractive κτλ.

    Οσον αφορα αυτα που αναφερεις θα συμφωνησω με τον φιλο (και παντα ενημερωμενο noizreduction) και αν με ρωτουσες θα προτιμουσα το καινουριο fandom G series το οποιο ειναι εκπληκτικο.

    Ομως πιστεψε με!!!  Δες το οργανο που σου αναφερω, μπες στο Youtube και κανε μια αναζητηση για να το ακουσεις, και αφου ειναι και στα χρηματα που διαθετεις ειναι νομιζω μια απο τις σοβαροτερες λυσεις...σου το λεει πληκτρας με 20ετη πειρα!!!.....οχι οτι σημαινει κατι αυτο, απλα την εχω παθει πολλες φορες στο παρελθον και καπου εχω και εγω τωρα μια πειρα να μπορω να ξεχωρισω κατι καλο.

    Καλη τυχη.

     


    noizreduction
    19.11.2008, 17:05

    E, οχι και σωστα ενημερωμενος. Κι αν ειμαι ενημερωμενος, μερικες φορες ξεχναω να αναφερω καποια πραγματα!

    Οντως στο ποσο των 2000Ε "παιζει" και η Nord, που ομολογουμενως εχει τα καλυτερα και πιο ευελικτα οργανα για live ( ισως με το πιο οργανωμενο κι ευκολο routing για το μουσικο επι σκηνης ). Επισης να προσθεσω πως εχει τρομερη ποιοτητα κλαβιε σε ολα τα μοντελα της.

    Στο θεμα ηχων εχω να αντιπαραβαλλω την Kurzweil που ομως χανει τρομερα σε ευελιξια μπροστα στη Nord. Παρολαυτα εαν με ρωταγε κανεις για το πιο οργανο θα επελεγε..ε..θα πηγαινα σε Kurzweil (  α ρε συγχωρεμενε Wright τι μας κανεις ).


    x_drakos
    19.11.2008, 20:45

    σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες αν και μπορω να πω οτι με μπερδεψατε περισσοτερο!θα το ψαξω λιγο ακομα,δεν βιαζομαι κ ιδιεταιρα..ευχαριστω.