ελληνική μουσική
    852 online   ·  210.851 μέλη
    jorge
    26.10.2009, 21:48

    Domenica
    Το καινούργιο ηχογράφημα των  Domenica έχει τίτλο "ΛΗΘΗ".
    Προτείνει άλλο ήχο,έχει διαφορετική άποψη, δώδεκα τραγούδια, διαμορφώνοντας έτσι το σκηνικό, της πέμπτης ανεξάρτητης δισκογραφικής προσπάθειάς τους.
    “Μόνο εσύ χαμογελάς”, “Πατρίδα ξένη”, “Καταδικασμένοι”  παίζονται στα ραδιόφωνα.
    Domenica : Δημήτρης Κανελλόπουλος - φωνή, κιθάρα, μπάσο
    Γιώργος Ντρες - κιθάρα, μπάσο, Θωμάς Ανδρέου - τύμπανα, κρουστά
    Ηχοληψία-Μίξη: Βαγγέλης Καραπέτρος Pazl studios
    Mastering: Brian Gardner at Bernie Grundman Mastering,Hollywood, CA

    Οι ενέργειές μας έχουν κάτι από την ανυπαρξία και το κενό μιας αλήτικης ζωής(Ζενέ).

    Λήθη.Μυθολογικό ποτάμι του βασιλείου του Άδη, ένας απ' τους πέντε μυθικούς ποταμούς του Κάτω Κόσμου. Οι αρχαίοι προσέδιδαν στο ποτάμι μαγικές ιδιότητες. Πίστευαν ότι τα νερά του είχαν τη δυνατότητα να προκαλούν αμνησία στους νεκρούς που έπιναν από αυτά εξαλείφοντας κατά κάποιο τρόπο όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ο ποταμός παριστάνεται με τη μορφή ενός γέροντα, που κρατά στο ένα του χέρι μία υδρία και στο άλλο ένα κύπελλο.Λήθη ονόμαζαν επίσης, τη θυγατέρα της Έριδος, προσωποποίηση της αφηρημάδας και της αγνωμοσύνης.
    Λήθη σημαίνει και λησμονιά.
    Διαδικτυακοί τόποι :

    http://www.Domenica.gr
    http://uk.myspace.com/Domenicacom


    Gilberto
    15.11.2009, 10:21

    Μόλις το άκουσα.Πολύ καλό!Αντε να τους δούμε και ζωντανά κάπου να τα σπάσουν όλα.{#emotions_dlg.rockon}


    Nancyless
    20.11.2009, 16:43

    Τους λατρεύω ότι και να κάνουν.Το καινούργιο τους είναι πολύ δυνατό και νομίζω το καλύτερο που έχουν βγάλει ως τώρα.

     


    SLAO
    05.12.2009, 09:47

    Συμφωνώ.Είναι πολύ καλός δίσκος.Καλή επιτυχία Domenica.


    Reason
    05.12.2009, 20:56

    Εκ των προτέρων θα θελα να πω , πως περισσότερα θετικά μου άφησε στο άκουσμα του ο νέος δίσκος των παιδιών, με μια δόση έκπληξης (όχι όμως ολοκληρωμένη και θα αναφερθώ παρακάτω σ’ αυτό) παρά κάτι αρνητικό (που αισθανόμουν σε κάθε καινούργια δουλειά που παρουσίαζαν, καθώς δίσκο με τον δίσκο έπεφταν πολύ στην εκτίμηση μου, καθώς επαναλαμβάνονταν συνεχώς, αναπαρήγαγαν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και μάλιστα χειρότερα από τα προηγούμενα).  Πίστευα πλέον πως οι Ντομένικα δεν έχουν να μας πουν τίποτα καινούργιο και ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν σαν συγκρότημα.

