ελληνική μουσική
    486 online   ·  210.882 μέλη

    Για Καλύτερο ήχο

    Johny
    11.03.2009, 20:59

    Εκτός από τα δαχτυλίδια και το σφουγγάρι μέσα στην κάσα υπάρχει κάπια αλλη μέθοδος να εξομαλύνω των ήχο των τυμπάνων μου??


    djmetronomos
    12.03.2009, 00:23

    Τι εννοείς? Δε σου αρέσει ο ήχος? Κουδουνίζουν πολύ? Ή θέλεις να τα μαφλάρεις για να μην τα ακούνε οι γείτονες? Για το τελευταίο, μπορείς να γεμίσεις τα τομ και το βαθύ με εφημερίδες.

    Η κάσα πάντως βγάζει ωραίο ήχο με ένα μαξιλάρι ν' ακουμπάει από μέσα στο κάτω μέρος του δέρματος, μαξιλάρι ύπνου μαλακό κατά προτίμηση για να κοντρολάρεις πόσο θέλεις να ακουμπά. Αν θέλεις πολύ στεγνό ήχο, δοκίμασε χαρτί κουζίνας διπλωμένο στα 4, που το πιάνεις στο πάνω μέρος των τομ με ταινία, να εφάπτεται στο δέρμα αλλά και στο στεφάνι. Τα μεταλλικά στεφάνια πάντα κουδουνίζουν. Επίσης τα δέρματα παίζουν ρόλο. Τα Pinstripe της Remo είναι πιο 'στεγνά΄, τα Ambassador πιο κουδουνάτα... Προσωπικά, δε μου αρέσει να βάζω πολλά μονωτικά - εμποδίζουν το δέρμα να πάλλεται ελεύθερα, μισώ το σφουγγάρι μέσα στην κάσα που νεκρώνει τον ήχο, κι εξάλλου κάποιοι από τους αγαπημένους μου ντραμίστες δεν έβαζαν τίποτα στα τύμπανα - John Bonham, Phil Collins... Ασφαλώς παίζει ρόλο και η μάρκα ντραμς, τα μεγέθη, κλπ. Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Να θυμάσαι όμως ότι όταν παίζεις μόνος θα ακούς κάποιες ενοχλητικές συχνότητες, οι οποίες όταν είσαι με την μπάντα θα χαθούν μέσα στον ηλεκτρισμό. Αν τα έχεις παραμπουκώσει, θα είναι πολύ ήσυχα και θα 'χαθείς' μέσα στον ηλεκτρισμό.

     


    -----------------
    "Energy Fools The Magician"

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : djmetronomos στις 12-03-2009 00:28 ]