ελληνική μουσική
    776 online   ·  210.851 μέλη

    Ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης την Κυριακή ζωντανά στο Radio Musicheaven

    AR-ON
    24.08.2011, 23:19

    Οι παλιότεροι τον θυμούνται από τις Μουσικές Ταξιαρχίες. Καθώς όμως εδώ και 2 δεκαετίες ζει μόνιμα στο Παρίσι, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε όσα σημαντικά έκανε και συνεχίζει να κάνει ως μουσικός και ως συνθέτης, κρατώντας την ελληνική μουσική φλόγα αναμμένη (με πλήθος συναυλιών και 3 CD με το συγκρότημα "Μανδραγόρας"), εκεί στην ξενιτειά. Αν και μεταξύ μας, δεν ξέρω κατά πόσο μια χώρα όπως η Γαλλία μπορεί να θεωρείται "ξενιτειά", συγκρινόμενη μάλιστα με μια Ελλάδα που συνεχίζει να "τρώει τα παιδιά της" με μια πείνα και λύσσα που ολοένα δυναμώνει...

    Να λοιπόν μια ερώτηση που σίγουρα θα του κάνω αυτή την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, καθώς στο Musicheaven Radio έχουμε την τιμή να τον φιλοξενούμε ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" από τη 1μμ έως τις 3μμ, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης θα βρίσκεται για λίγες μέρες ακόμη στην Αθήνα, πριν επιστρέψει στην έδρα του.

    Ακούτε Musicheaven Radio πατώντας εδώ: http://www.musicheaven.gr/live/101. Θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πολύ φρέσκο (και πρώτο) CD-album του Δημήτρη Δασκαλοθανάση ως συνθέτη με τίτλο "Γεωγραφία", αλλά θα ξετυλίξουμε και όλο το νήμα της μέχρι σήμερα πορείας του Δημήτρη. Είναι ό,τι καλύτερο για το ξεκίνημα της νέας σεζόν 2011-2012 της εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" και περιμένω να καταθέσετε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας τόσο σ' αυτό εδώ το topic, όσο και ζωντανά την ώρα της εκπομπής στο chat του Musicheaven.

     

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

    • Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές πιάνου, πτυχίο φλάουτου στο Ωδείο Αθηνών και Θεωρητικά στο Ωδείο Athenaeum. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (Paris IV).

    • Μέλος των “Μουσικών Ταξιαρχιών” από το 1980 ως το 1985, παίζει μπάσο και πιάνο στους δίσκους Μουσικές Ταξιαρχίες (1982), Αν η Γιαγιά μου είχε Ρουλεμάν (1984), Hard Core (ζωντανή ηχογράφηση, 1985). Μετά την διάλυση του συγκροτήματος συνεργάζεται ως ανεξάρτητος μουσικός με τον Τζίμη Πανούση έως το 1992, έτος που εγκαθίσταται στο Παρίσι.

    • Το 1986 ιδρύει, μαζί με τον ντράμερ των “Aphrodite's Child” Λουκά Σιδερά, την τραγουδίστρια Sigma Fay και τον κιθαρίστα των “Μουσικών Ταξιαρχιών” και των “Vavoura Band” Γιάννη Δρόλαπα, το συγκρότημα “Diesel”.

    • Έχει συνεργαστεί ως μουσικός με την Σωτηρία Μπέλλου, τον Δημήτρη Λάγιο, τον Βαγγέλη Γερμανό και τους “Apurimac”.

    • Συνεργάστηκε με την χορογράφο Μάχη Δημητριάδη και την ομάδα «Ασώματες Δυνάμεις» και μαζί με τον ντράμερ Γιώργο Δημητριάδη έγραψε την μουσική για το έργο Burning People που παρουσιάστηκε στο Παρίσι και την Αθήνα.

    • Έγραψε την μουσική για την θεατρική παράσταση "Τρία μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη" που ανέβηκε στο Παρίσι από την σκηνοθέτιδα Ανδρομάχη Μοτζολή.

    • Στο Παρίσι, όπου ζει και εργάζεται, διδάσκει μουσική στη γαλλική εκπαίδευση, είναι μέλος του συγκροτήματος "Mandragore" και συμμετέχει ως μουσικός και συνθέτης στους τρεις δίσκους του γκρουπ.

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ CD-ALBUM "ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ"

    Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Δημήτρη Δασκαλοθανάση, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, η οποία έχει τον τίτλο «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ».
    Περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε στίχους της γνωστής δημοσιογράφου και ποιήτριας Ήρας Φελουκατζή, ένα οργανικό κομμάτι και ένα μελοποιημένο σονέτο του Shakespeare.
    Ο τίτλος του cd «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ» παραπέμπει σε περιπλανήσεις, μουσικές ή διανοητικές και τα τραγούδια, μπαλάντες που κινούνται σε μια έθνικ ατμόσφαιρα, αποδίδει αισθαντικά η ευαίσθητη τραγουδίστρια Κατερίνα Βλάχου. Στο σονέτο του Shakespeare ακούμε τη φωνή του Γιάννη Παλαμίδα. Στο cd επίσης συμμετέχει, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι, η Φένια Παπαδόδημα.
    Η ηχογράφηση έγινε στο Παρίσι και στην Αθήνα στη διάρκεια του 2010 και το remixing στην Αθήνα όπου κυκλοφορεί αρχικά το cd.
    Ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης, όπως και η Κατερίνα Βλάχου είναι μέλη του συγκροτήματος «Μανδραγόρας», που τα τελευταία 10 χρόνια έχει προωθήσει την ελληνική μουσική στη Γαλλία μέσα από πλήθος συναυλιών, καθώς και με την κυκλοφορία τριών cd σε συνεργασία με γαλλικές εταιρείες. Στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Δασκαλοθανάση στην Ελλάδα, διακρίνουμε κάποιες επιρροές από τη γαλλική μουσική και απολαμβάνουμε την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών δρόμων και παραδόσεων.
    Το cd κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις «Studio Mythos».