    Ακούγοντας τον νέο τους δίσκο εξεπλάγην για την διαφορετικότητα του ήχου τους, προσδίδοντας στον μέχρι τώρα ανάλαφρο – ποπ ήχο τους, πιο «ηλεκτρικές» ενορχηστρώσεις, πιο «σκληρές» για το ύφος τους, καθαρά πλέον με μια «ροκ» διάθεση.  Κατά πρώτον θα έλεγα ένα μεγάλο «μπράβο» γι’ αυτή την αλλαγή, αυτό το «ρίσκο» που πήρανε, διότι το κοινό τους πλέον είχε περιοριστεί σε ανθρώπους (κυρίως μικρά κοριτσάκια) που ακούνε γλυκανάλατες ρομαντικές μπαλάντες, συνυφασμένες με το όμορφο και  αρρενωπό παρουσιαστικό του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Δεν ξέρω ποιος, με ποιον τρόπο και για ποιο λόγο τους «τσίγκλησε» προσπαθώντας να τους δείξει πως είχαν μεταμορφωθεί πλέον σε μια «γλυκανάλατη» μπάντα που έπαιζε συνεχώς στο ίδιο ύφος, χωρίς να έχει να πει κάτι καινούργιο και αποφάσισαν να κάνουν αυτή την ριζική αλλαγή στον ήχο τους.

    Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια για το ύφος του καινούργιου δίσκου και αυτό το «ρίσκο» που πήρανε (χάνοντας πιθανόν μεγάλη μερίδα από το μέχρι τώρα κοινό τους) φτιάχνοντας τραγούδια πιο «προσεγμένα» στην ενορχήστρωση, δυναμικά (μακριά από το γλυκανάλατο ύφος τους) με αρκετή δόση ροκ που σε ορισμένα τραγούδια πλησιάζει και το hard (για τα δικά τους δεδομένα φυσικά). Ως εδώ όλα καλά και θετικά (όσον αφορά τον «νέο» ήχο).

    Από εκεί και πέρα όμως έχω και κάποιες «ενστάσεις». Αυτός ο ήχος ταιριάζει στο γενικότερο ύφος του συγκροτήματος; (γιατί για κάποιους κακοπροαίρετους θα φαίνεται σαν να «μαϊμουδίζει»). Οι στίχοι διαφορετικοί και αυτοί (αφήσανε κάπως το «ερωτικό» στοιχείο) κοινωνικοπολιτικοί θα έλεγα, αλλά πάντα στο «απλοϊκό» ύφος  γραφής του συγκροτήματος (θυμάστε πως γι’ αυτό το θέμα είχαν «κατηγορήσει» και τα Κίτρινα Ποδήλατα για το «κι αν πάρω φόρα», επαναστατικός στίχος μεν, απλοϊκός στην γραφή του δε). Ένα δεύτερο στοιχείο που δεν μου «κόλλησε», είναι η φωνή του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Μπορεί να άλλαξε στυλ (πιο… ροκ), μπορεί να άφησε μούσι – μαλλί (αφήνοντας πίσω το αρρενωπό στυλ  που «τρέλαινε» τα κοριτσάκια), αλλά συνεχίζει ακόμα και τραγούδια με κοινωνικοπολιτικό στίχο και «σκληρό» ήχο να τα τραγουδάει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (τα τραγούδια «χάνουν» πολύ στα κουπλέ κυρίως ,από το γενικότερο «ροκ» ύφος τους).  Και το τρίτο και τελευταίο στοιχείο που δεν μου άρεσε, είναι πως ο δίσκος στο γενικότερο άκουσμα του «κουράζει» γιατί έχουν επιλέξει συνεχόμενα «δυνατά» και «δυναμικά» κομμάτια (χωρίς κάποια «ανάσα» μιας μπαλάντας ενδιάμεσα) που στο τέλος καταντάει κουραστικό (αν και όχι άσχημα τραγούδια). Γράψανε δυναμικά κομμάτια, και μπράβο τους, αλλά τον γέμισαν όλο τον δίσκο μόνο με τέτοια, χωρίς κάποια «εναλλαγή» στην διάθεση του ακροατή.

    Συνοψίζοντας, να πω (για να μην παρεξηγηθώ, καθώς ανέφερε εκτενώς μόνο τις «ενστάσεις μου») ότι ο καινούργιος δίσκος τους μου άρεσε γενικά (παρόλο που δεν είναι του γούστου μου), πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες δουλειές τους, τους αξίζει ένα «μπράβο» για την γενικότερη αλλαγή (προς το καλύτερο κατά την γνώμη μου) αλλά πιστεύω πως έχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης για να βγάλουν μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά…


    -----------------
    Όλα είναι δρόμος... Τίποτα δεν πάει χαμένο....