     


    Concept εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες": κάπου στα δυτικά της Αθήνας, κάθε Κυριακή μεσημεράκι ο Χάρης τραβάει τις κουρτίνες, ψήνει καφεδάκι, ανοίγει τα μικρόφωνα και υποδέχεται μπάντες, τραγουδοποιούς, μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες της ανεξάρτητης/εναλλακτικής σκηνής, κάθε μουσικού είδους και ύφους. Κουβεντιάζουν ζωντανά για τη μουσική, για τη ζωή, για όνειρα, για …ανέμους και ύδατα, για κάθε τι επιστητό ή ανεπαίσθητο, ενώ παράλληλα, συνομιλούν με τους ακροατές στο chat, παρουσιάζουν τη demo ή δισκογραφημένη δουλειά τους, βάζουν κομμάτια από καλλιτέχνες που αγαπούν και τους έχουν επηρεάσει, ενώ καμιά φορά, λένε και κανένα τραγουδάκι live σε "unpluged" διάθεση.

    Η εκπομπή φιλοδοξεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο απ’ όπου θα μπαίνει φως και μουσική για ακροατές που βαρέθηκαν τη σκουπιδοτροφή που τους σερβίρουν όσοι τους θεωρούν καταναλωτές και όχι ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα, υπόσχεται να αποτελεί ένα μονίμως ανοιχτό βήμα για όσους επιμένουν να εκφράζονται και να δημιουργούν έξω από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ, με μόνα όπλα τις αλήθειες και το μεράκι τους. Γιατί η πραγματική μουσική ΔΕΝ περνάει κρίση, κρίση περνάνε οι έμποροι της μουσικής: οι δισκογραφικές της παγκοσμιοποιημένης (υπο)κουλτούρας, τα ραδιόφωνα των playlist, οι τηλεοράσεις του life-style… Η εκπομπή λοιπόν, θέλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να μην αφήσουμε να μας βυθίσουν στην κατάθλιψη, να μην σταματήσουμε να χαμογελάμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε… Η ύφεση ας φοβίζει τους κάθε λογής "δήθεν", όχι τους αυθεντικούς της μουσικής, οι οποίοι ξέρουν κι από υφέσεις, κι από …διέσεις, κι από ψυχή!

    ΥΓ: όποιοι θέλουν να φιλοξενηθούν στην εκπομπή και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αρκεί ένα ΠΜ εδώ στο Musicheaven ή ένα email στο contact-at-harisaronis-teleia-gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 24-08-2011 23:21 ]


    επισυναπτόμενα: Daskalothanasis.jpg 
    AR-ON
    28.08.2011, 12:52

    Ο Δημήτρης είναι εδώ! Σε 5 λεπτά βγαίνουμε στον αέρα. Περιμένουμε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας!


    bouzos
    28.08.2011, 15:01
    Merci Χάρη gia to omorfo dioro pou mas edoses tin efkeria na gnorisoume tin yperoxi douleia tou Dimitri ,tou efxomai kali synexeia sti stadiodromia tou kai efxomai kapioa mera na ton synantiso apo konta edo sto Parisi !!!
    AR-ON
    31.08.2011, 16:01

    Έτοιμη και η "κονσέρβα" σε πρωτοποριακή συσκευασία για να μη χάνει με τίποτα τη φρεσκάδα της! Απολαύστε με την ησυχία σας την εκπομπή κατεβάζοντας το αρχείο αυτό. :)

    Να και το φωτογραφικό χαμογελαστό ντοκουμέντο! {#emotions_dlg.thumbup}





    επισυναπτόμενα: Aronis-Daskalothanasis.jpg 
    PHILIPPOSSM
    31.08.2011, 16:05
    Χάρη νομίζω οτι η εκπομπή "Κυριακάτικος Επισκέπτης" θα αφήσει Ιστορία στο radio MH και γενικά στο διαδίκτυο.... καλές εκπομπές.
    AR-ON
    31.08.2011, 16:22

    Παράθεση:
    Το μέλος PHILIPPOSSM έγραψε...
    η εκπομπή "Κυριακάτικος Επισκέπτης" θα αφήσει Ιστορία στο radio MH και γενικά στο διαδίκτυο

    Πω, πω κουβέντες Φίλιππε, με κάνεις και κοκκινίζω αδερφέ! {#emotions_dlg.blush} Φυσικά και υπερ-υπερ-υπερ-υπερβάλλεις, όμως δεν παύεις να μου δίνεις χαρά, ειδικά όταν τέτοια λόγια προέρχονται από συνάδελφο παραγωγό του MH Radio, που κάνει χρόνια φοβερές εκπομπές...

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 31-08-2011 16:24 ]


    PHILIPPOSSM
    31.08.2011, 17:55
    Δεν υπερβάλω Χάρη, αν δεν το πίστευα θα σου έγραφα άπλα ενα μπράβο. Το πιστεύω αυτό που λέω και άλλωστε...........s c r i p ta manent. Εδώ θα είμαστε και θα δεις.....