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 05-12-2009 20:59 ]


    SLAO
    07.12.2009, 16:50

    Καλή η προσπάθεια αλλά δεν μας έπεισες.Κυριαρχεί μια αντίφαση η οποία είναι κατεγραμμένη σε όλα τα post που έχεις κάνει στο musicheaven.Αν δεν το ξέρεις όλοι μπορούν να δουν τι έχουμε γράψει ως τώρα.Άυτά που γράφεις βγάζουν μια προσωπική αποτυχία,μια λύπη.Εσύ ξέρεις καλύτερα.Επι της ουσίας τώρα.Αν περίμεναν από σένα κριτική θα στην είχαν ζητήσει.Δεν είσαι ειδικός και ούτε υπογράφεις ποιος είσαι.Εδώ γράφουμε αυτοί που αγαπάμε το σχήμα και λέμε την γνώμη μας.Στο είχα πει και την προηγούμενη φορά,δεν το κατάλαβες και περίμενες πότε θα postaro για να πεις τον πόνο σου πάλι.Κι απ'ότι φαίνεται είναι βαρύς κι ασήκωτος.

    Smile


    dres
    10.12.2009, 16:06

    Image and video hosting by TinyPic


    Reason
    12.12.2009, 07:32

    Προσωπική αποτυχία; Λύπη; Πόνο βαρύ κ’ ασήκωτο; Πως τα συμπέρανες όλα αυτά βρε SLAO; Βαριές κουβέντες…  (Προσωπικά αισθάνομαι  ένας άνθρωπος πολύ ευτυχισμένος, «γεμάτος» απ’ όσα πράγματα έχω κάνει στη ζωή μου και απόλυτα πετυχημένος σε αυτό που κάνω χρόνια στον επαγγελματικό τομέα – και φυσικά δεν εννοώ τη μουσική, αυτή είναι καθαρά «χόμπι» δεν ασχολούμαι επαγγελματικά… αν εννοείς αυτό με την λέξη "αποτυχημένος")  

    Όλα αυτά τα συμπέρανες από την άποψη μου για το album; Κι όπως λέω η «άποψη μου» για το album, εννοώ την προσωπική μου γνώμη και αυτό που μου άφησε στο άκουσμα του, όχι την «κριτική» μου. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κριτική σε άλλους, αν ο ίδιος δεν είναι κάποιος «φτασμένος» καλλιτέχνης ή να θεωρεί ότι είναι πολύ πιο σπουδαίος από αυτά τα παιδιά. Εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι έτσι (φυσικά και δεν είμαι «ειδικός» όπως λες) και δεν μπορώ να κάνω κριτική σε κανέναν, μόνο τη γνώμη μου μπορώ να πω (εξάλλου σε τόπο συζητήσεων είμαστε, όχι σε στήλη κριτικής περιοδικού – εκεί να δεις «ειδήμονες» και «αποτυχημένους» μουσικούς που βγάζουν τον πόνο τους όπως λες…)

    Με παρεξήγησες πραγματικά. Όλα τα «μπράβο» και «συγχαρητήρια» που είπα για τη νέα τους δουλειά τα εννοώ 100% με πάσα ειλικρίνεια και όπως είπα μου άρεσε αυτή η μεγάλη αλλαγή που έκαναν. Φυσικά και εδώ γράφουν αυτοί που «αγαπάνε» τους Domenica, οι λεγόμενοι  «φίλοι» του συγκροτήματος, και εγώ ένας από αυτούς αισθάνομαι (αλλιώς δεν θα έμπαινα στον κόπο να πω την γνώμη μου). Δηλαδή φίλοι είναι όσοι γράφουν μόνο καλά πράγματα; Ένας φίλος δεν μπορεί να πει τις «ενστάσεις» του για μια αγαπημένη μπάντα του, που τον «απογοήτευσε» με την εξέλιξη της;  Μήπως τελικά όταν λες τις ενστάσεις σου (σαν φίλος και όχι κακοπροαίρετα) κάνεις και τους ίδιους να δουν κάποια πράγματα που μπορεί να τους βοηθήσουν; Γιατί, κολακεία και καλά λόγια, μόνο στην «στασιμότητα» οδηγούν κ’ όχι στην εξέλιξη.

    Τέλος, θέλω να σου δώσω να καταλάβεις γιατί γράφω τόσο αντιφατικά όπως λες. Γιατί πολύ απλά αγάπησα πολύ αυτή την μπάντα στο ξεκίνημα της (γνωρίζοντας τον Δημήτρη Κανελόπουλο απ’ όταν έπαιζε ως κιθαρίστας στους Πυξ Λαξ, πριν ακόμα βγάλουν τα Άχρηστα ρολόγια) και έχω τα δύο πρώτα album τους & το τελευταίο γνήσια στην δισκοθήκη μου. Από αυτό δεν φαίνεται πως είμαι ένας «φίλος» του συγκροτήματος; Απλά, όταν ξεκίνησαν εκείνη την εποχή (πιτσιρικάς γαρ) άκουγα «φανατικά» Πυξ Λαξ, Ντομένικα, Όναρ και άλλα συναφή σχήματα και τους αγάπησα πραγματικά. Στην πορεία, μετά από δέκα χρόνια (μεγαλώνοντας πλέον) ακούγοντας πολύ μουσική (ξένη και ελληνική) και αρκετά διαφορετικά μουσικά ακούσματα, άρχισα να αλλάζω «γούστα» και να με «γεμίζουν» κ’ «συγκινούν» περισσότερο (από την ελληνική σκηνή) τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα,  του Γιάννη Αγγελάκα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Γιάννη Χαρούλη, του Παύλου Παυλίδη κ.α. Έβλεπα ότι μία πολύ αγαπημένη μου μπάντα (όπως και άλλες πολλές…) έμενε «στάσιμη» στο πέρασμα του χρόνου, με τραγούδια που δεν με «γέμιζαν» πλέον, δεν με «συγκινούσαν»  και το κυριότερο, δεν με «ανατρίχιαζαν» (πίστεψε με, μόνο αν «ανατριχιάσεις» ακούγοντας ένα κομμάτι από την πρώτη φορά, σημαίνει πως είναι σπουδαίο). Έτσι, μια μπάντα που αγάπησα πολύ πιτσιρικάς, στην πορεία με «απογοήτευσε» (χωρίς να πάψω συναισθηματικά να είμαι «φίλος» της) αλλά όπως έχει πει και ένας φίλος: «οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο» δεν μπορείς να τις «κλοτσήσεις» και να αποποιηθείς πως κάποτε τις άκουγες «φανατικά».  Οπότε, σε κάτι που αγαπάς, λες  τις ενστάσεις σου και ότι σε στεναχώρησε… Αυτό από μόνο του, δεν βγάζει αντιφατικά συναισθήματα;

    Μάλλον με παρεξήγησες φίλε SLAO…  (απάντησες στην άποψη μου με κάποιου είδους «κακία» που εγώ δεν είχα όταν έγραφα για τους Domenica…)

      

    Υ.Γ. 1: Δεν μπαίνω πολύ συχνά στο forum (κατά λάθος πετυχαίνω κάποιο θέμα και γράφω) και δεν θυμάμαι προηγούμενες συζητήσεις (φίλε SLAO δεν θυμάμαι τι μου είχες γράψει παλαιότερα, δεν απάντησα εδώ στο δικό σου post, που όπως λες περίμενα, απλά είδα το θέμα και αφού άκουσα πρόσφατα τον δίσκο, μπήκα να πω την γνώμη μου).

    Υ.Γ. 2: Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο εξαιρετικό εξώφυλλο του album (το θυμήθηκα με την αφίσα παραπάνω), είναι από τα καλύτερα που έχω δει την τελευταία δεκαετία (θυμίζει κάτι από εξώφυλλα.. Pink Floyd)

    Υ.Γ. 3: Καλή επιτυχία (ολόψυχα) στους Domenica για το live - παρουσίαση του καινούργιου δίσκου (δυστυχώς είμαι επαρχία, θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί να ακούσω τον καινούργιο τους «ήχο») και στην γενικότερη πορεία του album…

     


    -----------------
    Όλα είναι δρόμος... Τίποτα δεν πάει χαμένο....

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 07:42 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 07:45 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 08:07 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 08:15 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 08:19 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 08:19 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 08:21 ]

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Reason στις 12-12-2009 08:23 ]


    dres
    19.12.2009, 22:32

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Domenica " ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ "  video clip.

    Εξουσία,επιστήμη,άνθρωπος.

    Ψυχικές διαταραχές και λύτρωση. Η ζωή γίνεται βιωτή λόγω της Τέχνης (Σοπενάουερ).

    Σκηνοθεσία  - Zerosinapsi -

    Παραγωγή   -  Domenica -

     

     

     

    Image and video hosting by TinyPic

    Image and video hosting by TinyPic